Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Topperbjudanden på hyrbilar i Lund

Se alla hyrbilar i Lund

Boka hyrbil med Expedia i Lund

Hyra bil i Lund

Hyr bil i Lund och se dig omkring enkelt och bekvämt. Lund är en trevlig stad belägen i sydvästra Skåne, inte långt från Malmö. Stadens läge gör den till en utmärkt utgångspunkt för utflykter i omgivningarna. När du är klar med sevärdheterna i stadskärnan är det enkelt att stoppa in familjen och picknickkorgen i bilen och ge sig ut utanför staden.

Med hjälp av Expedia är det lätt att hitta hyrbil i Lund i olika prisklasser. Välj var du vill hämta och lämna bilen och vilken typ av bil du vill ha. På Expedia hittar du just den bil du behöver vid rätt tillfälle och till rätt pris. Har du bokat en resa till Lund? Passa på att boka din hyrbil också så blir resan så mycket enklare.

Köra bil i Lund

Själva stadskärnan i Lund är ganska liten, och där kan det vara mest praktiskt att lämna bilen på en parkering. Det är enkelt att nå de flesta adresser och sevärdheter till fots. Om du väljer att köra i centrum och även i närliggande områden är det en god idé att se upp för cyklister som det finns gott om. Lund är en universitetsstad med många studenter som gärna väljer cykeln som fortskaffningsmedel. Tänk också på att vissa gator ibland kan vara avstängda på grund av olika evenemang.

Du hittar parkering med hjälp av stora tydliga skyltar som är uppsatta runt om i hela staden. De flesta stora parkeringsanläggningarna är anslutna till en särskild parkeringsapp som går att ladda ned till mobilen och som du enkelt betalar parkeringen med.

Till och från Lund med och utan hyrbil

Du kan ta dig till Lund på flera olika sätt. Tågstationen ligger mitt i staden, på bekvämt avstånd från det mesta. Om du väljer att ta dig med flyg till Lund kan du välja avgångar till Köpenhamn, eller exempelvis Malmö. Från båda flygplatserna kommer du enkelt till Lund med tåg eller buss, om du inte väljer att hyra bil redan på flygplatsen. Här finns gott om biluthyrningar att välja mellan, och på så sätt tar du dig enkelt till ditt hotell i Lund.

Bil i och kring Lund

Lund är en tusenårig stad med många gamla miljöer av olika slag. Här finns mängder med intressanta museer och gallerier på bekvämt gångavstånd från någon av alla parkeringsplatser runt om i staden. Mitt i staden ligger turistbyrån som gärna besvarar frågor.

I omgivningarna kring Lund finns många sevärdheter av olika slag. Hyr bil i Lund och besök till exempel det gamla stenbrottet Billebjer cirka en mil från Lund. Här finns bra parkeringsmöjligheter och en gångstig förbi stenbrottet. Det finns också gott om intressanta kyrkor, gårdar och slott i omgivningarna. Du kan också ta bilen till någon trevlig plats vid kusten eller fortsätta till grannstaden Malmö. Det är också enkelt att fortsätta över Öresundsbron och vidare till Köpenhamn. Tänk bara på att fråga biluthyraren om det går bra att ta med hyrbilen utomlands.

Om du är på arbetsresa i Lund och Skåne är det också praktiskt att ha hyrbil. I och kring Lund finns många stora företag och industrier som du enklast når med bil. Ofta går det också att ta buss och du kan alltid ta taxi, men egen bil gör att du blir flexiblare och hinner med fler besök.

Vanliga frågor om biluthyrning i Lund

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Lund?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Lund .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Lund?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Lund .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Lund?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Lund?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Lund

Utforska Lund med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!