Grace Bay

Reseguide
Grace Bay som visar kustutsikter och ett lyxhotell
Utmed den här vackra kustremsan hittar du vita sandstränder, turkosa vatten, lyxhotell, restauranger och ett av världens största barriärrev.

Grace Bay Beach är berömt för sina orörda sandstränder, sitt kristallklara vatten och sitt färggranna korallrev. I området hittar man en uppsjö av exklusiva restauranger, lyxhotell och spaanläggningar. Boka din resa till Grace Bay Beach om du vill njuta av det bästa Turks- och Caicosöarna har att erbjuda. Här hittar man såväl en pulserande semesterort som rofyllda sandstränder för att koppla av.

Med hela 19,3 kilometer vit sandstrand kan man promenera ut i det grunda blåa vattnet nästan var man vill. Vattnet håller en behaglig temperatur året runt och man kan gå i flera minuter innan det ens når upp till midjan. Ta en siesta i skuggan i en av hängmattorna eller sola och bada i lugn och ro. Se det turkosa vattnet anta en lila nyans när sjunken går ned i horisonten.

I Grace Bay Beach finns ett av världens största barriärrev. Man kan både snorkla och dyka om man vill se den färgglada floran och faunan som döljer sig under ytan. Här kommer man bland annat att se havssköldpaddor, humrar, barracudor och stingrockor. Vissa tider på året kan man även se delfiner och valar. Gravida revhajar besöker även de grunda vattnen på sommaren, vilket ger dig chansen att beundra dessa vackra havsdjur på ett säkert avstånd.

Du gör bäst i att bo på ett av de många resorthotellen utmed kustremsan. Koppla av med en spa behandling eller bege dig till en av Grace Bay Beachs gourmetrestauranger och njut av fisk och skaldjur ackompanjerad av en fantastisk havsutsikt.

Grace Bay Beach ligger på Providenciales norra kust. Hyr en bil eller ta en taxi från Providenciales International Airport, som ligger endast 15 minuter från stranden. Dessutom ligger Parrot Cay, Pine Cay och Mangrove Cay i närheten. På många resorthotell ingår snorklingsutrustning för gästerna. an kan även hyra utrustning från en rad olika dyk- och snorklingsföretag i området.

Var kan jag bo i Grace Bay?

Default Image

Grace Bay West

När du besöker Grace Bay West måste du passa på att besöka sevärdheter som Pelican Beach och Providenciales Beaches.

Grace Bay West
Default Image

Grace Bay Hills

Även om Grace Bay Hills kanske inte är känt för sin sightseeing kan du ge dig ut i närområdet och besöka sevärdheter som till exempel Grace Bay Beach och The Regent Village Shopping Mall.

Grace Bay Hills