Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

BayernTyskland

Med sina snötäckta berg, korsvirkeshus och romantiska slott bjuder regionen på några av Tysklands mest ikoniska vyer.  

En resa till Bayern har allt från lantliga bergsbyar till dynamiska storstäder och kombinerar tradition med innovation. Under de skyhöga alptopparna finns det gröna ängar, förtrollande skogar och avskilda sjöar som omges av medeltida städer, liksom ett och annat slott. Skåla med ortsbefolkningen i en högljudd ölhall och njut av regionens gemytliga atmosfär under din resa till Bayern.

München, som kanske är mest känd för sin oktoberfest, lockar besökare året runt med sin blandning av charmig småstad och sofistikerad storstad. Här finns det gott om enorma ölhallar och bayerska servitriser i traditionella dirndls, men denna internationella stad är även ett viktigt centrum för tysk konst och industri. Ta en titt på Deutsches Museums spännande utställningar om teknik och vetenskap eller botanisera bland konstskatterna i Kunstareal (konstdistriktet). Beundra panoramautsikten från toppen av den berömda 1400-talskatedralenFrauenkirche, en av stadens främsta sevärdheter. Ta en kaffepaus vid ett av de trendiga kaféerna vidGärtnerplatz, ett grönt torg där stadens bohemer samlas.

Likt ett sagoslott reser sig Neuschwansteins tinnar och torn från foten av de bayerska alperna nära Österrikes gräns. Det är ett av världens mest berömda och beundrade slott och uppfördes av kung Ludwig II av Bayern i slutet av 1800-talet. Den fantastiska byggnaden ritades som en hyllning till kompositören Richard Wagner och scener från hans operor finns utspridda i hela slottet. Leta efter väggmålningar i ett av sovrummet med karaktärer från Wagners Tristan och Isolde och freskomålningar med scener från Tannhäuser i rikt utsmyckade Sängersaal (Sångarsalen).

Historiska Würzburg utgör en del av den välkända Romantiska vägen och är känd för sina fina viner och ståtliga arkitektur. Utforska stadens Residenz, ett pampigt palats som är uppsatt på Unescos världsarvslista och som anses vara en av landets vackraste barockbyggnader. Förundras över den enorma takfresken ovanför palatsets stora trappa.

Bayerns näst största stad Nürnberg är ett annat populärt stopp – särskilt för den historieintresserade. Efter att länge har varit ett kulturellt och intellektuellt centrum blev Nürnberg senare ett nav för nazisternas rikspartidagar och bojkottandet av judiska företag. Utforska Memorium Nürnberger Prozesse som ligger i den domstolsbyggnad där nazistiska krigsbrottslingar ställdes inför rätta och anklagades för brott mot världsfreden. Dagens Nürnberg är en dynamisk kommersiell stad som är känd för sina livliga ölbarer och sin traditionella julmarknad där man säljer pepparkakor, glögg och handgjorda julprydnader.

München är Bayerns huvudsakliga transportnav och har goda anslutningar till de omkringliggande regionerna via tåg och flyg, vilket innebär att staden även passar utmärk för en weekend. Du når de flesta områden i Bayern med tåg, men östra Bayern och Alperna utforskar du bäst med bil. Med sina pittoreska byar och sofistikerade städer, enastående vackra natur och trevliga ölhallar är Bayern ett oemotståndligt charmigt resmål.

Populära städer i Bayern

München presenterar interiörer såväl som en man
München
Öl, Museum och Konst

…"

Saker att besöka

  • Englischer Garten
  • Marienplatz
  • Hofbrauhaus
Nürnbergs slott som inkluderar historiska element och en stad
Nürnberg
Historisk, Slott och Museum

…"

Saker att besöka

  • Nuremberg Christmas Market
  • Nürnberger Burg
  • Hauptmarkt
Würzburger Dom som inkluderar en stad och historiska element
Würzburg
Historisk, Slott och Tur

…"

Saker att besöka

  • Würzburger Residenz
  • Dom Würzburg
  • Festung Marienberg
Bayern som visar interiörer såväl som en man
Ingolstadt
Historisk, Museum och Tur

…"

Augsburg presenterar gatuliv, stadsutsikter och en skyskrapa
Augsburg
Shopping, Historisk och Affärsresor

…"

Kelheim
Tempel, Öl och Historisk

…"