Billiga flygbiljetter till Malmö

Förslag på billiga flygresor till Malmö

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 128 kr för enkelflyg och 308 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation

Om Malmö

Flyg till Malmö

Till Malmö Airport kan du flyga direkt med inrikesflyg från Örebro, Visby, Stockholm Arlanda och Stockholm Bromma. Internationella direktflyg utgår från bland annat Warszawa, Belgrad, Budapest och Sofia.

När du ska ta dig från Malmö Airport till centrala Malmö är det smidigast att åka flygbuss. Bussen avgår direkt utanför flygplatsterminalen och stannar vid flera hållplatser i centrum. Tidtabellen anpassas till flygens avgångar och ankomster. Om du föredrar att åka taxi hittar du taxibilarna direkt utanför terminalen som kan ta dig in till ditt hotell i Malmö centrum.

Malmö Airport är Skånes mest centrala flygplats och härifrån avgår flyg till ett 40-tal destinationer i olika länder. Till många av dessa reser du direkt med reguljärflyg. Flygbolagen som trafikerar Malmö Airport är bland annat Scandinavian Airlines, Norwegian, Malmö Aviation, och Ryanair.

Upplev Malmö - en storstad med något för alla!

Malmö är Sveriges tredje största tätort och här finns mycket att upptäcka för sig som är på besök. En av de mest omtalade sevärdheterna som tillkommit på senare år är Turning Torso, det spektakulära höghuset som ritats av arkitekten Santiago Calatravas. Byggnaden består av 90 kuber med 54 våningar och vrider sig 90 grader från basen till toppen – om du har tur kan du se tornet redan när du flyger in över Malmö! HäI Turning Torso finns lägenheter i storlekar från 45 till 190 kvadratmeter med en helt fantastisk utsikt över staden.

Om du är mer intresserad av historiska sevärdheter är ett besök på Malmöhus slott något du inte får missa. Här i Nordens äldsta bevarade renässansslott hittar du också Malmö Konstmuseum. Den som gillar modern konst hittar intressanta utställningar på Malmö Konsthall och på Moderna Museet.

Grönområden, parker och torg att besöka i Malmö

Malmö är känt för sina parker och den mest unika är kanske Stapelbäddsparken. Den ligger på Kockums gamla fabriksområde och är en av Europas största utomhusskateparker och Nordens enda klätterpark med klippblock. En park av ett helt annat slag är Pildammsparken, med en blandning av skog, planteringar, öppna gräsytor och blomsterarrangemang. Här kan man promenera, jogga eller ha picknick i en vacker miljö.

Internationell atmosfär hittar du på Möllevångstorget. Här kan du köpa frukt och grönsaker i torgstånden eller äta på någon av de många restaurangerna med mat från världens alla hörn.

