Billiga flygbiljetter till Varberg

Förslag på billiga flygresor till Varberg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 765 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
SAS
Air Baltic
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
SAS
SAS
Braathens Regional Aviation
SAS
Braathens Regional Aviation

Om Varberg

Flyg till Varberg

Flyg till kulturskatten Varberg och utforska allt orten har att erbjuda. Trots att Varberg faktiskt har en egen flygplats, är den bara för mindre flyg och för dig är det lättast att boka ett billigt flyg till Göteborg Landvetter eller Halmstad City Airport. När du landat kan du, förutom att hyra bil eller ta bussen, ta dig in till tågstationen och enklast ta tåget därifrån vidare mot Varberg. Utanför tågfönstret kan man beskåda den vackra svenska kusten och när du kommit fram kan du hyra bil i Vargberg för att fortsätta upptäcktsfärden på vägen till boendet.

Varberg ligger mitt emellan Göteborg och Halmstad (kring 70km ifrån) och är, med dess strax över 20 000 invånare, en turist- och handelsstad i norra Halland. Orten ligger vid Kattegatt, ganska precis mitt emellan Göteborg och Halmstad. En resa till Varberg bjuder på mycket kulturella upplevelser och vacker natur.

Håll huvudet kallt efter du checkat in på ditt boende

Det finns flera olika typer av hotell i Varberg, och för den som uppskattar spapaket med asiatisk stil så finns även detta tillgängligt. Tycker man om de lite kallare baden kan man knalla bort mot Varbergs kallbadhus, som vilar på pålar i Kattegatts vatten. Lättast hittar du dit genom att vandra längs den så kallade Strandpromenaden och väl framme hittar du kallbad för både män och kvinnor. Självklart finns även bastu att värma sig i före och efter ett dopp i kallbadet. Strandpromenaden börjar i hamnområdet vid Varbergs fästning, passerar Fästningsterrassen och går även förbi flertalet välkända badplatser.

Blir man hungrig kan man titta in på restaurangerna Fästningsterrassen, Vin- & Skafferihus 13 eller John's Place, eller kanske den mycket populära japanska restaurangen Nami. Vill man laga sin egen mat kan man istället boka en tur med Fladenbåtarna och följa med ut under en halvdag. Där får man chansen att fiska sin middag mitt ute på Kattegatt, bland andra glada fiskälskare.

Flygresa till Varberg via Halmstad eller Göteborg

Flyg till Varberg via Göteborg Landvetter och hoppa på flygbussen in till centrum, som går var 20:e minut och tar ungefär en halvtimme. Därifrån tar du tåg, med eller utan byten, in mot Varberg. Hela resan från flygplatsen bör, med god planering, inte ta mer än ungefär 2 timmar.

Flyger du via Hamstad City Airport hittar du centrum endast 3km från flygplatsen, så där kan du hoppa på en buss, ta en promenad eller en billig taxi innan du hoppar på tåget mot Varberg. Från Varbergs tågstation kan man enkelt ta sig via antingen buss eller taxi till boendet.

Dags att upptäcka Varbergs kultur!

När du anlänt till Varberg är det nästan ett måste att utforska dess kulturskatter. Varbergs teater, till exempel, byggdes i slutet av 1800-talet och är en av de bäst bevarade teatrarna i Sverige. I Varberg hittar du även flera olika professionella teatergrupper, så passa på att gå på en föreställning om du har chansen!

Vid Varbergs hamn finns Konsthallen, som även den härstammar från sent 1800-tal. Här kan du hitta utställningar från många olika konstnärer, och på Länsmuseet Varberg hittar du utställningar från både Karl Nordström och Nils Kreuger. Hallands kulturhistoriska museum ligger i Varbergs fästning och där kan du häpna över Bockstensmannens skelett från 1300-talet, och den kulknapp som påstås ha dödat Karl XII vid Fredrikstens fästning år 1718.

Tar du ett steg tillbaka och kikar på Varbergs Fästning så hittar du en gammal försvarsanläggning som byggdes redan i slutet av 1200-talet, och kom sedan under en tid att bli en av de modernaste i Norra Europa. Idag är det ett mer känt för dess museum. En resa till Varberg kan ge dig många goda minnen och en spännande inblick i svensk kulturhistoria.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Varberg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 765 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
SAS