Billiga flygbiljetter till Tällberg

Om Tällberg

Om Tällberg

Flyg till Tällberg

Tällberg är ett ganska litet samhälle i Dalarna, men trots detta finns det flera sätt att ta sig dit med flyg. Två av de mest utnyttjade flygplatserna är Dala Airport i Borlänge och Mora Siljan i Mora. Via Dala Airport avgår regelbundet flygresor till Tällberg från Göteborg och Malmö via flygbolag som IS Airlines. Flygplatsen utnyttjas även av charterbolag för utlandsresor till resmål som Rhodos och Gran Canaria, så du kan ta dig till Tällberg även via en flygresa från utlandet.

Tyvärr finns det för närvarande inga direktflyg till Stockholm, men flygbolagen i båda regionerna arbetar för att ta fram en lösning. Även om du måste ta en liten omväg om du flyger från trakterna runt Sveriges huvudstad är det inte svårt att hitta billiga flyg till Tällberg. Du kan enkelt och smidigt söka efter flygbiljetter på internet.

In till staden efter en flygresa

Det är enkelt att ta sig mellan Tällberg och Dala Airport eftersom både byn och flygplatsen ligger i anslutning till riksväg 70. Du kan ta en taxi med antingen Borlänge Taxi eller Flygtaxin. Det går också utmärkt att hyra bil i Tällberg eller på flygplatsen genom hyrbilsföretag som Avis, Europcar och Hertz. Om du hellre åker kommunalt går det även bussar mellan byn och flygplatsen.

Tällberg är en vacker liten by i Dalarna i Leksands kommun. Med sina endast 200 invånare är byn kanske inte ett av Sveriges större samhällen, men det finns ändå mycket att göra och byn är känd för sin turism. Det är inte svårt att hitta boende i Tällberg. Trots sin litenhet har byn hela åtta hotell.

Hantverk och motionsspår

Det finns flera aktiviteter i Tällberg som är typiska för en by på den svenska landsbygden. Här finns flera typer av butiker som fokuserar på hantverk, till exempel silversmide, textiler och föremål för heminredning. Det finns även verksamheter som är mer inriktade på människor och mat, till exempel skönhetsbehandlingar och många fina restauranger och serveringar.

Om du gillar motion och rörelse finns det mycket att göra i Tällberg. Området är fullt av stigar och vandringsleder för de som vill springa eller bara promenera i naturen. För den riktigt tävlingsinriktade passar det kanske att anmäla sig till Tällbergs halvmaraton eller Tällbergs triathlon. På vintern fungerar området utmärkt för vintersport då det finns gott om skidspår och goda möjligheter till skridskoåkning på den frusna Siljan.

Lugn och ro på landsbygden

Tällberg och dess närområden bjuder även på äldre byggnader som Tällbergs kyrka och flera fina spaanläggningar. Flera av spa- och kroppsvårdsverksamheterna fungerar även som hotell, vilket gör det till en bra idé att köpa en paketresa till Tällberg. När du har tagit del av de sköna behandlingarna och vilat ut i den natursköna omgivningen kan det passa bra att röra sig ner till byn för att delta i någon av de olika aktiviteterna som ofta äger rum året om. Aktiviteterna har, som mycket annat i byn, anknytning till det äldre. Det bjuds till exempel på spelmansaftnar och gammaldags matlagning.