Toscana

Italien
Montalcino som visar en solnedgång och historisk arkitektur

Videoreseguide till Toscana

Toscana är ett av Italiens mest kända resmål och erbjuder både fantastisk renässanskonst och vackra landskap.

Gör en semesterresa till Toscana, som med sina historiska städer, vackra konst, frodiga olivlundar och idylliska vingårdar är våra drömmars Italien. Regionen var ett innovationscentrum under renässansen och dess målare, arkitekter och skulptörer formade Europas kultur. Smaka på regionens goda mat, ta en rundtur på vingårdar och prova några av världens bästa viner och olivoljor. Studera människor från piazzan i en medeltidsstad och beundra oräkneliga konstnärliga och arkitektoniska mästerverk.

I flera hundra år har turister från hela världen flockats till Florens. Den här livliga och inbjudande staden har behållit mycket av charmen från sin storhetstid för över 700 år sedan. Se en av världens främsta samlingar renässanskonst på magnifika Galleria degli Uffizi och ta en vacker promenad längs floden Arno i solnedgången.

Få byggnader i världen är lika kända som Pisas lutande torn. Även om det här tornet från 1100-talet får mest uppmärksamhet är också de andra byggnaderna vid Piazza del Duomo väl värda att utforska. Se närliggande Duomo, Battistero och begravningsplatsen Camposanto, som alla är byggda i Pisas lokala gotiska stil.

San Gimignano är den mest kända av Toscanas många bergsstäder. Den utmärker sig genom fler än tio medeltida ”skyskrapor” som byggdes av rivaliserande adelsmän på 1100- och 1200-talen. Beundra vackra fresker i historiska byggnader, till exempel Collegiate och Chiesa di Sant’Agostino, och provsmaka stadens berömda vita vindruvor i vinprovningsrummen.

En weekend i Toscana är förstås inte komplett utan regionens omtyckta mat. Ät mustiga soppor som ribollita, gjord på grönsaker, bönor och brödbitar, eller en enkel men utsökt måltid med bistecca alla fiorentina (grillad T-benstek).

Toscanas främsta flygplats är Pisa, som har anslutningar till hela Europa. Ta tåget mellan regionens större städer. Buss och bil är oftast ett bättre alternativ för att utforska Toscanas mindre städer och byar. En utmärkt tid att resa till Toscana är lågsäsongen i april och från juli till augusti.

Populära städer i Toscana

Uffizi-galleriet som inkluderar gatuliv såväl som en stor grupp av människor
Florens
Historisk, Museer och Konst
Kan du inte få nog av museer, katedraler och monument? Kom iväg till Florens!

Saker att besöka

  • Uffizierna
  • Santa Maria del Fiores katedral
  • Palazzo Vecchio
Siena
Siena
Historisk, Turer och Katedraler
Upplev katedralen, de historiska sevärdheterna och museerna i Siena!

Saker att besöka

  • Piazza del Campo
  • Sienas katedral
  • Palazzo Pubblico
Lutande tornet presenterar historiska element, historisk arkitektur och en trädgård
Pisa
Promenad, Historisk och Kaféer
Utforska Pisa: monument, historiska sevärdheter, konst och mycket mer!

Saker att besöka

  • Lutande tornet
  • Pisa-katedralen