Flygdestinationer Skottland

Populära städer att besöka i Skottland

Förslag på billiga flygresor till Skottland

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 449 kr för enkelflyg och 1 098 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Air Baltic
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Lufthansa
SAS
Finnair
British Airways
Lufthansa
Lufthansa
KLM
Norwegian Air Shuttle
KLM
KLM
KLM
British Airways

Boka din resa till Skottland

Flyg till Skottland

Det finns gott om flygresor till Skottland från Sverige och konkurrensen mellan såväl reguljära flygbolag som lågprisbolag gör att man hittar billiga flygbiljetter till Skottland året runt. Däremot kan det vara knepigt att hitta direktflyg till staden man planerar att besöka. Innan man bokar bör man tänka på att det inte är särskilt långt mellan Edinburgh och Glasgow, och det kan vara smidigare att ta sig med tåg eller hyrbil mellan städerna om man inte hittar direktflyg från sin avreseort till sin slutdestination; en bekväm tur på en timme mellan Skottlands två största städer är troligen ett trevligare tidsfördriv än att ödsla tid på en mellanlandning på någon av Europas flygplatser.

Skottland ökar varje år markant i popularitet bland resenärer från hela världen och landets största städer tar numera in en stor del av den kaka som utgör Storbritanniens turistflöde. Och det är inte att undra på – Edinburgh röstas år efter år fram till en av Europas bästa citydestinationer och 2012 tog staden hem resepriset World Travel Awards i kategorin ”Europas bästa resmål”, vilket ofta förvånar dem som inte varit där, men är en självklarhet för de trogna besökare som väljer att besöka den charmiga och idylliska staden år efter år. Samtidigt erbjuder Skottland mäktiga naturupplevelser och fantastiska golfbanor. Naturentusiaster vallfärdar till det skotska höglandet för att vandra, hyra stugor och bada i landets rena, orörda sjöar.

Flygresor till Skottland från svenska flygplatser

Man hittar direktflyg från Arlanda till Edinburgh med SAS och Norwegian Air flera dagar i veckan. En flygresa med mellanlandning nere på kontinenten eller i Storbritannien tar runt fyra-fem timmar och man hittar en rad anslutningar med KLM, Lufthansa, Air France och British Airways. Flygrutten Stockholm-Glasgow är inte lika vältrafikerad och de snabbaste flygrutterna tar ofta mer än fem timmar. Man hittar flera smidiga flyganslutningar till Aberdeen och resten av Skottland via Oslo med SAS. Flyger man från Göteborg är det väl värt att notera att Ryanair flyger direkt till Edinburgh från Göteborg City Airport, medan resenärer från södra Sverige hittar direktflyg till Edinburgh från Kastrup med SAS, EasyJet och Norwegian Air. Väl värt att notera är även att det finns direktflyg mellan Köpenhamn och Aberdeen med SAS.

Flyg till Edinburgh Airport

Edinburghs flygplats är Skottlands största vad gäller passagerartrafik med över 9 miljoner passagerare. Flygplatsen ligger 10 km sydväst om centrala Edinburgh och är praktiskt belägen för att snabbt och smidigt ta sig in till stan. Det populäraste sättet att ta sig till city är med den smidiga flygbussen Airlink som går upp till var tionde minut under dagtid. Bussen är billig och den tar endast en halvtimme till Waverly Bridge.

Flyg till Glasgow Airport

Skottlands näst största flygplats, Glasgow International Airport, ligger cirka 11 km utanför centrala Glasgow och du hittar flera bussar som tar dig in till centrala Glasgow och stadens förorter. Vilken buss som passar bäst beror lite på vart du ska, men den snabbaste och mest regelbundna flygbussen in till city är Glasgow Shuttle som stannar till vid Glasgows båda tågstationer.

Flyg till Aberdeen Airport

Fler än 3 miljoner passagerare passerar Aberdeens flygplats varje år och flygplatsen erbjduer gott om transportalternativ för att ta sig till centrala Aberdeen. Man har en förbindelse med vid järnvägsstationen Dyce, som länkas samman med flygplatsen tack vare flygbussen 80 Dyce Airlink. Ännu enklare är dock att hopa på en av snabba och billiga flygbussarna som inte tar mer än 30 minuter in till city. Sträckan trafikeras av First Aberdeen och Stagecoach Bluebird.

Vanliga frågor och svar

❓ Kan jag avboka min flygresa till Skottland på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Skottland.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Skottland med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Skottland. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Skottland.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Skottland under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Skottland erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.