Billiga flygbiljetter till Gran Canaria

Förslag på billiga flygresor till Gran Canaria

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 849 kr för enkelflyg och 1 669 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
Air France
Air France
Air France
TAP Portugal
Norwegian Air International Ltd
TAP Portugal
Iberia
Lufthansa

Om Gran Canaria

Flyg till Gran Canaria

På en lista över svenskarnas absoluta favoritresmål kommer du garanterat alltid att hitta Gran Canaria. När vi väljer vart vi vill flyga på vår solsemester väger vi upp resans längd och bekväma avgångstider mot destinationens läge och bekvämligheter, men när valet faller på Gran Canaria behöver vi knappast kompromissa med något. Det går direktflyg till Gran Canaria från både Stockholm och Göteborg, såväl som flera mindre flygplatser runtom i landet. Letar du resor från södra Sverige kan det även vara värt att kika på avgångar till Gran Canaria från Köpenhamns Kastrup.

Det finns massor av städer, stränder och boenden att välja mellan för besökare som planerar en resa till Gran Canaria, men oavsett vart du planerar att ta dig vidare börjar besöket på öns enda flygplats: Gran Canaria Airport. Öns centrala delar domineras av det kuperade berglandskapet, så huvudleden för vidare transport slingrar sig fram som ringväg runt öns kust och genom den vackra naturen. Tack vare läget utanför Nordafrikas västkust lämpar sig besök vintertid alldeles ypperligt, då den lägsta medeltemperaturen sjunker till behagliga 23 grader. Om du reser på en semester för sol och bad ligger de flesta hotellen på Gran Canaria vid öns sydkust, där de bästa stränderna finns.

Flyg till Gran Canaria från svenska flygplatser

Om du har tänkt flyga till Gran Canaria från Stockholm eller Göteborg kan du välja mellan större reguljärflyg såväl som billiga lågprisalternativ. SAS flyger direkt till Gran Canaria från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Ryanair erbjuder två direkta avgångar från Skavsta i veckan och Norwegian Air flyger dagligen från Arlanda samt flera avgångar i veckan från flera större orter i Sverige, som till exempel Göteborg Landvetter, Malmö, Umeå, Luleå och Karlstad.

Flyg till Gran Canarias flygplats

Gran Canarias enda flygplats, vars spanska namn är Aeropuerto de Gran Canaria, kallas även Gando Airport och ligger ungefär två mil söder om Las Palmas centrum. Omkring tio miljoner resenärer passerar varje år genom flygplatsens gates via flyg från främst runtom i Europa. .

Du tar dig enkelt och bekvämt vidare mot din slutdestination på Gran Canaria med buss eller taxi från flygplatsen. Det går prisvärda lokalbussar både mot Las Palmas och städerna i norr och mot sydkustens stränder och badorter. Bussarna går inte alltid regelbundet och inte alltid helt enligt tidtabell, men om du inte har bråttom kan de vara ett bekvämt alternativ. Reser du med hela familjen kan det vara klokt att förskottsboka en privat taxi innan du åker. Utanför flygplatsen står det gott om taxibilar som inte behöver förbokas, men dessa har inte alltid barnsäten och får endast ta upp till fyra passagerare. Föredrar du att köra själv kan du även hyra en bil som du smidigt hämtar och lämnar på flygplatsen.

På Expedia kan du alltid räkna med att hitta de billigaste flygen till Gran Canaria. Om du vill spara lite mer till reskassan kan vi dessutom hjälpa våra resenärer att spara stort när de bokar en paketresa med hotell eller hyrbil. Tack vare våra samarbeten och avtal med Europas största flygbolag kan det löna sig för dig att kika på flygbiljett till Gran Canaria på Expedia först.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Gran Canaria

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 849 kr för enkelflyg och 1 669 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd