Billiga flygbiljetter till Kiruna

Förslag på billiga flygresor till Kiruna

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 635 kr för enkelflyg och 1 335 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines

Om Kiruna

Flyg till Kiruna

Nästan längst upp i Sverige hittar du en av landets mest exotiska och spännande städer – Kiruna. Ungefär 9 km sydost om staden ligger Kiruna Airport och hit tar du dig lätt med flyg från Bromma eller Arlanda. Flygplatsen är Sveriges nordligaste och även om flygresan från Arlanda bara tar lite drygt en och en halv timme är faktiskt flygsträckan lika lång som från Arlanda till Berlin.

Det finns mycket spännande att se och göra i Kiruna för hela familjen. Eller vad sägs om att ta en norrskenstur med häst och släde i det tysta mörka vinterlandskapet, gå på fjällvandring under midnattssolen eller följa med på en guidad tur ner i världens största underjordiska järnmalmsgruva? I Kiruna finns även bra shoppingmöjligheter och många fina hantverksbutiker, restauranger och kaféer. Så varför inte boka en spännande weekendresa till Kiruna och ta chansen att uppleva naturen, miljön och vyerna i norra Lappland?

Resa med flyg till Kiruna

Från Arlanda går dagliga flyg till Kiruna Airport, men hit går även flyg från Bromma och säsongsvis från Umeå. Dessutom går det charterflyg till och från London och andra städer i Storbritannien, samt semesterorten Antalya i Turkiet. Så ta chansen att besöka den orörda vildmarken och det sjudande stadslivet i Kiruna. Staden är fantastisk både sommar och vinter och kontrasterna är enorma mellan vinterns snö, norrsken och eviga mörker och sommarens vackra fjällnatur och sjöar under en strålande midnattssol. I staden finns gott om trevliga och billiga hotell i Kiruna för en härlig vistelse!

Flygplatsen Kiruna Airport

Strax intill E10:an och bara några kilometer från Kirunas centrum ligger den charmiga flygplatsen Kiruna Airport. När man går in för landning möts man av ett underbart vackert landskap med skogar, sjöar och fjäll. Dessutom ser man de stora gruvorna som är Kirunas livsblod och skälet till att staden har växt upp precis här mitt i inlandet.

Det är lätt att ta sig till och från flygplatsen. Flygbuss går mellan centrala Kiruna och Kiruna Airport med en tidtabell som är anpassad efter avgångarna och ankomsterna för Arlanda-flygen. Det bör dock noteras att flygbussen bara går från mitten av juni till slutet av september och från mitten av december till slutet av mars. Det går även fint att ta taxi och det är då en god idé att förboka den så att den finns på plats när du kommer. Vill du hellre hyra bil i Kiruna finns flera välkända biluthyrningsföretag på flygplatsen.

Service på flygplatsen

Även om Kiruna Airport är en liten flygplats finns det en trevlig restaurang där man kan äta dagens lunch eller kanske någon lokal specialitet från à la carte-menyn. Här finns också smörgåsar, sallader och fika att köpa. Flygplatsen har även en souvenirbutik, vilket passar perfekt om du vill köpa med dig några norrländska presenter och souvenirer från resan. På flygplatsen kan du surfa gratis via WiFi under tre timmar, alternativt 100 Mbyte data, och därefter går det fint att köpa till mer tid eller datatrafik.

Så ta chansen att besöka spännande Kiruna! Med hjälp av Expedia hittar du alltid billiga flygbiljetter dit du vill!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Kiruna?
Kiruna har en enda flygplats, och den heter Kiruna (KRN).
Hur långt från centrala Kiruna ligger Kiruna (KRN)?
Kiruna (KRN) ligger bara en kort taxiresa från Kiruna. När du landar på flygplatsen är du 6 kilometer från stadskärnan.
Kan jag flyga till Kiruna?
Gå till våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om att flyga till Kiruna. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om du behöver sitta i karantän vid ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Kiruna?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Kiruna kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Kiruna med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Kiruna kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Kiruna?
När du flyger till Kiruna landar du på KRN. Efter att du har stigit av planet och fått tag i ditt bagage är du inte mer än 6 kilometer från centrum.
Hur många flygbolag flyger till Kiruna?
Om du flyger till Kiruna är alternativen begränsade. Det finns bara ett enda flygbolag som trafikerar sträckan, så kom ihåg att vara ute i god tid för att få tag i de biljetter du vill ha.
Vilka flygbolag flyger till Kiruna?
SAS och Norwegian Air International är de som erbjuder flest flygalternativ till Kiruna. Ett av de vanligaste sätten att ta sig hit är att flyga med SAS från SoFo.
Hur många direktflyg går det till Kiruna?
Det blir så mycket smidigare att flyga till ett nytt resmål om man inte behöver tänka på mellanlandningar. Om du ska resa till Kiruna är den goda nyheten att det går cirka 14 direktflyg varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Kiruna från?
Flygresor till Kiruna från Grödinge, Ösmo och SoFo brukar vara mycket populära.
Hur lång tid tar flyget till Kiruna?
Om du reser från Grödinge är du i luften cirka 1 timme och 30 minuter innan du är framme i Kiruna. Från flygplatsen i Ösmo tar flygresan 1 timme och 30 minuter, medan flygtiden från SoFo är 1 timme och 30 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Kiruna?
Många vana resenärer vet att du inte bör avvakta till sista minuten med att boka biljetterna. Priserna är vanligtvis som högst precis innan avgångsdatumet. Men stanna inte där. Utvidga sökningen och se om ditt resmål har flera flygplatser. Flygpriserna varierar ofta beroende på vilken flygplats du landar på. Kom ihåg att även jämföra priser från flera olika flygbolag. Till sist ska du vara beredd på att boka direkt när du har hittat ett fint erbjudande, för priserna kan ändras fort. Med lite förberedelse och en gnutta tur går det att leta fram det perfekta flygpriset!
Hur tar man sig igenom flygresan till Kiruna?
Vi har sammanställt all information som behövs för att din flygresa ska bli så bekväm som möjligt. Följ våra tips så tar du dig snabbt igenom säkerhetskontrollerna och kan börja upptäcka allt vad Kiruna har att erbjuda.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en bekväm resa med flyg är att planera i förväg. Vi börjar med det som är viktigast: pass, dina resedokument, din plånbok och alla viktiga mediciner. Därefter bör du komma ihåg att ta med dig sådant som håller dig sysselsatt, till exempel en dator eller någonting att läsa. Det kan även vara en bra idé att packa med dig din laddare, öronproppar och en uppblåsbar flygkudde. Slutligen bör du inte glömma att lämna plats i väskan för toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla fulla flaskor med schampo och hårgelé i ditt incheckade bagage. Alla vätskor och geler i behållare på över 100 milliliter kommer att konfiskeras. Spetsiga föremål, som saxar, och brandfarliga eller explosiva objekt, till exempel fyrverkerier och tändstickor, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din målsättning är att känna dig så bekväm som möjligt, så klä dig i plagg i naturliga material och kom ihåg att ta med en tjock tröja, eftersom det kan bli lite svalt på längre flygresor. Välj alltid rymliga skor med flat sula, eftersom fötterna kan svullna lite under flygturen. Lämna stilettklackarna och kängorna i dina incheckade väskor.
  • På långa flygresor finns det en risk för att vissa personer drabbas av djup ventrombos, eller DVT, ett tillstånd där blodproppar bildas i samband med utdragen inaktivitet. För att undvika att drabbas av detta kan du utnyttja varje tillfälle att röra på dig och gå ett par steg i mittgången. Ett annat sätt att minska risken är att ha på dig stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Kiruna?
Det är egentligen inte särskilt svårt – var förberedd helt enkelt. Vi har samlat ihop en lista med behändiga tips så att du enklare kan passera igenom säkerhetskontrollen utan onödiga dröjsmål. Sedan bär det av mot Kiruna.

  • Först och främst måste du presentera ditt pass och dina resedokument för personalen. Försäkra dig om att du har allt redo, så att de bakom dig i kön slipper vänta.
  • Därefter är det dags för ditt bälte, din jacka, dina nycklar och annat från dina fickor, till exempel hörlurar, att passera igenom röntgenmaskinen. Proceduren går enklare om du börjar göra dig i ordning redan innan det är din tur.
  • Elektronik, till exempel bärbara datorer och mobiler, måste också gå genom maskinen. Men du behöver inte oroa dig. Du är online igen innan du vet ordet av.
  • Vill du resa med din nya parfym? Det går bra. Så länge behållaren bara rymmer upp till 100 milliliter och du har placerat den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse får du ta med den på flyget.
  • Lätta gympaskor är ett praktiskt val, eftersom det är mindre risk för att du måste ta av dem när du tar dig igenom säkerhetskontrollen. Stövlar och andra kraftigare skor inspekteras ofta separat.
  • Flygbolag kan inte tillåta att du tar med dig saxar eller andra vassa föremål ombord. Om du inte klarar dig utan dem under din semester måste de ligga i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Kiruna
Ankomstflygplats
Kiruna
IATA-kod för ankomstflygplats
KRN
Destination
Kiruna
Pris tur-och-retur
1 334 kr

Populära flyg till Kiruna

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 635 kr för enkelflyg och 1 335 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd