Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Boka hyrbil med Expedia i Rom

Hyrbil i Rom

Dags för en resa till den italienska huvudstaden, Rom? Kanske har du blivit bokad för en tjänsteresa, med några dagar extra efter avslutade möten. Kanske reser du med familjen och vill slippa krånglet med att släpa på bagage. Nu kan du hyra bil i Rom direkt på flygplatsen. Expedia hjälper dig att hitta en billig hyrbil så att du slipper krångel och får ut så mycket som möjligt av din tid.

Det kunde inte vara enklare att hyra bil i Rom. Roms flygplats heter Fiumicino, eller Leonardo da Vinici, och är Italiens största. Här finns det flera biluthyrningsfirmor att välja bland. När du har landat beger du dig till Torre Uffici 2, via en gångtunnel från terminalerna. Det är skyltat från ankomsthallen. Självklart hjälper Expedia dig även att hitta billiga flyg till Rom.

Biluthyrning i Rom

När du bokar din resa till Rom är det en bra idé att förhandsboka hyrbilen på samma gång. Då kan du i lugn och ro fylla i den information som krävs och ordna med det som behövs inför resan. När du väl anländer på flygplatsen kan du enkelt och smidigt hämta din bil utan att behöva köa och trassla med papper. Alla priser du ser på Expedia är så kallade "full till full" dvs. bilen återlämnas med full tank. Det innebär också att inga oväntade dolda avgifter tillkommer.

Köra bil i Rom

Precis som i Sverige är det högertrafik i Italien och ditt svenska körkort gäller här, liksom i hela EU. Men även om likheterna med att köra bil i Sverige är många, finns det även några skillnader. Den mest märkbara är kanske körtempot och antalet bilar. Förvänta dig en ganska intensiv körupplevelse om du beger dig in i centrum. Var uppmärksam och ta god tid på dig, och naturligtvis är det lika skönt i Rom som på andra ställen att undvika rusningstrafiken om det är möjligt.

Bil i Rom med omnejd

När det är dags för dig att bege dig ut på upptäcktsfärd i Italien har du två möjligheter när det kommer till val av väg: du kan köra på motorväg eller ta landsvägen. Motorvägarna är avgiftsbelagda och i bra skick. Hastighetsgränsen är hög, så förvänta dig ett snabbt tempo. Om du vill ta dig från A till B så raskt som möjligt med din hyrbil är självklart det här det bästa alternativet. Om det snarare är resan är slutdestinationen som är målet styr du bilen ut på landsvägarna. Snirkla dig igenom böljande fält och upp bland bergen.

Bilsemester i Rom med familjen

Varför inte boka en härlig familjesemester i Italien? Låt Expedia hjälpa dig att boka både hyrbil och billigt boende i Rom och längs med färdvägen. Plocka fram en karta, planera den perfekta bilsemestern och packa ned kameran. Hela familjen kan njuta av en rolig och stressfri tid tillsammans. Det är bara att stuva in allt som behövs i hyrbilen och rulla iväg. Upplev Roms alla häpnadsväckande sevärdheter under några dagar. Fortsätt sedan äventyret med en avstickare till den italienska landsbygden. Kanske en tripp till en nationalpark kan locka? Oavsett vad du vill se ger dig hyrbilen den frihet du och familjen önskar.

Upptäck Rom

Utforska Rom med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!