Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Lund

Se alla hyrbilar i Lund

Boka hyrbil med Expedia i Lund

Hyra bil i Lund

Hyr bil i Lund och se dig omkring enkelt och bekvämt. Lund är en trevlig stad belägen i sydvästra Skåne, inte långt från Malmö. Stadens läge gör den till en utmärkt utgångspunkt för utflykter i omgivningarna. När du är klar med sevärdheterna i stadskärnan är det enkelt att stoppa in familjen och picknickkorgen i bilen och ge sig ut utanför staden.

Med hjälp av Expedia är det lätt att hitta hyrbil i Lund i olika prisklasser. Välj var du vill hämta och lämna bilen och vilken typ av bil du vill ha. På Expedia hittar du just den bil du behöver vid rätt tillfälle och till rätt pris. Har du bokat en resa till Lund? Passa på att boka din hyrbil också så blir resan så mycket enklare.

Köra bil i Lund

Själva stadskärnan i Lund är ganska liten, och där kan det vara mest praktiskt att lämna bilen på en parkering. Det är enkelt att nå de flesta adresser och sevärdheter till fots. Om du väljer att köra i centrum och även i närliggande områden är det en god idé att se upp för cyklister som det finns gott om. Lund är en universitetsstad med många studenter som gärna väljer cykeln som fortskaffningsmedel. Tänk också på att vissa gator ibland kan vara avstängda på grund av olika evenemang.

Du hittar parkering med hjälp av stora tydliga skyltar som är uppsatta runt om i hela staden. De flesta stora parkeringsanläggningarna är anslutna till en särskild parkeringsapp som går att ladda ned till mobilen och som du enkelt betalar parkeringen med.

Till och från Lund med och utan hyrbil

Du kan ta dig till Lund på flera olika sätt. Tågstationen ligger mitt i staden, på bekvämt avstånd från det mesta. Om du väljer att ta dig med flyg till Lund kan du välja avgångar till Köpenhamn, eller exempelvis Malmö. Från båda flygplatserna kommer du enkelt till Lund med tåg eller buss, om du inte väljer att hyra bil redan på flygplatsen. Här finns gott om biluthyrningar att välja mellan, och på så sätt tar du dig enkelt till ditt hotell i Lund.

Bil i och kring Lund

Lund är en tusenårig stad med många gamla miljöer av olika slag. Här finns mängder med intressanta museer och gallerier på bekvämt gångavstånd från någon av alla parkeringsplatser runt om i staden. Mitt i staden ligger turistbyrån som gärna besvarar frågor.

I omgivningarna kring Lund finns många sevärdheter av olika slag. Hyr bil i Lund och besök till exempel det gamla stenbrottet Billebjer cirka en mil från Lund. Här finns bra parkeringsmöjligheter och en gångstig förbi stenbrottet. Det finns också gott om intressanta kyrkor, gårdar och slott i omgivningarna. Du kan också ta bilen till någon trevlig plats vid kusten eller fortsätta till grannstaden Malmö. Det är också enkelt att fortsätta över Öresundsbron och vidare till Köpenhamn. Tänk bara på att fråga biluthyraren om det går bra att ta med hyrbilen utomlands.

Om du är på arbetsresa i Lund och Skåne är det också praktiskt att ha hyrbil. I och kring Lund finns många stora företag och industrier som du enklast når med bil. Ofta går det också att ta buss och du kan alltid ta taxi, men egen bil gör att du blir flexiblare och hinner med fler besök.

Upptäck Lund

Utforska Lund med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!