Billiga flygbiljetter till Varberg

Förslag på billiga flygresor till Varberg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 479 kr för enkelflyg och 909 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation

Om Varberg

Flyg till Varberg

Flyg till kulturskatten Varberg och utforska allt orten har att erbjuda. Trots att Varberg faktiskt har en egen flygplats, är den bara för mindre flyg och för dig är det lättast att boka ett billigt flyg till Göteborg Landvetter eller Halmstad City Airport. När du landat kan du, förutom att hyra bil eller ta bussen, ta dig in till tågstationen och enklast ta tåget därifrån vidare mot Varberg. Utanför tågfönstret kan man beskåda den vackra svenska kusten och när du kommit fram kan du hyra bil i Vargberg för att fortsätta upptäcktsfärden på vägen till boendet.

Varberg ligger mitt emellan Göteborg och Halmstad (kring 70km ifrån) och är, med dess strax över 20 000 invånare, en turist- och handelsstad i norra Halland. Orten ligger vid Kattegatt, ganska precis mitt emellan Göteborg och Halmstad. En resa till Varberg bjuder på mycket kulturella upplevelser och vacker natur.

Håll huvudet kallt efter du checkat in på ditt boende

Det finns flera olika typer av hotell i Varberg, och för den som uppskattar spapaket med asiatisk stil så finns även detta tillgängligt. Tycker man om de lite kallare baden kan man knalla bort mot Varbergs kallbadhus, som vilar på pålar i Kattegatts vatten. Lättast hittar du dit genom att vandra längs den så kallade Strandpromenaden och väl framme hittar du kallbad för både män och kvinnor. Självklart finns även bastu att värma sig i före och efter ett dopp i kallbadet. Strandpromenaden börjar i hamnområdet vid Varbergs fästning, passerar Fästningsterrassen och går även förbi flertalet välkända badplatser.

Blir man hungrig kan man titta in på restaurangerna Fästningsterrassen, Vin- & Skafferihus 13 eller John's Place, eller kanske den mycket populära japanska restaurangen Nami. Vill man laga sin egen mat kan man istället boka en tur med Fladenbåtarna och följa med ut under en halvdag. Där får man chansen att fiska sin middag mitt ute på Kattegatt, bland andra glada fiskälskare.

Flygresa till Varberg via Halmstad eller Göteborg

Flyg till Varberg via Göteborg Landvetter och hoppa på flygbussen in till centrum, som går var 20:e minut och tar ungefär en halvtimme. Därifrån tar du tåg, med eller utan byten, in mot Varberg. Hela resan från flygplatsen bör, med god planering, inte ta mer än ungefär 2 timmar.

Flyger du via Hamstad City Airport hittar du centrum endast 3km från flygplatsen, så där kan du hoppa på en buss, ta en promenad eller en billig taxi innan du hoppar på tåget mot Varberg. Från Varbergs tågstation kan man enkelt ta sig via antingen buss eller taxi till boendet.

Dags att upptäcka Varbergs kultur!

När du anlänt till Varberg är det nästan ett måste att utforska dess kulturskatter. Varbergs teater, till exempel, byggdes i slutet av 1800-talet och är en av de bäst bevarade teatrarna i Sverige. I Varberg hittar du även flera olika professionella teatergrupper, så passa på att gå på en föreställning om du har chansen!

Vid Varbergs hamn finns Konsthallen, som även den härstammar från sent 1800-tal. Här kan du hitta utställningar från många olika konstnärer, och på Länsmuseet Varberg hittar du utställningar från både Karl Nordström och Nils Kreuger. Hallands kulturhistoriska museum ligger i Varbergs fästning och där kan du häpna över Bockstensmannens skelett från 1300-talet, och den kulknapp som påstås ha dödat Karl XII vid Fredrikstens fästning år 1718.

