Förslag på billiga flygresor till Falkenberg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 131 kr för enkelflyg och 2 225 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Falkenberg

Flyg till Falkenberg

Dina flygbiljetter till Falkenberg bokar du lättast till Halmstad City Airport, som är den närmast benägna flygplatsen, men du kan även boka flyg till Falkenberg via Göteborg Landvetter eller Ängelholm-Helsingborgs flygplats. När du landat kan du ladda upp med en kopp kaffe innan du tar dig vidare in till närmaste tågstation, för att sedan hoppa på tåget mot Falkenberg. Det går även att hitta hyrbil eller bussar mot Falkenberg, efter att du tagit sig in till stan från flygplatsen.

Falkenberg, som länge var danskt innan det till slut blev svenskt, dök upp i historieböckerna i början av 1200-talet, men blev inte en stad förrän år 1558. Staden, som ligger i Hallands län, har under större delen av sin existens legat på den norra sidan av Ätran, men för kring 100 år sedan växte staden även över till den södra sidan.

Boka hotell i Falkenberg

Boende i Falkenberg är lätt att hitta. Bo vid stranden, i centrum, eller lyxa till det lite på ett finare hotell om du skulle känna för att unna dig något extra. Hitta stugor eller andra boenden strax utanför centrum, eller vid Skrea strand, där du har en 2 kilometer lång badstrand alldeles runt knuten.

Skaffa hyrbil i Falkenberg och brumma ner till stan. Där hittar du flera intressanta butiker att shoppa i och på Arvidstorpvägen ligger Stalboms Konditori, där du kan sitta ute på gården och avnjuta en bit tårta och kopp kaffe om du så önskar. Gillar du riktigt små lokala caféer kan du gå bort till Solhaga Stenugnsbageri, som bjuder på saker som lokalproducerad ost och egen äppelkompott.

Weekendresa till Falkenberg

Varför inte boka en weekendresa till Falkenberg? En helg är perfekt för att hinna med det mesta – skönt för den som bara vill komma bort en dag eller två. Ett utmärkt tillfälle för konst-, historie- och kulturintresserade att bocka av ett par mycket intressanta museer.

På hamnsidan ligger Falkenbergs museum, som bjuder på konst- och designutställningar av alla möjliga slag. Inte långt därifrån har du även Falkenbergs hembygdsmuseum, samt Fotomuseet Olympia. Är du bilfantast kan du ta dig bort till Ugglarp, där Svedinos Bil- och Flygmuseum ligger. Detta museum var det första av sitt slag när det invigdes 1961, och innehöll då 35 fordon. Sedan dess har samlingen utökats med diverse flygplan – bland annat det bland flygentusiaster mycket omtyckta flygplanet Saab J 29 Tunnan.

Flyg till Falkenberg med aktiviteter för hela familjen

I Falkenberg finns så klart också ett av Carlsbergs bryggerier, där du kan gå på visning och ölprovning. För barnen finns bowlinghallen där man kan prova på discobowling. Blir du sugen på snacks eller något annat att äta har bowlinghallen även en kafeteria.

Vill du ut och få i dig lite frisk luft finns Skrea strand, Björnhults golfklubb och Alvhaga Vildmark som i sjön Fegen har hand om både jakt, fiske och kanot- eller båtuthyrning. Lyckas du inte fånga någon egen fisk kan du åka till Laxbutiken i Heberg och smaka på, enligt besökare, traktens bästa lax.

Tycker du om hantverk kan du ta en tur förbi Törngrens krukmakeri, som sägs vara ett av Europas äldsta bevarade krukmakerier och som fortfarande är i bruk. Är du intresserad av teater finns Vallarnas friluftsteater, som skapades för komikerparet Stefan & Krister.

Information om flyg till Falkenberg

Destinationens flygplats Halmstad
IATA-kod för ankomstflygplats HAD
Destination Halmstad

Populära flyg till Falkenberg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 131 kr för enkelflyg och 2 225 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.