Billiga flygbiljetter till Falkenberg

Förslag på billiga flygresor till Falkenberg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 979 kr för enkelflyg och 1 521 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation

Om Falkenberg

Flyg till Falkenberg

Dina flygbiljetter till Falkenberg bokar du lättast till Halmstad City Airport, som är den närmast benägna flygplatsen, men du kan även boka flyg till Falkenberg via Göteborg Landvetter eller Ängelholm-Helsingborgs flygplats. När du landat kan du ladda upp med en kopp kaffe innan du tar dig vidare in till närmaste tågstation, för att sedan hoppa på tåget mot Falkenberg. Det går även att hitta hyrbil eller bussar mot Falkenberg, efter att du tagit sig in till stan från flygplatsen.

Falkenberg, som länge var danskt innan det till slut blev svenskt, dök upp i historieböckerna i början av 1200-talet, men blev inte en stad förrän år 1558. Staden, som ligger i Hallands län, har under större delen av sin existens legat på den norra sidan av Ätran, men för kring 100 år sedan växte staden även över till den södra sidan.

Boka hotell i Falkenberg

Boende i Falkenberg är lätt att hitta. Bo vid stranden, i centrum, eller lyxa till det lite på ett finare hotell om du skulle känna för att unna dig något extra. Hitta stugor eller andra boenden strax utanför centrum, eller vid Skrea strand, där du har en 2 kilometer lång badstrand alldeles runt knuten.

Skaffa hyrbil i Falkenberg och brumma ner till stan. Där hittar du flera intressanta butiker att shoppa i och på Arvidstorpvägen ligger Stalboms Konditori, där du kan sitta ute på gården och avnjuta en bit tårta och kopp kaffe om du så önskar. Gillar du riktigt små lokala caféer kan du gå bort till Solhaga Stenugnsbageri, som bjuder på saker som lokalproducerad ost och egen äppelkompott.

Weekendresa till Falkenberg

Varför inte boka en weekendresa till Falkenberg? En helg är perfekt för att hinna med det mesta – skönt för den som bara vill komma bort en dag eller två. Ett utmärkt tillfälle för konst-, historie- och kulturintresserade att bocka av ett par mycket intressanta museer.

På hamnsidan ligger Falkenbergs museum, som bjuder på konst- och designutställningar av alla möjliga slag. Inte långt därifrån har du även Falkenbergs hembygdsmuseum, samt Fotomuseet Olympia. Är du bilfantast kan du ta dig bort till Ugglarp, där Svedinos Bil- och Flygmuseum ligger. Detta museum var det första av sitt slag när det invigdes 1961, och innehöll då 35 fordon. Sedan dess har samlingen utökats med diverse flygplan – bland annat det bland flygentusiaster mycket omtyckta flygplanet Saab J 29 Tunnan.

Flyg till Falkenberg med aktiviteter för hela familjen

I Falkenberg finns så klart också ett av Carlsbergs bryggerier, där du kan gå på visning och ölprovning. För barnen finns bowlinghallen där man kan prova på discobowling. Blir du sugen på snacks eller något annat att äta har bowlinghallen även en kafeteria.

Vill du ut och få i dig lite frisk luft finns Skrea strand, Björnhults golfklubb och Alvhaga Vildmark som i sjön Fegen har hand om både jakt, fiske och kanot- eller båtuthyrning. Lyckas du inte fånga någon egen fisk kan du åka till Laxbutiken i Heberg och smaka på, enligt besökare, traktens bästa lax.

