Det kan finnas reserestriktioner för Tyskland med anledning av covid-19.

Garmisch-PartenkirchenGermany

Om du vill besöka en klassisk alpresort med fantastisk skidåkning, spaanläggningar och kulturupplevelser i typisk bayersk anda kan en resa till Garmisch-Partenkirchen aldrig gå fel.

De två byarna Garmisch och Partenkirchen är fortfarande förenade efter att Hitler tvingade dem till en sammanslagning inför de olympiska vinterspelen 1936. Än idag går det att ta sig runt på stadens kullerstensgator utan bil, och du kan dessutom ta tåget upp till bergstoppen. Ett tips för att enkelt ta sig runt i staden är att köpa ett "Kurkarte", eller ett kurkort, med gratis resor på lokalbussarna.

Staden ligger nära gränsen mot Österrike vid Zugspitzes fot, som är Tysklands högsta berg på hela 2 962 meter. Massor av vintersportentusiaster bokar varje år resor till Garmisch-Partenkirchen för att prova stadens kilometerlånga utförsbackar och längdskidspår, samt åka i terrängparken och Tysklands första superpipe. Sittliftarna ligger bara några minuters promenad från centrum. Om du vill lära dig mer om stadens skidhistoria kan du besöka en av världens första hoppbackar vid Gudiberg. Är du inte förtjust i skidåkning kan du istället prova på snöskovandring och kälkåkning.

Du kan besöka nationalmonumentet Partnachklamm för att vandra genom en smal dal med vattenfall, enorma istappar och kalkstensväggar. Vandringsleden är tillgänglig året runt, men området är särskilt vackert på vintern, då man anordnar guidade turer i fackelskenet.

Själva staden består av två utpräglade sidor. Garmisch-halvan har en modern atmosfär med fler barer och restauranger, medan gatorna i Partenkirchen kantas av historiska byggnader. Om du, som lokalbefolkningen, är särskilt förtjust i après-ski får du inte missa Peaches vid Marienplatz. Hit kommer både stadens invånare och turister för att släcka törsten och dansa så fort backarna stänger.

Garmisch-Partenkirchen är även en välkänd plats för hälsa och välmående, och har utsetts till en av Tysklands 15 främsta sparesorter. I stadens centrum hittar du Michael-Ende-Kurparks botaniska trädgårdar, där barfotastigar masserar dina fotsulor, och på Market Gallery anordnas regelbundet konstutställningar.

Garmisch-Partenkirchen grundades med fokus på skidsporter, men förutom de utmärkta skidbackarna bjuder staden även på spektakulär natur och härligt välmående.

Topphotell i Garmisch-Partenkirchen

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Dorint Sporthotel Garmisch-Partenkirchen
Dorint Sporthotel Garmisch-Partenkirchen
Mittenwalder Strasse 59, Garmisch-Partenkirchen, BY
Priset är 1 162 kr per natt mellan 4 okt. och 5 okt.

Detta familjevänliga hotell i Garmisch-Partenkirchen ligger mindre än 2 km från Olympiska kullen och Garmisch-Partenkirchen (skidort). Partnach källa ligger ...

4.2/5Very Good! (564 recensioner)

"Bra hotell men fin frukost och bra bad och gym. Dock lite slitet och fanns inga trappor, så var lite jobbigt att släpa upp väskorna."…"

Recension från 20 juli 2019

Dorint Sporthotel Garmisch-Partenkirchen
Mercure Garmisch Partenkirchen
Mercure Garmisch Partenkirchen
4 out of 5
Mittenwalder Strasse 2, Garmisch-Partenkirchen, BY
Priset är 1 225 kr per natt mellan 27 sep. och 28 sep.

Detta familjevänliga hotell i Garmisch-Partenkirchen ligger en kvarts promenad från Ludwiggatan och Garmisch-Partenkirchen (skidort). Partnach källa ligger 3,5 ...

