Början av huvudsektionen

Förslag på billiga flygresor till Mallorca

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Recensioner från verifierade kunder

Mar 29, 2019

Mycket tid lades på transport till flygplanet.

Om Mallorca

Flyg till Mallorca

Mallorca med dess många fina turistorter och sevärdheter är en riktig magnet för svenska turister. Från Sverige kan man flyga direkt till Mallorca med reguljärflyg från Stockholm och Göteborg, medan den som bor längre söderut i landet också kan kika på billiga flyg från Kastrup och utnyttja de smidiga förbindelserna över Öresundsbron. Under sommarsäsongen går det också charterflyg från ett femtontal andra svenska städer.

Flygresor från Stockholm till Mallorca tar något över tre och en halv timme, medan den som bokat sina flygbiljetter från Göteborg eller Köpenhamn kan se fram emot att landa efter lite drygt tre timmar.

Sol, bad och mycket mer

Det som lockar så många svenskar att flyga till Mallorca är först och främst solen och det härliga Medelhavet. Tack vare öns varierade kustlinje finns här en otrolig variation av vattenrelaterade aktiviteter att ta del av, med allt från klassisk strandsemester till vindsurfing och snorkling.

Mallorca har också en rik historia som har färgats av de många olika kulturerna som styrt på ön. Både huvudstaden Palma och Alqúdia, på öns nordöstkust, har romerskt påbrå och lockar med spännande ruiner. Palma kan också skryta med den imponerande gotiska katedralen La Seu och en härlig gammal stadskärna vars arkitektur har ett tydligt arabiskt ursprung.

Missa inte heller att utforska Mallorcas härliga landskap. På en biltur runt ön möts du av imponerande berg och fantastiska vyer.

Magiska Magaluf

Magaluf är en favoritdestination bland unga svenskar som vill kombinera slöa dagar på stranden med friskt festande tills solen går upp. Denna beryktade partystad är full av nattklubbar, barer och discon som svämmar över av energiskt dansande besökare.

För den som letar efter ett lågsäsongsklipp kan Magaluf vara ett oväntat alternativ. Efter allt liv under sommarmånaderna förvandlas staden till en betydligt lugnare ort med gott om plats på den fina stranden och nära till fina golfbanor.

Flyg till Palma de Mallorca-flygplatsen

Palma de Mallorca-flygplatsen, eller Son Sant Joan-flygplatsen som den också är känd som, är den tredje största i Spanien och en av Europas tyngst trafikerade under sommarmånaderna. Flygplatsens historia sträcker sig tillbaka till 1920-talet när sjöflygplan började flyga post till de andra öarna i området. Under 1900-talet växte den i takt med Mallorcas turistnäring och i dag passerar över 20 miljoner passagerare genom flygplatsen varje år.

Med bara åtta kilometer till Mallorcas huvudstad Palma de Mallorca går det fort att ta sig från flygplatsen och komma igång med semestern. Det går billiga bussar in till Palma eller så kan du ta en taxi – men se till att komma överens om priset först. En annan möjlighet är att hyra bil och få möjlighet att upptäcka hela ön i din egen takt.

Har du bokat boende i någon av Mallorcas turisorter, kan du också titta på att boka in dig på någon av de många transferbussarna som transporterar turister till hotell över hela ön. En enkel sökning på webben brukar räcka för att hitta företag som erbjuder dessa tjänster.

Information om flyg till Mallorca

Destinationens flygplats Palma de Mallorca
IATA-kod för ankomstflygplats PMI
Destination Palma de Mallorca

Populära flyg till Mallorca

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.