För de yngsta besökarna har Malmö ett tjugotal lekplatser med unika och specialbyggda lekredskap som är till för att väcka barnens nyfikenhet och stimulera deras fantasi. Varje lekplats har ett särskilt tema, och namnen låter spännande och lockande. Vad sägs om Afrikaparken, Djungellekplatsen och Rymdlekplatsen? Lekplatserna är utspridda över hela Malmö, så det finns säkert någon i närheten när dina barn är leksugna.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Malmö?
Malmö (MMX-Sturup) är den enda flygplatsen nära Malmö.
Hur långt från centrala Malmö ligger MMX?
Det är 25 kilometer från Malmö (MMX-Sturup) till centrala Malmö. Ta reda på hur du ska åka från flygplatsen till stadskärnan innan du ger dig av, så går allt enklare.
Kan jag flyga till Malmö?
Läs våra reseråd under covid-19 för att lära dig allt du behöver om möjliga reserestriktioner för Malmö innan din flygresa. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig informerad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Malmö?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Malmö kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Malmö med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Malmö kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Malmö?
Om du reser med flyg till Malmö landar du förmodligen på Malmö (MMX-Sturup), 25 kilometer utanför centrum. JMM, som ligger omkring 2 kilometer från stadskärnan, är den andra stora flygplatsen i närheten.
Hur många flygbolag flyger till Malmö?
Det finns 4 flygbolag som flyger till Malmö, från 18 flygplatser i olika delar av världen, så ditt nästa äventyr är bara ett par klick bort.
Vilka flygbolag flyger till Malmö?
Braathens Regional erbjuder merparten av flygen till Malmö, och ett Braathens Regional-flyg från Stockholm är ett populärt alternativ för att ta sig hit.
Hur många direktflyg går det till Malmö?
Att planera en otrolig resa till Malmö är ingen match när det finns 131 direktflyg att välja och vraka bland per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Malmö från?
Många resenärer på väg till Malmö hoppar på planet från en flygplats i Stockholm, Stadshagen eller Fredhäll.
Hur lång tid tar flyget till Malmö?
Om du ska resa med flyg till Malmö från Stockholm tar resan cirka 1 timme och 15 minuter. Om din avreseort är Stadshagen bör du planera att vara i luften i runt 1 timme och 20 minuter. Med Fredhäll som startpunkt ligger Malmö ungefär 1 timme och 20 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Malmö?
Alla vana resenärer kan intyga om att man inte ska avvakta till sista stund med att boka biljetterna. Flygpriserna är ofta högre strax innan avresedatumet. Men nöj dig inte med det. Utvidga sökningen och se om ditt resmål har flera flygplatser. Priserna kan variera beroende på vilken flygplats du landar på. Kom ihåg att även jämföra flygpriser från olika flygbolag. Till sist ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om vilken nivå priserna brukar ligga på kan du slå till omedelbart när du väl hittar ett ovanligt bra pris. De allra bästa erbjudandena blir fort slutsålda.
Hur tar man sig igenom flygresan till Malmö?
Beroende på var du stiger ombord kan flyget till Malmö vara lätt avklarat eller ta lite längre tid. Vi har samlat ihop en del tips som kan vara till hjälp för att komma igång med resan på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första måste du komma ihåg att ta med dig passet, alla resedokument, dina bankkort och eventuella mediciner. Härnäst vill du sannolikt ha någon sorts underhållning under flygresan. En spännande bok och en dator fullpackad med dina favoritprogram är två bra alternativ. Om du vill kunna vila en stund kan en uppblåsbar flygkudde och ett par hörlurar som stänger ute ljud vara användbara. Sist men inte minst bör du inte glömma att spara lite plats i väskan för några grundläggande toalettartiklar, så att du har möjlighet att känna dig fräsch när du landar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla fulla flaskor med schampo och hårgelé i väskorna du checkar in. Alla vätskor i mängder på över 100 milliliter kommer att omhändertas av säkerhetspersonalen. Vassa eller spetsiga föremål, som fällknivar, och brandfarliga eller explosiva objekt, exempelvis fyrverkerier och tändstickor, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm resa med flyg kan vara så enkel som rätt klädval. Genom att klä dig i lager är du väl förberedd på den skiftande temperaturen ombord och du håller dig varm om det blir kallt i kabinen. Skor med höga klackar och sandaler gör du bäst i att lämna i ditt incheckade bagage, även om det normalt är favoritparet. Ta istället på dig välsittande skor med flat sula, så mår dina fötter som bäst.
  • Utdragna perioder utan rörelse skulle kunna orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är någonting som då och då drabbar en del passagerare på långa flygresor. Den goda nyheten är att du kan minska risken genom att dricka mycket, regelbundet sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången och genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Malmö?
Om du är väl förberedd innan du anländer till flygplatsen går resan till Malmö mycket enklare. Här kommer ett par praktiska tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen snabbt och lätt.

  • Personalen i kontrollen måste först bekräfta att du har rätt resedokument och ett giltigt pass innan du får gå vidare. Se till att du är redo och har allt inom räckhåll.
  • Efter detta måste både du och ditt handbagage röntgas. För att allt ska gå smidigt lägger du ifrån dig allt som sannolikt skulle trigga larmet. Föremål som hörlurar, bälten och jackor måste skannas av maskinen.
  • Ett litet ögonblick måste du klara dig utan digital teknik. Din surfplatta, din bärbara dator och dina övriga elektroniska enheter ska också passera genom skannern.
  • Ta ut alla vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa måste vanligtvis skannas av maskinen separat. Varje produkt måste förvaras i en förpackning som rymmer högst 100 milliliter, och allt måste få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Det är möjligt att du dessutom måste ta av dig dina skor och lägga dem på bandet, så det kan vara en god idé att ha på dig skor som är lätta att ta av och på.
  • Flygbolag tillåter inte att du har med dig vassa föremål i handbagaget. Om du tvunget måste ha med dem under din semester måste du lämna dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Malmö
Ankomstflygplats
Sturup
IATA-kod för ankomstflygplats
MMX
Destination
Malmö
Pris tur-och-retur
806 kr

Populära flyg till Malmö

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 128 kr för enkelflyg och 308 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines