Billiga flygbiljetter till London

Om London

Flyg till London

Från Sverige kan du boka billiga flyg direkt till London från Stockholm, Göteborg eller Västerås. Bor du på rimligt avstånd från Köpenhamn är det också smidigt att ta tåget eller bilen över bron för en flygresa från Kastrup. Beroende på vilket flygbolag och vilken flygplats du väljer för utresan kommer du att landa på någon av fyra flygplatser: Heathrow, Gatwick, Stansted eller London City Airport.

Flygresor från Stockholm till London tar cirka 2,5 timme medan den som bokar sina flygbiljetter från Göteborg, Västerås eller Köpenhamn får en tvåtimmars flygtur. Det kan vara en god idé att fundera på var det är smidigast att landa, eftersom transporten in till centrum och ditt hotell i London kan ta ganska lång tid beroende på flygplats och budget.

Flyg till Heathrow Airport

Heathrow Airport, cirka tre mil väster om centrum, är Londons största flygplats och världens tredje största när det gäller antal passagerare. Den är också ett viktigt flygnav, så chansen är stor att du kan ha mellanlandat här på väg någon annan stans.

Det finns ett antal olika sätt att resa vidare från Heathrow in till centrum. Har du bråttom och råd är Heathrow Express, som tar dig till Paddington Station på 15 minuter, det bästa alternativet. Är du däremot lite sparsammare och har mer tid på dig kan du ta vanligt tåg, bussen eller tunnelbanan till en mängd platser i centrala London.

Flyg till London Stansted Airport

Sex mil norr om centrala London hittar du Stansted Airport. Denna flygplats används flitigt av lågpris-flygbolagen, så har du bokat billiga biljetter till London är chansen stor att du landar här. Från flygplatsen tar du dig in till centrum på cirka 50 minuter med Stansted Express eller under två timmar med buss. Bokar du i mycket god tid online är tåget riktigt billigt, annars är bussarna ett mer plånboksvänligt alternativ.

Flyg till Gatwick Airport

Gatwick är både Londons och Storbritanniens näst mest trafikerade flygplats. Med sitt läge 46 kilometer söder om centrala London är flygplatsen perfekt för den som ska bo söder om Themsen eller som planerar att besöka den Engelska sydkusten.

Från Gatwick tar du dig smidigast vidare med buss eller tåg. Ett tips är att inte betala extra för att åka Gatwick Express – de vanliga tågen tar bara sex minuter längre och är bra mycket billigare. Är du riktigt sparsamt lag finns det bussar för så lite som fyra pund retur om du bokar i god tid.

