Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Topperbjudanden på hyrbilar i London

Se alla hyrbilar i London

Boka hyrbil med Expedia i London

Köra bil i London

London är huvudstad i Storbritannien och är en av världens främsta städer vad gäller ekonomi och handel. Om samtliga utbyggda förorter räknas in har staden fler invånare än hela Sverige. Att hyra bil i London och upptäcka staden bakom ratten är en trevlig upplevelse. Kom dock ihåg att det är vänstertrafik i hela landet! Din hyrbil i London kommer därför att ha ratten på höger sida.

Förutom vänstertrafiken finns det en del andra saker att tänka på när du kör bil i staden. Trafiken kan stundtals vara väldigt tät, och vägtullar tar ut avgifter inne i staden. Detta är dock inget som bör avskräcka dig från att hyra bil i London.

Se upp med vänstertrafiken

En av de första sakerna en utländsk bilförare måste tampas med vid en resa till London är landets vänstertrafik. Detta kan vara nog så förvirrande den första tiden, särskilt i situationer som kräver snabba beslut. Se därför till att hålla dig lugn och undvika de platser där och tider då det är mycket trafik. Det går utmärkt att använda din svenska bil i London, men tänk på att ratten då kommer att sitta på motsatt sida jämfört med landets egna bilar. Du kan åka över Engelska kanalen med bil, antingen med Eurostars biltåg eller genom att ta färja. Om du har bokat ett flyg till London landar du troligtvis på en av de tre största flygplatserna: Heathrow, Stansted eller Gatwick. När du har passerat tullen kan du välja mellan att besöka en firma som erbjuder biluthyrning i London eller att hyra bil redan på flygplatsen. Det är lätt att ta sig från flygplatsen in till staden både med bil och med andra transportmedel. Om du hyr bil på flygplatsen kan det vara bra att i förväg kolla upp parkeringsmöjligheter vid ditt hotell i London.

Vägtullar i Londons innerstad

Utöver vänstertrafiken finns det ytterligare några saker att tänka på när du kör bil i London. På grund av den ökande trafiken och avgaserna inne i centrala London infördes vägtullar. Detta innebär att du måste betala en avgift för att få köra i innerstaden. Hur mycket du måste betala beror på vilken bränsleförbrukning bilen har. Om du har tänkt dig en längre i semester i London men aldrig kommer att lämna de centrala delarna kan det därför vara klokt att överväga om det verkligen är lönt att hyra en bil – särskilt med tanke på att Londons kollektivtrafik är så väl utbyggd. Om du däremot ska göra flera resor ut till förorterna eller ut på landsbygden är det definitivt både trevligt och lönsamt att hyra bil.

Övriga trafikregler som bör uppmärksammas

Det finns inte särskilt många trafikregler som skiljer sig stort från dem i Sverige, men några saker bör du tänka på. Det är förbjudet att prata i mobiltelefonen samtidigt som du håller den i handen medan du kör bil. Däremot går det bra med handsfree. Det finns ingen bestämmelse motsvarande den svenska högerregeln. Skyltar eller vägmarkeringar visar vilken av vägarna som har företräde. Ofta gäller dock att bilar på den större vägen kör först.

Vad är det bästa priset för en hyrbil i London?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i London .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i London?

I genomsnitt kostar en hyrbil i London .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i London?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i London?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck London

Utforska London med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!