Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Förslag på billiga flygresor till Kroatien

Priserna hittades under de senaste 7 dagarna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Boka din resa till Kroatien

Flyg till Kroatien

Kroatien är ett av Europas soligaste länder och med en lång och härlig kust mot ett av världens varmaste hav, Adriatiska havet, är det inte underligt att fler och fler turister hittar hit. Från Sverige går flyg till bland annat Zagreb, Dubrovnik och Split och med hjälp av Expedia hittar du alltid de billigaste flygbiljetterna.

Kroatiens största flygplats heter Zagreb International Airport och ligger ungefär 8 kilometer från huvudstaden Zagrebs centrum. Härifrån kan man flyga vidare till många mindre flygplatser i Kroatien. Flygplatserna i Dubrovnik och Split heter Dubrovnik Airport (även kallad Čilipi Airport) och Split Airport (även kallad Resnik Airport).

Kroatien – ett allt populärare resmål

Allt fler svenskar och andra européer hittar till Kroatien. Förutom det härliga klimatet och det perfekta läget vid Adriatiska havet är priserna billiga och kroaterna gästvänliga. Populärast är att resa till området Dalmatien alldeles vid havskusten, där Split och Dubrovnik ligger, men många reser även till Zagreb – inte minst för att uppleva stadens rika kulturliv.

Från Sverige går både charterresor och reguljära flyg till Kroatien. I vissa fall mellanlandar man i exempelvis Zürich, Amsterdam eller Frankfurt men det går även direktflyg, särskilt för charterresor som anordnas av flera stora researrangörer i Sverige. Även om klimatet längs kusten är behagligt under stor del av året är det framför allt från maj till september som turisterna kommer. Det är då naturen visar sig från sin vackraste sida, vädret är som soligast och det är härligt varmt i luften och vattnet.

Zagreb International Airport – Kroatiens största flygplats

Zagreb International Airport (på kroatiska Međunarodna zračna luka Zagreb) har all den service man kan förvänta sig av en internationell flygplats. Förutom bank, post och växlingskontor finns en souvenirbutik, en tidningshandel, en restaurang och flera trevliga kaféer. Från flygplatsen går flygbussar in till centrala Zagreb och det går även att hyra bil eller ta en taxi.

Dubrovnik Airport i vackra Dalmatien

Dubrovnik Airport ligger ungefär 15 kilometer från Dubrovniks centrum och det går enkelt att ta sig till och från flygplatsen med flygbuss, reguljär buss eller taxi. Det finns även möjlighet att hyra bil.

Dubrovnik är kanske mest känt för de härliga stränderna och det kristallklara vattnet, men det är även en kulturellt spännande stad med fantastisk arkitektur och en ringmur som på sina ställen är 25 meter hög och 6 meter bred. Här finns ett kök som håller en mycket hög standard med framför allt fisk och skaldjur på menyn.

Flyg till turistorten Split

Mitt i den turisttätaste delen av Kroatien ligger Split Airport som är Kroatiens näst största flygplats. Härifrån är det 24 kilometer till den populära turistorten Split och dit tar man sig enkelt med flygbuss, reguljär buss eller taxi.

Tack vare flygplatsens läge nära kusten är det kort restid till flera semesterorter. Så när du väl har landat är sanden, solen och vågorna inte långt bort. Här råder ett skönt medelhavsklimat och i juli och augusti kan det hända att varma sydvindar från Nordafrika får temperaturen att stiga till 35–40 grader.