Tycker du om hantverk kan du ta en tur förbi Törngrens krukmakeri, som sägs vara ett av Europas äldsta bevarade krukmakerier och som fortfarande är i bruk. Är du intresserad av teater finns Vallarnas friluftsteater, som skapades för komikerparet Stefan & Krister.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Falkenberg?
Om du anländer med flyg behöver du inte fundera länge på vilken flygplats som passar bäst. Falkenberg har bara en, Göteborg (GOT-Landvetter).
Kan jag flyga till Falkenberg?
Läs våra reseråd under covid-19 för att få veta allt om gällande reserestriktioner för Falkenberg innan du flyger. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig informerad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Falkenberg?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Falkenberg kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Falkenberg med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Falkenberg kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Falkenberg?
Om du flyger till Falkenberg anländer du förmodligen till Göteborg (GOT-Landvetter), 85 kilometer från centrum. HAD, som ligger 30 kilometer från stadskärnan, är den andra stora flygplatsen i området.
Hur många flygbolag flyger till Falkenberg?
Det finns totalt 24 olika flygbolag som ansluter Falkenberg till 59 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Falkenberg?
SAS och Ryanair är de största flygbolagen som flyger till Falkenberg. Ett av de vanligaste sätten att resa hit är ombord på ett SAS-flyg från Stockholm.
Hur många direktflyg går det till Falkenberg?
Det går ungefär 478 direktflyg till Falkenberg i veckan, så du kommer att landa innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Falkenberg från?
Flygresor till Falkenberg från Stockholm, Gamla stadskärnan eller Centrum är de som är populärast.
Hur lång tid tar flyget till Falkenberg?
Om du ska flyga till Falkenberg från Stockholm tar resan cirka 1 timme och 5 minuter. Om du stiger ombord på planet i Gamla stadskärnan kan du räkna med att vara i luften i 2 timmar och 24 minuter. Med Centrum som startpunkt är Falkenberg ungefär 1 timme och 40 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Falkenberg?
Dröj inte till sista minuten innan du bokar din flygresa. Detta tips har du kanske fått höra från många vana resenärer. Genom att boka lång tid i förväg har du fler alternativ att välja bland, och priserna är ofta lägre. Ett annat bra sätt att hitta låga priser är att titta på många olika alternativ. Om ditt resmål har mer än en flygplats kan du till exempel kolla upp vad det kostar att flyga till en mindre trafikerad terminal. Till sist bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om vad priserna brukar vara kan du slå till omedelbart om du väl hittar ett ovanligt bra pris. De allra bästa erbjudandena blir fort slutsålda.
Hur tar man sig igenom flygresan till Falkenberg?
Oavsett vad du har för startpunkt kan din flygresa genomföras utan bekymmer, om du bara är välorganiserad. Vi har tagit fram en lista med bra tips som ser till att semestern i Falkenberg börjar på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst måste du ta med dig passet, alla resedokument, plånboken och viktiga mediciner. Utöver detta kommer du att vilja ha lite underhållning på resan. En god bok och en dator som är full med dina favoritserier är två bra alternativ. Om du har planer på att ta en tupplur kan en uppblåsbar flygkudde och ett par öronproppar komma väl till pass. Slutligen ska du komma ihåg att reservera lite plats i väskan för några grundläggande toalettartiklar, så att du har möjlighet att känna dig fräschare när du kommer fram.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla stora flaskor med schampo och hårgelé i bagaget du checkar in. Alla vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att omhändertas av säkerhetspersonalen. Vassa föremål, som skruvmejslar, och brandfarliga eller explosiva objekt, exempelvis tändare och bränsle, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att vara bekväm bör vara det allra viktigaste när du avgör hur du ska vara klädd under flygresan. Tänk även igenom vilka skor som passar bäst, eftersom det inte är ovanligt att fötterna blir lite svullna under resans gång. Omslutande skor med plan sula är det bästa alternativet.
  • Många har hört talas om djup ventrombos, även kallat DVT. Tillståndet innebär att blodproppar bildas, till följd av längre perioder utan rörelse. Det finns dock saker som du kan göra för att minska risken. Du kan exempelvis ta på dig antitrombosstrumpor, se till att du dricker mycket och röra på benen. Gå fram och tillbaka i mittgången eller gör några övningar i ditt säte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Falkenberg?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du anländer till flygplatsen går din resa till Falkenberg mycket smidigare. Här har vi sammanställt ett par behändiga tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen snabbt och lätt.

  • För det första kommer du behöva visa upp ditt pass och dina resedokument för säkerhetspersonalen. Försäkra dig om att du har allt redo, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Röntgenmaskinen kommer härnäst. Töm dina fickor och lägg av allt som sannolikt skulle trigga larmet, till exempel jackor och bälten. Lägg upp allt på bandet så att det kan skannas.
  • Elektronik, till exempel surfplattor och mobiler, ska också gå genom skannern.
  • Ska du resa med din favoritparfym? Det går fint. Så länge behållaren rymmer max 100 milliliter och du förvarar den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse kan du ta med den ombord.
  • Det kan hända att du också måste ta av dig skorna och skicka dem genom skannern, så det kan vara bra att gå i skor som går snabbt att ta av och på.
  • Vassa föremål kan inte tas med ombord. De kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen, så kom ihåg att lämna dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Falkenberg
Destinationens flygplatsHalmstad
IATA-kod för ankomstflygplatsHAD
DestinationHalmstad
Flygpris1 521 kr

Populära flyg till Falkenberg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 979 kr för enkelflyg och 1 521 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation