Billiga flygbiljetter till Hvar

Flyg till Hvar

Hvar räknas till en av pärlorna längs den dalmatiska kusten och med mer än 2 700 soltimmar per år kan man förstå varför. Men Hvar är inte bara sol och bad utan ön har även en lång och intressant historia, utmärkta restauranger, en underbar natur, många aktiviteter och ett aktivt nattliv. När du bokar flyg till Hvar anländer du till Splits flygplats, som ligger omkring två timmars bil- och färjeresa från Hvar. Med ett direktflyg till Hvar tar resan knappt tre timmar, men de flesta flygresor till Hvar har en eller två mellanlandningar på vägen och det gör att resan kan bli ganska lång. En resa mellan Arlanda och Splits flygplats kan ta från omkring sju timmar upp till och med nästan 24 timmar.

Flyg till Hvar: hyrbil eller allmän transport?

Från Splits flygplats tar du taxi, buss eller hyrbil till Splits hamn och därefter är det färja som gäller. Du kan välja mellan såväl flygbussar med även stadsbussar som erbjuder regelbundna avgångar till och från Split. Resan tar cirka 30–45 minuter. Vill du komma så snabbt som möjligt till färjehamnen är taxi det bästa alternativet, men även ett dyrare alternativ. Är du ute efter en hyrbil kan du boka den i förväg och sen hämta hyrbilen på flygplatsen när du har landat. Med bil och färja tar det omkring två timmar att resa till Hvar. Att hyra bil på Hvar är ofta dyrare än på fastlandet, så det kan löna sig att hyra bil på flygplatsen, fastän du måste betala för att ta med bilen på färjan.

Boka en flygresa till Hvar för hela familjen

Hvar är Kroatiens solsäkraste ort, och ett resmål som passar hela familjen. Många av de vackra stränderna är omgivna av pinjetallar, vilket gör det lätt att hitta skugga om solen blir för het. Du kan också hitta ett antal barnvänliga hotell på Hvar med pool och andra bekvämligheter som gör resan rolig för hela familjen. Reser du med små barn kan det kanske vara lite smidigare att resa under högsäsongen då du kan boka ett direktflyg till Hvar och därigenom få en kortare flygresa utan mellanlandningar.

Boka ett billigt flyg till Hvar

Om du letar efter billiga flyg till Hvar kan det vara bra att välja att resa utanför högsäsongen, eftersom såväl flyg som hotell kan vara en hel del billigare under den perioden. Väljer du att boka ett flyg med mellanlandning är det bra att jämföra olika priser eftersom en flygbiljett till Hvar med en mellanlandning ibland kan vara billigare än en resa med två mellanlandningar och vise versa. Är det däremot viktigt för dig att åka direktflyg, vilket kan vara bekvämt särskilt om du reser med småbarn, är det under sommaren du ska resa eftersom du annars måste räkna med en eller flera mellanlandningar.

Flygresor till Hvar för den äventyrlige

Hvar är ett perfekt resmål för den aktive. Ön bjuder på perfekta förutsättningar för vandring, cykelturer, kanotpaddling, klättring och segling. Naturen är vacker och omväxlande, och det är aldrig långt till ett dopp i havet.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Hvar?
Hvar har flera flygplatser, men de flesta anländer till Split (SPU).
Hur långt från centrala Hvar ligger SPU?
SPU ligger 40 kilometer från den centrala delen av Hvar, så var beredd på att resa en bit extra för att komma fram till ditt boende.
Kan jag flyga till Hvar?
Gör din flygresa till Hvar smidig genom att först besöka vår sida med reseråd under covid-19. Det är ett bra sätt att hålla dig uppdaterad på aktuella reserestriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Hvar?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Hvar kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Hvar med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Hvar kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Hvar?
Det finns två stora flygplatser som tar emot flyg till Hvar. Resnik flygplats (SPU) ligger 40 kilometer från stadens centrum, medan Brac Island (BWK) ligger ungefär 25 kilometer bort. När du har tittat på priserna och bokat ditt boende kan du få en tydligare uppfattning om vilken flygplats som ligger bäst till.
Hur många flygbolag flyger till Hvar?
34 flygbolag erbjuder flyg till Hvar, från 59 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Hvar?
Croatia Airlines erbjuder merparten av flygen till Hvar, och ett Croatia Airlines-flyg från Sisak-Moslavina är det populäraste alternativet för att ta sig hit.
Hur många direktflyg går det till Hvar?
Det går omkring 333 direktflyg till Hvar i veckan, så du kommer att kunna landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Hvar från?
Många resenärer som flyger till Hvar stiger på planet från någon av flygplatserna i Altstadt, Centrum eller Viterbo.
Hur lång tid tar flyget till Hvar?
Om du ska resa med flyg till Hvar från Altstadt tar resan cirka 1 timme och 44 minuter. Om avreseorten är Centrum kan du planera att vara i luften i uppemot 1 timme och 52 minuter. Med Viterbo som startpunkt är Hvar ungefär 1 timme och 14 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Hvar?
Avvakta inte till precis innan avresan med att boka din flygresa. Detta tips har du nog fått höra från ett flertal vana resenärer. Om du bokar i god tid i förväg får du fler alternativ att välja mellan, och biljettpriserna är vanligtvis lägre. Men stanna inte där. Utvidga sökningen och se om resmålet i fråga har mer än en flygplats. Priserna kan skilja sig beroende på vilken flygplats du reser till. Kom även ihåg att jämföra priser från flera olika flygbolag. Till sist bör du vara beredd på att boka direkt om du hittar ett bra erbjudande, för priserna kan ändras snabbt. Med lite förkunskap och en gnutta tur går det att leta fram bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Hvar?
Beroende på din avreseort kan ditt flyg till Hvar vara snabbt avklarat eller verka pågå för evigt. Här presenterar vi några tips som kan vara till hjälp för att starta resan på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en problemfri resa med flyg är att planera i förväg. Vi börjar med det viktigaste: pass, alla dina resedokument, din plånbok och alla viktiga mediciner. Därefter ska du ta med dig saker som kan få tiden att gå fortare, till exempel en dator eller en spännande bok. Det kan även vara en bra idé att packa med dig din laddare, hörlurar och en uppblåsbar flygkudde. Sist men inte minst får du inte glömma att spara plats i väskan för några toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Vad som betraktas som ej tillåtna föremål varierar mellan de olika flygbolagen, men normalt gäller regeln att ingenting som är vasst, brandfarligt eller explosivt är tillåtet. Här ingår bland annat bestick, rakblad, fyrverkerier och sprejburkar. Sportutrustning som hockeyklubbor eller andra föremål som hade kunnat skada resten av passagerarna, exempelvis pepparsprej och svärd, får du inte heller ta med dig ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din högsta prioritet är att vara så bekväm som möjligt, så välj att ha på dig plagg i naturliga material och kom ihåg att packa med ett extra lager, eftersom det kan bli lite svalt på längre flygresor. Ha alltid på dig välpassande skor med plan sula, eftersom dina fötter kan bli lite svullna under flygturen. Lämna stilettklackarna och vandringskängorna i det incheckade bagaget.
  • På längre flygresor finns det en risk för att vissa personer drabbas av DVT, eller djup ventrombos, som är ett tillstånd där blodproppar uppstår i samband med utdragna perioder utan aktivitet. För att minska risken för detta kan du utnyttja alla tillfällen att sträcka på dig och gå lite fram och tillbaka ombord på flyget. Ett annat sätt att minska risken är att ha på dig kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Hvar?
Om du har planerat ordentligt innan du anländer till flygplatsen går din resa till Hvar betydligt smidigare. Här följer ett par praktiska tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen snabbt och lätt.

  • Först och främst måste du visa upp ditt pass och dina resedokument för säkerhetspersonalen. Kom ihåg att ha allt inom räckhåll, så att de bakom dig i kön slipper vänta.
  • Härnäst måste både du och ditt handbagage röntgas. För att allt ska gå smidigt tar du av dig allt som sannolikt skulle aktivera larmet. Saker som skärp, jackor och hörlurar måste passera igenom maskinen.
  • Under ett kort ögonblick måste du klara av att leva utan digital teknologi. Din mobil, din surfplatta och övrig elektronik ska också passera genom skannern.
  • Handkräm, parfym och alla andra vätskor eller geler som du vill ta med dig ombord måste förvaras i behållare som rymmer högst 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det är sannolikt att du dessutom måste ta av dig skorna och låta dem skannas, så det kan vara praktiskt att gå i skor som du kan ta av och på utan problem.
  • Ta inte med dig någonting som är förbjudet i handbagaget. Om du ska ta saxar eller andra vassa föremål med dig på semestern måste du packa ner dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att omhändertas.

Information om flyg till Hvar
Destinationens flygplatsHvar
IATA-kod för ankomstflygplatsSPU