Billiga flygbiljetter till Liverpool

Om Liverpool

Flyg till Liverpool

Välkommen till Liverpool! En av Storbritanniens största hamnstäder och inte minst Beatles hemstad – we love it, yeah, yeah, yeah! Det är enkelt att resa till Liverpool även om det inte går några flygresor direkt från Sverige. Du kan till exempel resa via Oslo eller Amsterdam från Stockholm eller Göteborg. Det finns också billiga flyg till London varifrån du kan flyga vidare. Flygbiljetter är alltså inget bekymmer!

Hamnstaden Liverpool

Liverpool har gamla anor och omnämns redan på 1000-talet. Tack vare sitt läge vid floden Mersey har sjöfarten alltid varit stadens hjärta. Under 1700-talet blev staden rik på den lönsamma slavhandeln mellan Europa, Afrika och Amerika. Senare, i samband med de stora utvandringarna till Amerika, reste 9 miljoner människor härifrån på jakt efter ett bättre liv. Idag är det historiska hamnområdet ett världsarv.

I Beatles fotspår

I Albert Dock, ett spännande område med museer, gallerier och restauranger som ligger precis vid vattnet, hittar du Beatles Story. En permanent utställning om Paul, John, George och Ringo och hur deras musik förändrade världen. Du kan även besöka såväl John Lennons som Paul McCartneys barndomshem. Avsluta gärna med ett besök på Cavern Club där allt började. Skön livemusik varje kväll!

You’ll never walk alone

Passa på att se en match på anrika Anfield när du i Liverpool. Här spelas fotboll i världsklass och du har chans att se någon av de stora ikonerna i the Reds. Matcherna lockar många besökare från hela världen så köp biljetter i god tid!

Flyg till Liverpool John Lennon Airport

Flygplatsen ligger 12 km sydöst om staden och här passerar varje år runt 4 miljoner besökare. Servicen omfattar restauranger och shopping samt trådlöst internet utan kostnad de första 30 minuterna. Härifrån kan du ta flygbuss eller taxi till centrum eller till ditt boende i Liverpool. Självklart kan du hyra bil i Liverpool för att enkelt ta dig runt. Ett tips är att besöka Chester, en av Storbritanniens äldsta städer, och gå runt i den mysiga stadskärnan. Om du har mer tid rekommenderas en dagstur till natursköna Lake District.

Flyg till London, Manchester eller Birmingham

Från Sverige finns det gott om billiga flyg till London. Det gör att många väljer att flyga till London för att sedan åka vidare med buss eller tåg till Liverpool, en resa på 5–8 timmar lite beroende på varifrån man reser. Ett prisvärt alternativ! Det går även att flyga till de närliggande flygplatserna i Manchester eller Birmingham och därifrån åka tåg eller buss till Liverpool. Generellt är det billigare att åka buss och komforten är hög. Om ni är en grupp som reser tillsammans kan det vara värt att undersöka möjligheten att boka en taxi. Bilresan till Liverpool tar runt 2 timmar.

Liverpool har tidigare haft rykte om sig att vara en lite tråkig industristad, men under senare år har man satsat stort på kultur och turism, och det har gett resultat. Med sin blandning av historia och modernism lockar Liverpool idag besökare från hela Europa.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Liverpool?
Liverpool (LPL-John Lennon) är den enda flygplatsen i närheten av Liverpool.
Hur långt från centrala Liverpool ligger Liverpool (LPL-John Lennon)?
Det är cirka 12 kilometer från LPL till centrum i Liverpool. Planera hur du ska ta dig från flygplatsen till ditt boende innan du landar, så går färden lättare.
Kan jag flyga till Liverpool?
Läs igenom våra reseråd under covid-19 för att få veta mer om eventuella reserestriktioner för Liverpool innan du flyger. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att du ska kunna hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Liverpool?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Liverpool kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Liverpool med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Liverpool kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Liverpool?
När du reser med flyg till Liverpool anländer du till antingen MAN eller Liverpool (LPL-John Lennon). Den första ligger cirka 50 kilometer från stadskärnan, medan den andra ligger ungefär 12 kilometer från centrum.
Hur många flygbolag flyger till Liverpool?
Det finns 49 flygbolag som flyger till Liverpool, från 187 flygplatser i olika delar av världen.
Vilka flygbolag flyger till Liverpool?
Resenärer väljer oftast att boka biljetter med Ryanair, Aer Lingus eller Ryanair UK när de flyger till Liverpool. Majoriteten av flygen avgår från Södra Dublin, och Ryanair är det ledande alternativet på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Liverpool?
Att planera en oförglömlig resa till Liverpool är hur lätt som helst när du har 2 171 direktflyg att välja och vraka bland varenda vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Liverpool från?
Många som reser till Liverpool stiger på planet i Gamla stadskärnan, Dublin eller Ashford.
Hur lång tid tar flyget till Liverpool?
Om du flyger till Liverpool från Gamla stadskärnan tar resan 2 timmar och 18 minuter. Om avreseorten är Dublin kan du planera att vara i luften i runt 58 minuter. Från Ashford ligger Liverpool 1 timme och 1 minut bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Liverpool?
Avvakta inte till sista stund innan du bokar dina biljetter. Detta tips har du nog fått höra från ett flertal vana resenärer. När du bokar lång tid i förväg har du fler alternativ att välja mellan, och priserna är ofta lägre. Ett annat bra tips för att hitta specialerbjudanden kan vara att titta på flera olika alternativ. Om resmålet i fråga har mer än en flygplats kan du till exempel kolla upp om det är billigare att boka flyg till en mindre använd terminal. Slutligen bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du har bra koll på vad priserna brukar ligga på kan du slå till direkt om du väl har hittat ett ovanligt bra pris. De bästa erbjudandena blir fort slutsålda.
Hur tar man sig igenom flygresan till Liverpool?
Vi har sammanställt all information du behöver för att din flygresa ska bli så bekväm som möjligt. Följ bara våra tips så tar du dig snabbt ut från flygplatsen och kan börja utforska de intressantare delarna av Liverpool.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en bekymmersfri resa med flyg är att planera i förväg. Vi börjar med det viktigaste: pass, dina resedokument, bankkort och alla viktiga mediciner. Utöver detta bör du komma ihåg att ta med dig saker som kan få tiden att gå fortare, till exempel en dator eller en spännande bok. Det kan även vara en god idé att packa med dig laddare, hörlurar och en flygkudde. Slutligen får du inte glömma att reservera plats i väskan för dina toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla stora flaskor med hårsprej och balsam i ditt incheckade bagage. Alla geler eller vätskor i mängder på över 100 milliliter kommer att omhändertas. Spetsiga föremål, som arméknivar, och övriga farliga objekt, exempelvis starka kemikalier och tändstickor, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Flygets gångar är inte rätt plats för att visa upp dina moderiktigaste kläder. Ta på dig någonting bekvämt och glöm inte att ha med dig en tjock tröja, eftersom det kan bli lite svalt på flyget. Bekväma skor med plan sula kan också rekommenderas.
  • Utdragna perioder utan rörelse skulle kunna orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd som ibland drabbar några passagerare på långa flygturer. Den goda nyheten är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket, regelbundet sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången och genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Liverpool?
Hemligheten är att vara väl förberedd i förväg, innan du är framme på flygplatsen. På så sätt är det större chans att du kan slå dig ned på ditt flyg till Liverpool utan dröjsmål. Följ de här tipsen för att inleda semestern på rätt sätt.

  • Se till att du har ditt pass och boardingpass redo. De är det första personalen kommer att be om i kontrollen.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm dina fickor och lägg av allt som sannolikt skulle få larmet att gå, till exempel skärp och hörlurar. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • Dina elektronikenheter, som mobiler och surfplattor, måste också skannas. Men oroa dig inte. Du får snart tillbaka allt igen.
  • Läppbalsam, hårolja och övriga vätskor och geler i ditt handbagage måste ligga i behållare som rymmer max 100 milliliter. Dessutom måste allting få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Lätta gympaskor är ett praktiskt val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du tar dig igenom säkerhetskontrollen. Kängor och andra tunga skor skannas ofta separat.
  • Flygbolag kan inte tillåta att du har med dig vassa föremål i handbagaget. Om du inte klarar dig utan dem på din semester måste du packa ner dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Liverpool
Ankomstflygplats
Liverpool
IATA-kod för ankomstflygplats
LPL