Grosseto

Toscana
Follonica presenterar gatuliv, en stad och historisk arkitektur

Res till Grosseto och upptäck en av området Maremmas pärlor och dess vackra landskap.

Staden ligger mitt på en vidsträckt slätt som korsas av floden Ombrone, bara några kilometer från havet, och den omringas av Medicis murar. Grosseto är en av de få städerna i Italien som har bevarat sin ursprungliga försvarsstruktur, vilket gör att du till fullo kan uppskatta hela den gamla staden och den omgivande bosättningen från vallarna och avenyerna. Som en demonstration av det etruskiska ursprunget är stadens emblem en bevingad grip, ett djur som ärades av det antika förromerska folket.

I Grosseto är havet kristallklart och kustlinjen har rena och perfekt utrustade stränder som har fått utmärkelsen Blå Flagg år efter år. Marina di Grosseto och Principina a Mare är de mest kända och populäraste havsorterna, tack vare de breda stränderna vid Tyrrenska havet och de vidsträckta tallskogarna som omger dem. Under en semesterresa till Grosseto finns det också många möjligheter för sport längs kusten; i havet, på stranden och i faciliteter avsedda för olika ändamål. Det finns många leder för cykling, ridning och vandring i området. De modigaste besökarna bör inte missa kanotfärderna nedför floden till det öppna havet.

För de som älskar mat och dryck finns det antika smaker och kulinariska traditioner i Maremma som förenas med ett hälsosamt kök som använder enkla men utsökta ingredienser. I Grosseto finns nöjen för unga och gamla i de vackra parkerna och naturreservaten. En picknick eller bara en enkel promenad i skuggan av en trädkantad aveny gör dagen ännu mer speciell.

Om du är intresserad av historia och arkitektur blir du inte besviken i Grosseto! Med arkeologiska platser, en etruskisk-romersk nekropol och medeltida byar finns det mycket att se. Som tidigare nämndes är alltså Grosseto en av de få städer som fortfarande har sina ursprungliga murar, vilka byggdes av ätten Medici på 1500-talet. Arbetet på försvarsmuren som omringar staden och har en omkrets på 2 900 meter pågick i omkring 20 år. Muren har sex hörnbastioner, varav den ena – Bastione Fortezza med två bastioner som är vända inåt – innefattar den äldsta fästningen i Siena. Den senare byggdes 1344 efter beslut av Republiken Siena för att försvara staden från externa attacker och interna uppror, och den anslöts med tre ytterligare fästningar genom kurtinerna. I den centrala delen av Medici-fästningen – ett verkligt militärt citadell utformat för att förvara en garnison och för att vakta och försvara staden – och bredvid högkvarteret för den militära guvernörens fästning, fanns baracker, ett sjukhus, matbutiker och kapellet Santa Barbara på Piazza d’Armi, med en åttahörnig brunn i mitten. Pozzo della Fortezza, fästningens brunn, är inte den enda brunnen i Grosseto. Pozzo della Bufala och Pozzo Spedale från 1500-talet är också historiska monument.

Grosseto är en utmärkt plats för att slippa stressen i storstaden, och orten erbjuder allt från nöje både dag och natt till total avkoppling på stranden eller ute i naturen. När det gäller evenemang och liveframträdanden på stadens torg är höjdpunkten Notte bianca, sommarens längsta natt, då du kan njuta av shower, konserter, festivaler och andra evenemang fram till morgontimmarna över hela staden och längs kusten. Vad väntar du på? Boka en semester i Grosseto och upplev allt som staden har att erbjuda.

Populära städer i Grosseto

Monte Argentario
Monte Argentario
Utsikt mot stranden, Öar och Akvarier
Tropiska Monte Argentario väntar: akvariet, roddturer, stränder och mycket mer!

Saker att besöka

  • Argentario Golf Club
Grosseto som inkluderar en het källa
Manciano
Span, Landsbygd och Kullar
Avskilda Manciano kallar! Upptäck landsbygden, spaanläggningar, bibliotek och mycket mer.

Saker att besöka

  • Saturnia termalbad
Massa Marittima som visar historisk arkitektur såväl som en stor grupp av människor
Massa Marittima
Monument, Museer och Historisk
Beundra den natursköna charmen och fascinerande historian i denna toskanska stad, som vilar på toppen av en kulle. Beskåda antika byggnader och gruvor som funnits här sedan innan romarna anlände.

Saker att besöka

  • Massas Marittima-katedral
Grosseto
Grosseto
Historisk, Span och Monument
Avslappnande Grosseto väntar: monument, spaanläggningar, historiska sevärdheter och mycket mer!
Talamone som visar klippig kustlinje
Orbetello
Fiske, Ruiner och Kanotpaddling
Utforska pittoreska Orbetello: ruiner, kanotpaddling, fotboll och mycket mer!
Sovana presenterar grottor
Sorano
Trevliga människor, Historisk och Slott
Dra dig undan till pittoreska Sorano! Upplev slottet, monumenten och spaanläggningarna.