Goa

Indien
Miramar-stranden som inkluderar kustutsikter, en solnedgång och en strand
Indiens minsta stat är känd för kryddiga fiskrätter, världsarvsklassad arkitektur, skogar, vilda, djur och stränder vid Arabiska havet.

Goa må vara Indiens minsta stat, men många känner ändå till den och dess många olika lockelser. Här kan du titta på 30000 år gamla hällristningar, tempel som bevarats sedan 400-talet, vattenfall och skogar, floder som du kan glida fram längs, reservat med vilda djur och gott om stränder att slappna av på.

Bo i en strandhydda direkt på sanden, slappa i en hammock, njut av solen och festa sedan natten lång på något av Goas kända partyn under stjärnorna. Det finns gott om strandhyddor, men det är bäst att läsa på ordentligt i förväg eftersom en del av dem har mycket enkel standard.

Stranden Arambol anses vara en av Goas vackraste. På onsdagar kan du gå på de livliga loppmarknaderna vid stranden Anjuna. Besök sötvattenslagunen nära kusten vid stranden Kalacha. Den vackra stranden Vagator ligger på en kurvig udde och här kan du blicka ut mot fästningen Chapora. Vill du ha lugn och ro ska du bege dig till stranden Benaulim och åka på delfinsafari.

Områdets naturliga skönhet får du uppleva i nationalparkerna, som omfattar delar av Västra Ghats, en bergskedja som är känd för sitt rika djurliv. Ge dig in i djungeln och titta på templen i reservatet Bhagwan Mahaveer Wildlife Sanctuary. Håll utkik efter bengaliska tigrar, pantrar, muntjaker, leoparder och makaker. Här får du komma nära skadade pantrar och björnar som rehabiliteras i djurparken i reservatet Bondla Wildlife Sanctuary. Åk på hjortsafari eller rid på en elefant.

Goas historia är minst lika välbevarad som djurlivet i området. Här kan du besöka ett 400-talstempel som tillägnats guden Brahma och se portugisernas inflytande på arkitekturen i tempelkomplexet Shantadurga. Besök Gamla Goa, Goa Velha, som var huvudstad i portugisiska Goa under tvåhundra år och som har utsetts till världsarv av UNESCO. I södra Goa kan du titta på förhistorisk klippkonst som föreställer människor och djur och ger dig en uppfattning av hur länge det har funnits människor i detta område.

Till Goa kommer du genom att flyga till flygplatsen Dabolim Airport. Sedan kan du hyra bil för att enkelt ta dig omkring i området. De flesta besökare reser till Goa från oktober till januari, men överväg gärna att komma hit under monsunsäsongen från juni till september, när landsbygden är som allra frodigast.

Populära städer i Goa

Panaji som visar gatuliv
Panaji
Stränder, Familjevänlig och Hav
Dags att resa! Upptäck stränderna, museerna och templen i Panaji.

Saker att besöka

 • Dona Paula Beach
 • Basilica of Bom Jesus
 • Den obefläckade avelsens kyrka
Candolim, strand - Fort Aguada presenterar utomhuskonst
Candolim
Stränder, Simning och Rekreation
Kom iväg till Candolim! Upplev stränderna, vattenskidåkningen och cocktailbarerna.

Saker att besöka

 • Candolim-stranden
 • Fort Aguada
 • Sinquerim Beach
Vagator Beach presenterar en strand och kustutsikter
Vagator
Trädgårdar, Budget och Småstad
Dags att resa! Upptäck trädgårdarna, läget vid havet och kaffet i pittoreska Vagator.

Saker att besöka

 • Vagator Beach
 • Ozran-stranden
 • Chapora-fortet
Marmagao
Marmagao
Stränder, Solnedgångar och Delfiner
Dags att resa! Upptäck stränderna, solnedgångarna och djurlivet i avskilda Marmagao.

Saker att besöka

 • Bogmallo-stranden
 • Den hjärtformade sjön
Calangute Beach presenterar en sandstrand och kustutsikter
Calangute
Stränder, Avskilt och Drinkar
Upplev trendiga Calangute: stränder, äventyr, cocktailbarer och mycket mer!

Saker att besöka

 • Calangute Beach
Anjuna
Anjuna
Stränder, Barer och Småstad
Upplev avskilda Anjuna: barer, stränder, monument och mycket mer!

Saker att besöka

 • Anjuna loppmarknad