Flygdestinationer i Kroatien

Populära städer att besöka i Kroatien

Förslag på billiga flygresor till Kroatien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 542 kr för enkelflyg och 1 215 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Austrian Airlines
Croatia Airlines
Austrian Airlines
Brussels Airlines
Norwegian Air International Ltd
Croatia Airlines
Lufthansa
Austrian Airlines

Boka din resa till Kroatien

Flyg till Kroatien

Kroatien är ett av Europas soligaste länder och med en lång och härlig kust mot ett av världens varmaste hav, Adriatiska havet, är det inte underligt att fler och fler turister hittar hit. Från Sverige går flyg till bland annat Zagreb, Dubrovnik och Split och med hjälp av Expedia hittar du alltid de billigaste flygbiljetterna.

Kroatiens största flygplats heter Zagreb International Airport och ligger ungefär 8 kilometer från huvudstaden Zagrebs centrum. Härifrån kan man flyga vidare till många mindre flygplatser i Kroatien. Flygplatserna i Dubrovnik och Split heter Dubrovnik Airport (även kallad Čilipi Airport) och Split Airport (även kallad Resnik Airport).

Kroatien – ett allt populärare resmål

Allt fler svenskar och andra européer hittar till Kroatien. Förutom det härliga klimatet och det perfekta läget vid Adriatiska havet är priserna billiga och kroaterna gästvänliga. Populärast är att resa till området Dalmatien alldeles vid havskusten, där Split och Dubrovnik ligger, men många reser även till Zagreb – inte minst för att uppleva stadens rika kulturliv.

Från Sverige går både charterresor och reguljära flyg till Kroatien. I vissa fall mellanlandar man i exempelvis Zürich, Amsterdam eller Frankfurt men det går även direktflyg, särskilt för charterresor som anordnas av flera stora researrangörer i Sverige. Även om klimatet längs kusten är behagligt under stor del av året är det framför allt från maj till september som turisterna kommer. Det är då naturen visar sig från sin vackraste sida, vädret är som soligast och det är härligt varmt i luften och vattnet.

Zagreb International Airport – Kroatiens största flygplats

Zagreb International Airport (på kroatiska Međunarodna zračna luka Zagreb) har all den service man kan förvänta sig av en internationell flygplats. Förutom bank, post och växlingskontor finns en souvenirbutik, en tidningshandel, en restaurang och flera trevliga kaféer. Från flygplatsen går flygbussar in till centrala Zagreb och det går även att hyra bil eller ta en taxi.

Dubrovnik Airport i vackra Dalmatien

Dubrovnik Airport ligger ungefär 15 kilometer från Dubrovniks centrum och det går enkelt att ta sig till och från flygplatsen med flygbuss, reguljär buss eller taxi. Det finns även möjlighet att hyra bil.

Dubrovnik är kanske mest känt för de härliga stränderna och det kristallklara vattnet, men det är även en kulturellt spännande stad med fantastisk arkitektur och en ringmur som på sina ställen är 25 meter hög och 6 meter bred. Här finns ett kök som håller en mycket hög standard med framför allt fisk och skaldjur på menyn.

Flyg till turistorten Split

Mitt i den turisttätaste delen av Kroatien ligger Split Airport som är Kroatiens näst största flygplats. Härifrån är det 24 kilometer till den populära turistorten Split och dit tar man sig enkelt med flygbuss, reguljär buss eller taxi.

Tack vare flygplatsens läge nära kusten är det kort restid till flera semesterorter. Så när du väl har landat är sanden, solen och vågorna inte långt bort. Här råder ett skönt medelhavsklimat och i juli och augusti kan det hända att varma sydvindar från Nordafrika får temperaturen att stiga till 35–40 grader.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Kroatien på grund av covid-19?
En hel del flygbolag erbjuder idag mer flexibilitet på grund av covid-19. I vår kundtjänstportal hittar du svaren på de vanligaste frågorna om att byta eller avboka flyg. Det är också en god idé att läsa igenom villkoren från flygbolaget – helst innan du har genomfört bokningen.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Kroatien med flexibel avbokningspolicy?
Med Expedia går det snabbt och lätt. Börja med att ange reseuppgifter och klicka på “Sök”. Därefter kryssar du för “Ingen ändringsavgift” under filteralternativet “Flexibla ändringspolicyer” på vänster sida av skärmen. Sedan är det fritt fram att välja ut ett billigt och flexibelt flyg till Kroatien.
Finns det några allmänna tips för resande till Kroatien under coronaviruspandemin?
Coronavirusutbrottet må ha ändrat hur vi reser, men det har inte tagit kål på folks aptit på att utforska världen. Här kommer några tips som kan hjälpa dig att ta dig an alla nya utmaningar.