3.8/5Good! (485 recensioner)

"Hotellet hade några år på nacken, men det var rent och fräscht. Personalen var trevliga och hjälpsamma."…"

Recension från 24 feb. 2020

Mercure Garmisch Partenkirchen
Wittelsbacher Hof Swiss Quality Hotel
Wittelsbacher Hof Swiss Quality Hotel
4 out of 5
Von Brugstrasse 24, Garmisch-Partenkirchen, BY
Priset är 1 495 kr per natt mellan 21 sep. och 22 sep.

Detta hotell i centrala Garmisch-Partenkirchen ligger 0,4 km från Richard-Strauss-Platz och mindre än 5 km från Garmisch-Partenkirchen (skidort) och Partnach ...

4.2/5Excellent! (234 recensioner)
Nja...

"Mottagandet i receptionen var tämligen barskt med tydliga tillrättavisanden i hur man fyllde i ankomstformuläret. Rummet var slitet och utan luftkonditionering vilket var påfrestande då temperaturen under dagen låg på 31 grader. Frukosten var enkel men både korvarna och omeletten var utmärkta! Utsikten ..."…"

Recension från 3 aug. 2017

Wittelsbacher Hof Swiss Quality Hotel

Populära sevärdheter i Garmisch-Partenkirchen

Zugspitze
Bild av Zugspitze

Zugspitze

5/5(1 recension)

På den här skidanläggningen på Tysklands högsta glaciär kan du åka skidor eller snowboard i pudersnö. Du kan även övernatta i en iglo och uppleva panoramavyer över bayerska alperna.

Garmisch-Partenkirchen
Bild av Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen

4/5(1 recension)

Åk skidor i de backar som användes då alpin skidåkning för första gången var med i vinter-OS i denna bayerska skidort belägen på en platå mellan Tysklands högsta berg.

Partnach källa
Bild av Partnach källa

Partnach källa

Upptäck Partnach källa, ett populärt friluftsområde i Garmisch-Partenkirchen där du kan ägna dig åt bland annat skidåkning. Njut av de magnifika bergsvyerna och besök spaanläggningarna i detta promenadvänliga område.

Olympiska kullen
Bild av Olympiska kullen

Olympiska kullen

Se något evenemang på Olympiska kullen i Garmisch-Partenkirchen och ägna dig åt aktiviteter som skidåkning. Njut av de magnifika bergsvyerna och besök spaanläggningarna i detta promenadvänliga område.

Ludwiggatan
Bild av Ludwiggatan

Ludwiggatan

Kolla runt i butikerna på Ludwiggatan under din resa till Garmisch-Partenkirchen. Detta kulturella område är känt för sina restauranger.

King's House on Schachen
Bild av King's House on Schachen

King's House on Schachen

Garmisch-Partenkirchen har en spännande historia du kan utforska genom att besöka King's House on Schachen. Njut av de magnifika bergsvyerna i detta promenadvänliga område, eller aktivera dig med lite skidåkning.

Toppaktiviteter i Garmisch-Partenkirchen

Heldagstur till Zugspitze
Bild av Heldagstur till Zugspitze

Heldagstur till Zugspitze

1 042 kr
Per vuxen
92 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Kungliga slott, snabb tillgång − Neuschwanstein och Linderhof
Bild av Kungliga slott, snabb tillgång − Neuschwanstein och Linderhof

Kungliga slott, snabb tillgång − Neuschwanstein och Linderhof

588 kr
Per vuxen
88 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Inträde till slottet Ambras Innsbruck
Bild av Inträde till slottet Ambras Innsbruck

Inträde till slottet Ambras Innsbruck

130 kr
Per vuxen
94 % av resenärer rekommenderar aktiviteten

Recensioner av Garmisch-Partenkirchen

5

Toppdestination

5 - Fantastiskt
1
5 - Fantastiskt 100%
4 - Bra
0
4 - Bra 0%
3 - Okej
0
3 - Okej 0%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

13 juli 2019

Magiska omgivningar

Städer nära Garmisch-Partenkirchen

Mieming

Mieming

Zugspitze som visar snö och berg

Reutte

Mittenwald

Mittenwald