Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Gör en weekendresa till Helsingborg och upplev historia, konst och vackra omgivningar

Klättra upp i ett medeltida torn, promenera i vackra parker och doppa fötterna vid en strand med tropiskt tema i anrika och havsnära Helsingborg. 

Helsingborg är en av Sveriges äldsta städer med en historia som sträcker sig nästan 1 000 år tillbaka. Tillbringa en weekend med att utforska den medeltida arkitekturen och de historiska byggnaderna, ta sköna promenader längs kusten eller koppla av på en strand.

Låt äventyret börja vid vattnet där några av stadens äldsta byggnader ligger. Beundra murverket och de juvelprydda altarna i Mariakyrkan, Helsingborgs äldsta kyrka som uppfördes på 1300-talet. Härifrån är det inte långt till Rådhuset, en sevärdhet från 1800-talet med tinnar och torn.

Om du vill ha vidsträckt utsikt över hamnen kan du ta dig till utsiktsplatsen högst upp i Kärnan. Det 35 meter höga tornet var en gång en del av ett medeltida slott. I ditt weekendpaket kan du planera in en tur till 1800-talsslottet Sofiero och dess stora park som är full av blommor. Ta dig sedan till Fredriksdals museer och trädgårdar, ett friluftsmuseum med historiska byggnader som bland annat omfattar en herrgårdsbyggnad från 1700-talet. Här finns också ett flertal trädgårdar och en aktiv gård med hästar, får, gäss och många andra djur.

Den som vill se ännu fler djur kan besöka Tropikariet, ett exotiskt zoo. En annan sevärdhet i Helsingborg som särskilt barnen kommer att gilla är lekplatsen Pirater i sikte.

På sommaren kan du koppla av på någon av Helsingborgs stränder under din semester. De sträcker sig cirka 25 kilometer längs stadens kustlinje. Ta ett dopp i det rena vattnet vid Fria Bad eller dåsa i sanden vid Tropical Beach som pryds av svajande palmer. Under den frostiga skandinaviska vintern kan du bada i det uppvärmda vattnet eller njuta av ett bastubad i en simhall.

Om shopping är din grej kan du bege dig till Kullagatan, en lång gågata där du hittar både de stora kedjorna och butiker med svensk design.

På kvällarna finns det ett stort utbud av underhållning. Se en pjäs eller lyssna på levande musik på Dunkers kulturhus. På det här kulturcentret hittar du även konstutställningar och kreativa workshoppar. Du kan också se dans, teater och orkesterföreställningar i Rådhuset. På andra ställen finns det barer, nattklubbar och standupscener.

Från Helsingborg är det lätt att ta en avstickare med bil, buss eller tåg till Köpenhamn och många andra danska städer. Låt det här resmålet vid havet charma dig med sina stränder, sin historia och sin arkitektur.

Boende i Helsingborg

Du som längtar efter en härlig resa bör hitta ett gästvänligt boende. Tursamt nog finns förstklassiga alternativ i Helsingborg på Expedias användarvänliga webbsida.

Till och med de mest sparsmakade gästerna kommer att älska Elite Hotel Marina Plaza, på Kungstorget 6, och Hotel Helsing, på Stortorget 20. Annars är Cityvandrarhemmet, på Järnvägsgatan 39, och Helsingborg Hostel, på Hantverkaregatan 2, ett par möjliga alternativ som kan vara värda att undersöka om du inte vill lägga ut för mycket pengar.


Populära hotellerbjudanden i Helsingborg

Se alla 100 boenden i Helsingborg
Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg 717 kr
Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg

Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg

Carl Krooks Gata 16, Helsingborg
   
  4,5
  av 5, från 1 440 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell med miljövänlig profil ligger mitt i Helsingborg, tio minuters promenad från Lunds universitet - Campus Helsingborg, Färjeterminalen-Knutpunkten och S:t Maria kyrka. Rådhuset och Kärnan ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Helsingborg centralstation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Knutpunkten hållplats promenerar du på 7 minuter.