 • Ta reda på om det är några reserestriktioner som gäller på avreseorten eller på ditt resmål innan du genomför bokningen av dina flygbiljetter. Undersök också om några särskilda regler finns som påverkar dig vid ankomst, såsom krav på karantän.
 • Bär ett munskydd när du går igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen. Säkerhetspersonalen skulle dock kunna be dig att tillfälligtvis ta av dig skyddet för att kunna verifiera din identitet.
 • För att reducera risken för smittospridning ska du själv placera det fysiska eller elektroniska boardingpasset på läsaren och sedan hålla upp det för visuell inspektion. Räck inte över boardingpasset till personalen på flygplatsen.
 • En behållare med handdesinficeringsmedel är tillåten i handbagaget. Behållaren får inte vara större än 100 ml, och du måste ta ut den ur väskan vid säkerhetskontrollen.
 • För att få säkerhetskontrollen att gå snabbare kan du placera föremål som ditt bälte och lösa mynt i handbagaget istället för i en korg.
 • Om du har med dig matvaror ombord på flyget ska du förvara dessa i en genomskinlig plastpåse och lägga upp påsen på brickan i säkerhetskontrollen. Då är risken mindre för att säkerhetspersonalen rör vid din väska för att inspektera den.

Vilka flygbolag flyger till Kroatien?
Du kan välja bland ett flertal olika flygbolag som kan ta dig till Kroatien med omnejd. De här är några av de populäraste alternativen:

 • Ryanair – 26 flyg till Kroatien eller dess närhet varje månad, inklusive 26 flyg till Zagreb (ZAG) per månad.
 • SAS – 21 flyg till Kroatien eller dess närhet varje månad, inklusive 21 flyg till Split (SPU) per månad.
 • Norwegian Air International – 13 flyg till Kroatien eller dess närhet varje månad, inklusive 8 flyg till Split (SPU) per månad.

Hur hittar man billiga biljetter till Kroatien?
Du kan alltid få tag i kanonbra erbjudanden här på Expedia, men med funktionen för flexibla datum blir det ännu enklare. Ange datumen då du vill flyga och klicka sedan på länken “Flexibla datum” ovanför sökresultaten, så får du en jämförelse av priserna för närliggande dagar. Det bästa priset för en resa med flyg till Kroatien de senaste sju dagarna var 1 215 kr.
Vad kostar ett flyg till Kroatien?
Under de senaste sju dagarna har det sålts flygbiljetter tur och retur till Kroatien för endast 1 215 kr, och som högst kostade det 1 703 kr. För enkelresor från Stockholm (ARN) var det bästa priset under samma tidsperiod 542 kr.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Kroatien?
Var du stiger ombord och vilket flygbolag du reser med kommer att avgöra vilken av dessa populära flygplatser du anländer till:

 • Zagreb (ZAG) – 1370 flyg per månad.
 • Split (SPU) – 1127 flyg per månad.
 • Dubrovnik (DBV) – 806 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Kroatien?
Den senaste veckan varierade priserna på flyg till Kroatien från 1 215 kr till 1 703 kr. Hur mycket du får betala beror normalt på flera olika faktorer, som avgångstiden, vilken kabinklass du har valt och när du bokar dina biljetter.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Kroatien?
Oktober är den billigaste månaden att boka ett flyg till Kroatien. Biljettpriserna är normalt högre under de stora skolloven, så det kan vara bra att undvika att boka din resa då.
Hur lång tid tar flyget till Kroatien?
För att få ett hum om hur många timmar det tar att resa till Kroatien kan du kika på denna lista över medelrestiden för ett par av de populäraste inrikesresvägarna:

 • Split (SPU) till Zagreb (ZAG) – 48 minuter
 • Dubrovnik (DBV) till Zagreb (ZAG) – 59 minuter
 • Zadar (ZAD) till Zagreb (ZAG) – 40 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Kroatien?

 • Börja semestern i Kroatien i den fartfyllda staden Zagreb. Här finns mycket att se och göra, från imponerande sevärdheter som Zagrebs katedral till mat, konst, uteliv och mycket mer.
 • I Zagreb råder ett kustklimat, men innan du ger dig av är det ändå en bra idé att ta reda på vilket väder som förväntas under din vistelse. Oavsett om det är torrt eller regnigt är det alltid bra att komma förberedd.
 • När det är dags att uppleva mer av regionen kan du sätta dig i en av våra prisvärda hyrbilar och följa vägen till Split. Staden ligger cirka 260 kilometer söder om Zagreb och är hem till intressanta sevärdheter, som Kaštelet strand.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Kroatien på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Kroatien.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Kroatien med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Kroatien. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Kroatien.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Kroatien under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Kroatien erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.