Flyg till London City Airport

För affärsresenärer är det väl värt att överväga att boka flyg till London City Airport i den östra utkanten av centrala London. Flygplatsen har väldigt goda kommunikationer och ligger i princip granne med Londons finansdistrikt Canary Wharf, så om tid är pengar kan City Airport vara något för dig.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i London?
London har mer än en flygplats, men de flesta turister landar på London (LHR-Heathrow).
Hur långt från centrala London ligger London (LHR-Heathrow)?
Om du har bokat boende vid centrum i London kan det vara bra att bestämma hur du ska ta dig in till staden innan du kommer fram. Stadskärnan ligger 25 kilometer från London (LHR-Heathrow).
Kan jag flyga till London?
Gör din flygresa till London så smidig som möjligt genom att först besöka vår sida med reseråd under covid-19. Det är ett smidigt sätt att hålla dig uppdaterad på aktuella reserestriktioner, inklusive krav på karantän och den senaste hälsoinformationen.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till London?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till London kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till London med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till London kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till London?
De många flygplatserna att välja mellan nära London gör att det är enkelt att ta sig hit på kort varsel. De tre flygplatserna som tar emot flest resenärer är London Heathrow (LHR) (25 kilometer från centrum), LGW (40 kilometer från centrum) och STN (50 kilometer från centrum).
Hur många flygbolag flyger till London?
Det finns 110 flygbolag som erbjuder direktflyg till London, från 361 olika flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till London?
Resenärer bokar oftast biljetter med KLM, British Airways eller Flybe när de reser med flyg till London. Merparten av flygen kommer från Oud-Zuid, och KLM är det ledande alternativet på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till London?
Att organisera en härlig vistelse i London är hur lätt som helst när det finns 10 498 direktflyg att välja mellan varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till London från?
Många resenärer på väg till London stiger på planet från en flygplats i Gamla stadskärnan, Dublin eller Centrum.
Hur lång tid tar flyget till London?
Om du ska resa med flyg till London från Gamla stadskärnan tar resan cirka 2 timmar och 26 minuter. Om du stiger ombord på planet i Dublin kan du planera att vara i luften i uppemot 1 timme och 21 minuter. Från Centrum är London 2 timmar och 16 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till London?
Dröj inte till sista minuten med att boka flygbiljetterna. Detta tips har du kanske fått höra från flera vana resenärer. Om du bokar i god tid i förväg har du fler alternativ att välja bland, och flygpriserna är vanligtvis lägre. Du skulle även kunna bredda din sökning och jämföra alternativen. Om din destination har mer än en flygplats skulle du kunna hitta bättre erbjudanden genom att resa till en mindre flygplats. Slutligen ska du vara beredd på att boka med en gång om du väl har hittat ett erbjudande som passar, för priserna kan ändras fort. Med lite förkunskap och en gnutta tur går det att leta fram bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till London?
Vi har letat upp all information du behöver för att resan ska gå så smidigt som möjligt. Följ bara de här tipsen så tar du dig snabbt igenom alla kontroller och kan börja upptäcka de intressantare delarna av London.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan bli ett rent nöje, om du planerar din packning på rätt sätt. Först och främst behöver du ett par rena strumpor, en bra bok och lite toalettartiklar, såsom tandborste och läppbalsam. För det andra bör du reservera plats i väskan för en bärbar dator med laddare, viktiga mediciner och kanske en flygkudde. Till sist ska du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla dina resedokument och lite pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Vad som betraktas som otillåtna föremål kan variera från ett flygbolag till ett annat, men normalt gäller regeln att ingenting som är brandfarligt, explosivt eller vasst tillåts. Här ingår bland annat rakblad, skruvmejslar, aerosolburkar och tändare. Idrottsutrustning som skridskor eller andra objekt som skulle kunna skada de övriga passagerarna, såsom ammunition och pepparsprej, är inte heller tillåtna ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Flygets gångar är inte den bästa platsen för att imponera med dina trendigaste kläder. Klä dig bekvämt och lägg på minnet att packa ner en tjock tröja, eftersom det kan bli ganska svalt på långa flygturer. Heltäckande skor utan klackar är också att rekommendera.
  • Tillståndet djup ventrombos (DVT) skulle kunna uppstå under långa flygturer. Då bildas det blodproppar, oftast i benen, vilket skulle kunna bero på att man har förblivit stillasittande för länge. Du kan begränsa risken genom att sträcka på benen och gå fram och tillbaka i gången. Ett par kompressionsstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till London?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du kommer till flygplatsen blir din resa till London betydligt enklare. Här kommer några behändiga tips på hur du kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna utan dröjsmål.

  • Flygplatsens säkerhetspersonal kommer först att försäkra sig om att du har ett giltigt pass och korrekta resedokument innan du kan gå vidare. Se till att allt är nära tillhands.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Lägg av allt som skulle kunna få larmet att gå, såsom jackor och bälten. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Elektronik, till exempel surfplattor och bärbara datorer, måste också passera genom maskinen. Men ta det lugnt. Du är online igen innan du vet ordet av.
  • Plocka ut alla vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa ska normalt skannas separat. Varje produkt måste ligga i en förpackning som rymmer max 100 milliliter, och allt måste få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Lätta sneakers är ett bra val, eftersom det är mindre risk för att du behöver ta av dem när du går igenom kontrollen. Vandringskängor och andra kraftigare skor inspekteras ofta separat.
  • Ta inte med dig några förbjudna saker ombord. Om du tänker ha saxar eller andra vassa föremål med dig är du tvungen att lämna dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att konfiskeras av personalen.

Information om flyg till London
Destinationens flygplats
Gatwick
IATA-kod för ankomstflygplats
LGW
Destination
London
Flygpris
736 kr

Populära flyg till London

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 469 kr för enkelflyg och 1 162 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines