Flygdestinationer Kroatien

Populära städer att besöka i Kroatien

Förslag på billiga flygresor till Kroatien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 468 kr för enkelflyg och 1 654 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
SAS
SAS
Eurowings
Eurowings
Air France
Austrian Airlines
Air Baltic
KLM
Finnair
SAS
Lufthansa
LOT-Polish Airlines
Air France
KLM
KLM
Austrian Airlines
Lufthansa
SAS
Swiss International Air Lines

Boka din resa till Kroatien

Flyg till Kroatien

Kroatien är ett av Europas soligaste länder och med en lång och härlig kust mot ett av världens varmaste hav, Adriatiska havet, är det inte underligt att fler och fler turister hittar hit. Från Sverige går flyg till bland annat Zagreb, Dubrovnik och Split och med hjälp av Expedia hittar du alltid de billigaste flygbiljetterna.

Kroatiens största flygplats heter Zagreb International Airport och ligger ungefär 8 kilometer från huvudstaden Zagrebs centrum. Härifrån kan man flyga vidare till många mindre flygplatser i Kroatien. Flygplatserna i Dubrovnik och Split heter Dubrovnik Airport (även kallad Čilipi Airport) och Split Airport (även kallad Resnik Airport).

Kroatien – ett allt populärare resmål

Allt fler svenskar och andra européer hittar till Kroatien. Förutom det härliga klimatet och det perfekta läget vid Adriatiska havet är priserna billiga och kroaterna gästvänliga. Populärast är att resa till området Dalmatien alldeles vid havskusten, där Split och Dubrovnik ligger, men många reser även till Zagreb – inte minst för att uppleva stadens rika kulturliv.

Från Sverige går både charterresor och reguljära flyg till Kroatien. I vissa fall mellanlandar man i exempelvis Zürich, Amsterdam eller Frankfurt men det går även direktflyg, särskilt för charterresor som anordnas av flera stora researrangörer i Sverige. Även om klimatet längs kusten är behagligt under stor del av året är det framför allt från maj till september som turisterna kommer. Det är då naturen visar sig från sin vackraste sida, vädret är som soligast och det är härligt varmt i luften och vattnet.

Zagreb International Airport – Kroatiens största flygplats

Zagreb International Airport (på kroatiska Međunarodna zračna luka Zagreb) har all den service man kan förvänta sig av en internationell flygplats. Förutom bank, post och växlingskontor finns en souvenirbutik, en tidningshandel, en restaurang och flera trevliga kaféer. Från flygplatsen går flygbussar in till centrala Zagreb och det går även att hyra bil eller ta en taxi.

Dubrovnik Airport i vackra Dalmatien

Dubrovnik Airport ligger ungefär 15 kilometer från Dubrovniks centrum och det går enkelt att ta sig till och från flygplatsen med flygbuss, reguljär buss eller taxi. Det finns även möjlighet att hyra bil.

Dubrovnik är kanske mest känt för de härliga stränderna och det kristallklara vattnet, men det är även en kulturellt spännande stad med fantastisk arkitektur och en ringmur som på sina ställen är 25 meter hög och 6 meter bred. Här finns ett kök som håller en mycket hög standard med framför allt fisk och skaldjur på menyn.

Flyg till turistorten Split

Mitt i den turisttätaste delen av Kroatien ligger Split Airport som är Kroatiens näst största flygplats. Härifrån är det 24 kilometer till den populära turistorten Split och dit tar man sig enkelt med flygbuss, reguljär buss eller taxi.

Tack vare flygplatsens läge nära kusten är det kort restid till flera semesterorter. Så när du väl har landat är sanden, solen och vågorna inte långt bort. Här råder ett skönt medelhavsklimat och i juli och augusti kan det hända att varma sydvindar från Nordafrika får temperaturen att stiga till 35–40 grader.

Vanliga frågor och svar

❓ Kan jag avboka min flygresa till Kroatien på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Kroatien.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Kroatien med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Kroatien. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Kroatien.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Kroatien under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Kroatien erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.