  Elite Hotel Marina Plaza 729 kr
  Elite Hotel Marina Plaza

  Elite Hotel Marina Plaza

  Kungstorget 6, Helsingborg
    
   4,4
   av 5, från 2 932 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell med miljövänlig profil i Helsingborg ligger nära Rådhuset och Färjeterminalen-Knutpunkten. S:t Maria kyrka och Stortorget ligger också tio minuter härifrån. Helsingborg centralstation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Knutpunkten hållplats promenerar du på 7 minuter.

   Klitterhus Havsbadshotell 647 kr
   Klitterhus Havsbadshotell

   Klitterhus Havsbadshotell

   Klittervägen 45, Angelholm
     
    4,1
    av 5, från 424 recensioner
    3.0 av 5.0

    Detta hotell vid stranden i Ängelholm ligger mindre än 5 km från Ängelholms strand, Hembygdsparken och Järnvägens Museum Ängelholm. Ängelholms flygmuseum ligger 3,8 km härifrån.

    Good Morning + Helsingborg 621 kr
    Good Morning + Helsingborg

    Good Morning + Helsingborg

    Gustav Adolfs Gata 47, Helsingborg
      
     3,8
     av 5, från 1 793 recensioner
     3.0 av 5.0

     Detta hotell med miljövänlig profil i centrala Helsingborg ligger mindre än 2 km från Gustav Adolfs kyrka, Lunds universitet - Campus Helsingborg och Färjeterminalen-Knutpunkten. Olympiastadion och Rådhuset ligger också 2 km härifrån. Helsingborg centralstation ligger på 19 minuters gångavstånd och till Knutpunkten hållplats promenerar du på 21 minuter.

     Hotel Tornet 795 kr
     Hotel Tornet

     Hotel Tornet

     Bergaliden 21, Helsingborg
       
      4,0
      av 5, från 384 recensioner
      3.5 av 5.0

      Detta hotell i centrala Helsingborg ligger tio minuters promenad från Kärnan, Olympiastadion och Idrottens Hus. S:t Maria kyrka och Stortorget ligger också tio minuter härifrån. Helsingborg centralstation ligger på 13 minuters gångavstånd och till Knutpunkten hållplats promenerar du på 15 minuter.

      Elite Hotel Mollberg 750 kr
      Elite Hotel Mollberg

      Elite Hotel Mollberg

      Stortorget 18, Helsingborg
        
       4,4
       av 5, från 2 124 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell med miljövänlig profil i Helsingborg ligger nära Stortorget, S:t Maria kyrka och Rådhuset. Kärnan och Norra hamnen i Helsingborg ligger också tio minuter härifrån. Helsingborg centralstation ligger på 9 minuters gångavstånd och till Knutpunkten hållplats promenerar du på 10 minuter.

       The Vault Hotel 774 kr
       The Vault Hotel

       The Vault Hotel

       Stortorget 20, Helsingborg
         
        5,0
        av 5, från 1 recensioner
        4.0 av 5.0

        Detta hotell med romantisk prägel i centrala Helsingborg ligger nära Stortorget, S:t Maria kyrka och Kärnan. Rådhuset och Norra hamnen i Helsingborg ligger också en kvarts promenad härifrån. Helsingborg centralstation ligger på 9 minuters gångavstånd och till Knutpunkten hållplats promenerar du på 11 minuter.

        Cityvandrarhemmet 531 kr
        Cityvandrarhemmet

        Cityvandrarhemmet

        Järnvägsgatan 39, Helsingborg
          
         3,9
         av 5, från 341 recensioner
         2.0 av 5.0

         Detta familjevänliga hotell vid havet i Helsingborg ligger tio minuters promenad från Gustav Adolfs kyrka, Lunds universitet - Campus Helsingborg och S:t Maria kyrka. Färjeterminalen-Knutpunkten och Rådhuset ligger också tio minuter härifrån. Helsingborg centralstation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Knutpunkten hållplats promenerar du på 6 minuter.