Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Malmö

Se alla hyrbilar i Malmö

Boka hyrbil med Expedia i Malmö

Hyra bil i Malmö

Vid ett besök i Malmö är det praktiskt och bekvämt att ha hyrbil. Oavsett om du reser i jobbet eller är på semester är det skönt att kunna bestämma själv var du ska åka och när. Med en hyrbil behöver du heller aldrig bekymra dig över tungt bagage, tidtabeller eller biljettinköp. Kommer du med flyg till Malmö kan du hämta din hyrbil på flygplatsen. Kanske landar du på Kastrups flygplats och även vill hyra bil på Kastrup?

Du hittar lätt billiga hyrbilar med hjälp av Expedia. Ange bara var du vill hämta och lämna bilen så letar Expedia rätt på en biluthyrare som passar dig. Kommer du med tåg är det till exempel praktiskt att kunna hämta bilen direkt utanför tågstationen och köra till ditt hotell i Malmö. Ofta går det bra att hämta bilen på ett ställe och lämna den på ett annat.

Rätt hyrbil just för dig

Med Expedia hittar du många olika hyrbilar från välkända biluthyrningsföretag och du kan lätt välja en bil som passar just dig och dina behov. Reser du själv och bara ska använda hyrbilen inom Malmö stad passar det kanske bäst med en mindre bil, medan du behöver en större om hela familjen är med och ni har mycket packning. På samma sätt kan du välja en hyrbil som har just den utrustning du behöver och de bilmärken och bilmodeller som du gillar bäst. Gör livet enklare för dig: Har du bokat en resa till Malmö så kan du lägga till en hyrbil och ha hela semestern planerad.

Att köra bil i Malmö

Det är inte så svårt att köra bil i Malmö och tack vare Inre Ringvägen och Yttre Ringvägen går det snabbt och smidigt att ta sig mellan olika stadsdelar. Tänk på att hastighetsgränsen innanför Inre Ringvägen för det mesta är 40 km/tim, utom vid skolor och liknande där den är 30 km/tim. En del gator i innerstaden är även enkelriktade vilket gör att man bör planera sin bilkörning väl.

Ta bilen till Köpenhamn

Vid sidan av Turning Torso är nog Öresundsbron Malmös mest kända byggnadsverk och landmärke. Bron börjar strax söder om Malmös innerstad och med hyrbil tar du dig snabbt och enkelt över till Danmark och Köpenhamn. Längden på hela överfarten är 16 km och av den sträckan står själva bron för ungefär hälften. Efter bron kommer man till den konstgjorda ön Pepparholm och i slutet av ön går vägen ned i en tunnel som går under havsbottnen ungefär 4 km. Därefter är man framme i Köpenhamn och hela överfarten tar ungefär en kvart. Räknar man hela resan från centrala Malmö till centrala Köpenhamn tar det däremot drygt en halvtimme.

När man kör över Öresundsbron måste man betala vägavgift, vilket på den svenska sidan görs i Lernacken. Priset är mycket dyrare för en kontantbiljett än för ett BroPass, så kontrollera noga vad som lönar sig bäst för dig.

Resa med familjen i hyrbil

Ska du semestra med familjen i Malmö är det en bra idé att hyra bil. Då tar ni er snabbt och enkelt dit ni ska och slipper passa tidtabeller. Populära resmål med barn är till exempel Ribersborgsstranden (”Ribban”) och Malmö Folkets Park. Om barn reser i bilen måste du alltid använda de bilbarnstolar m.m. som krävs. Sådan extrautrustning kan i många fall hyras av biluthyrningsföretaget.

Vanliga frågor om biluthyrning i Malmö

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Malmö?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Malmö 759 kr.

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Malmö?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Malmö 857 kr.

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Malmö?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Malmö?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Malmö

Utforska Malmö med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!