Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i London

Se alla hyrbilar i London

Boka hyrbil med Expedia i London

Köra bil i London

London är huvudstad i Storbritannien och är en av världens främsta städer vad gäller ekonomi och handel. Om samtliga utbyggda förorter räknas in har staden fler invånare än hela Sverige. Att hyra bil i London och upptäcka staden bakom ratten är en trevlig upplevelse. Kom dock ihåg att det är vänstertrafik i hela landet! Din hyrbil i London kommer därför att ha ratten på höger sida.

Förutom vänstertrafiken finns det en del andra saker att tänka på när du kör bil i staden. Trafiken kan stundtals vara väldigt tät, och vägtullar tar ut avgifter inne i staden. Detta är dock inget som bör avskräcka dig från att hyra bil i London.

Se upp med vänstertrafiken

En av de första sakerna en utländsk bilförare måste tampas med vid en resa till London är landets vänstertrafik. Detta kan vara nog så förvirrande den första tiden, särskilt i situationer som kräver snabba beslut. Se därför till att hålla dig lugn och undvika de platser där och tider då det är mycket trafik. Det går utmärkt att använda din svenska bil i London, men tänk på att ratten då kommer att sitta på motsatt sida jämfört med landets egna bilar. Du kan åka över Engelska kanalen med bil, antingen med Eurostars biltåg eller genom att ta färja. Om du har bokat ett flyg till London landar du troligtvis på en av de tre största flygplatserna: Heathrow, Stansted eller Gatwick. När du har passerat tullen kan du välja mellan att besöka en firma som erbjuder biluthyrning i London eller att hyra bil redan på flygplatsen. Det är lätt att ta sig från flygplatsen in till staden både med bil och med andra transportmedel. Om du hyr bil på flygplatsen kan det vara bra att i förväg kolla upp parkeringsmöjligheter vid ditt hotell i London.

Vägtullar i Londons innerstad

Utöver vänstertrafiken finns det ytterligare några saker att tänka på när du kör bil i London. På grund av den ökande trafiken och avgaserna inne i centrala London infördes vägtullar. Detta innebär att du måste betala en avgift för att få köra i innerstaden. Hur mycket du måste betala beror på vilken bränsleförbrukning bilen har. Om du har tänkt dig en längre i semester i London men aldrig kommer att lämna de centrala delarna kan det därför vara klokt att överväga om det verkligen är lönt att hyra en bil – särskilt med tanke på att Londons kollektivtrafik är så väl utbyggd. Om du däremot ska göra flera resor ut till förorterna eller ut på landsbygden är det definitivt både trevligt och lönsamt att hyra bil.

Övriga trafikregler som bör uppmärksammas

Det finns inte särskilt många trafikregler som skiljer sig stort från dem i Sverige, men några saker bör du tänka på. Det är förbjudet att prata i mobiltelefonen samtidigt som du håller den i handen medan du kör bil. Däremot går det bra med handsfree. Det finns ingen bestämmelse motsvarande den svenska högerregeln. Skyltar eller vägmarkeringar visar vilken av vägarna som har företräde. Ofta gäller dock att bilar på den större vägen kör först.

Upptäck London

Utforska London med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!