Tar du ett steg tillbaka och kikar på Varbergs Fästning så hittar du en gammal försvarsanläggning som byggdes redan i slutet av 1200-talet, och kom sedan under en tid att bli en av de modernaste i Norra Europa. Idag är det ett mer känt för dess museum. En resa till Varberg kan ge dig många goda minnen och en spännande inblick i svensk kulturhistoria.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Varberg?
Om du ska resa med flyg behöver du inte fundera länge på vilken flygplats som passar bäst. Varberg har bara en enda, och den heter Göteborg (GOT-Landvetter).
Kan jag flyga till Varberg?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om att flyga till Varberg. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om du behöver sitta i karantän vid din ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Varberg?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Varberg kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Varberg med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Varberg kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Varberg?
GOT är den huvudsakliga flygplatsen nära Varberg. Innan du hoppar på flyget dit kanske du vill lära dig mer om flygplatsen, till exempel att den ligger cirka 65 kilometer utanför staden.
Hur många flygbolag flyger till Varberg?
24 flygbolag erbjuder flyg till Varberg, från 59 olika flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Varberg?
SAS och Ryanair är de som erbjuder flest flygalternativ till Varberg. Ett av de vanligaste sätten att resa hit är ombord på ett SAS-flyg från Stockholm.
Hur många direktflyg går det till Varberg?
Det blir mycket smidigare att flyga till en ny ort om man inte behöver tänka på mellanlandningar. Om du ska ta dig till Varberg kan du känna dig trygg över att det går ungefär 462 direktflyg varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Varberg från?
Flygresor till Varberg från Stockholm, Gamla stadskärnan eller Centrum brukar vara de som har störst efterfrågan.
Hur lång tid tar flyget till Varberg?
Om du reser från Stockholm är du i luften 1 timme och 3 minuter innan du anländer till Varberg. Från flygplatsen i Gamla stadskärnan tar flygresan omkring 2 timmar och 24 minuter, medan den genomsnittliga flygtiden från Centrum är 1 timme och 40 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Varberg?
Vänta inte till precis innan avresan innan du bokar dina flygbiljetter. Detta tips kan du få höra från många vana resenärer. Genom att boka i god tid har du fler alternativ att välja bland, och flygpriserna är ofta lägre. Du skulle även kunna utvidga din sökning och jämföra alternativen. Om din destination har mer än en flygplats är det möjligt att du kan hitta bättre priser genom att boka biljetter till en mindre trafikerad flygplats. Till sist kan du spara lite till genom att vara beredd på att boka omedelbart. Om du ser ett fint erbjudande ska du inte vänta, utan boka med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Varberg?
Om du inte har förberett dig ordentligt kan en resa med flyg verka utmanande, men oroa dig inte. Kom bara ihåg att följa de här praktiska tipsen, så kan du inleda din resa till Varberg utan bekymmer.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst ska du ta med dig passet, alla resedokument, dina bankkort och viktiga mediciner du tar. För det andra kommer du att vilja ha någon typ av underhållning på resan. Någonting intressant att läsa och en surfplatta som är full med dina favoritfilmer är två bra alternativ. Om du vill kunna vila en stund kan ett bekvämt nackstöd och ett par hörlurar komma väl till pass. Sist men inte minst bör du komma ihåg att spara lite plats i väskan för några toalettartiklar, så att du har möjlighet att känna dig på topp när du landar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Packa alla fulla flaskor med schampo och hårsprej i dina incheckade väskor. Alla vätskor och geler i mängder på över 100 milliliter kommer att konfiskeras. Vassa föremål, som arméknivar, och andra farliga objekt, till exempel aerosol- och sprejburkar, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm resa med flyg är inte mer komplicerad än rätt val av kläder. Om du klär dig i lager är du redo för temperaturväxlingarna ombord och du håller dig varm om det skulle bli kallt i kabinen. Skor med stilettklackar och kängor bör du packa ner i ditt incheckade bagage, även om de normalt är ditt favoritval. Gå istället i välsittande skor med plan sula, så kommer dina fötter att tacka dig.
  • Längre perioder av stillasittande kan orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är någonting som ibland drabbar några passagerare på långa flygresor. De goda nyheterna är att du kan minska risken genom att dricka mycket, regelbundet resa dig upp för att gå ett par steg i mittgången och genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Varberg?
Om du är väl förberedd innan du kommer till flygplatsen blir resan till Varberg mycket enklare. Här följer ett par behändiga tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna snabbt och lätt.

  • Flygplatsens säkerhetspersonal måste först bekräfta att du har ett giltigt pass och rätt boardingpass innan du kan fortsätta igenom. Ha allt inom räckhåll.
  • Därefter måste både du och ditt handbagage röntgas. För att se till att allt går smidigt lägger du ifrån dig allt som skulle kunna aktivera larmet. Saker som hörlurar, bälten och jackor måste skannas av maskinen.
  • Under ett kort ögonblick måste du klara dig utan digital teknologi. Din mobil, din surfplatta och övrig elektronik ska också skannas.
  • Vill du resa med din nya parfym eller handkräm? Inga problem. Om förpackningen inte rymmer mer än 100 milliliter och du har placerat den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse får du lov att ta med den på flyget.
  • Lätta gymnastikskor är ett praktiskt val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du tar dig igenom kontrollen. Kängor och andra kraftigare skor skannas ofta separat.
  • Försök inte ta med dig förbjudna saker ombord på flyget. Om du har några vassa eller spetsiga föremål med dig är du tvungen att packa ner dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att konfiskeras.

Information om flyg till Varberg
Ankomstflygplats
Varberg

Populära flyg till Varberg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 479 kr för enkelflyg och 909 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines