Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Guerande

Reseguide
Guerande som inkluderar åkrar och träsk såväl som en man

Du kan kryssa mellan museer och hantverksbutiker under din weekend i Guérande, eller åka iväg och utforska de spektakulära salta våtmarkerna.

Lär dig lite om stadens historia och se de många fantastiska byggnaderna som döljer sig här. Staden omges av fridfull landsbygd som lämpar sig för vandring, inte minst bland de stora saltfälten som sluttar ner mot havet.

Med weekendpaket till Guérande får du chans att se de höga stadsmurarna som restes redan på 1300- och 1400-talen. De sträcker sig 1 400 meter omkring stadskärnan. Eftersom staden är belägen på en kulle en bit från Atlantens kust har den alltid varit en viktig försvarpunkt mot angrepp från havet.

Idag finns ett museum vid La Porte Saint-Michel, som är den mest imponerande av de fyra portgångarna. Här kan du lära dig mer om stenmurarna och varför de var så betydelsefulla. Ströva fram på vallarna och njut av utsikten.

Sedan kan du gå genom det yttre försvarsområdet och vidare längs de smala kullerstensgatorna. Här kan du försöka föreställa dig hur det var att leva i staden på medeltiden. Passa på att köpa några souvenirer i hantverksbutikerna och glöm inte att smaka några läckra crêpes.

Vill du lära dig om kulturhistoria under din resa till Guérande får du inte missa kyrkan Collégiale Saint-Aubin, som ligger i stadskärnan. Här står rikt utsmyckade pelare från den romanska ursprungsbyggnaden. Kusliga vattenkastare pryder fasaden och glasmålningarna i byggnadens fönster är imponerande.

Det passar bra att gå och se den otroliga samlingen med antika dockor och leksaker på Musée de la Poupée et du Jouet Ancien.Bege dig sedan till saltfälten som ligger fem minuter i sydvästlig riktning med bil. Området sträcker sig över 18 kvadratkilometer och här produceras årligen 300 ton fint havssalt. Du kan göra ett besök på Terre de Sel om du vill lära dig mer om den viktiga industrin och dess inverkan på staden.

Guérande ingår i departementet Loire-Atlantique i nordvästra Frankrike. Om du kommer hit i juni kan du gå på medeltidsfestivalen och klä dig i tidstypiska kläder, äta härlig mat och prova på traditionell dans.

Du kan se fram emot oförglömliga kulturupplevelser under din resa till Guérande.

Eco Nuit La Baule-Guérande
Eco Nuit La Baule-Guérande
2 out of 5
Priset är 631 kr per natt mellan 29 aug. och 29 aug.
Detta hotell nära strandpromenaden ligger nära Loiredalen och Briere (naturpark). Guérandes saltmarker och Terre De Sel ligger också 5 km härifrån.
4.2/5Excellent! (488 recensioner)
"Le rapport qualité prix l ambiance agréable la disponibilité du personnel"

Recension från 10 juli 2021

Eco Nuit La Baule-Guérande
Hotel les Quatre Saisons
Hotel les Quatre Saisons
2 out of 5
12 boulevard de l'abreuvoir, Guerande
Priset är 793 kr per natt mellan 8 aug. och 8 aug.
Detta hotell i centrala Guerande ligger mindre än 2 km från Loiredalen och Briere (naturpark). Guérandes saltmarker och Terre De Sel ligger också 5 km ...
4.2/5Excellent! (104 recensioner)
"Very nice family-run (I belive) hotel with very friendly and service minded staff and good location."

Recension från 13 aug. 2019

Hotel les Quatre Saisons
Best Western Hotel de la Cite & Spa
Best Western Hotel de la Cite & Spa
3 out of 5
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 936 kr per natt mellan 30 aug. och 30 aug.
Detta hotell med spa i centrala Guerande ligger fem minuters promenad från Loiredalen och Briere (naturpark). Guérandes saltmarker och Terre De Sel ligger också ...
4.2/5Very Good! (232 recensioner)
"Établissement vieillissant."

Recension från 6 juli 2021

Best Western Hotel de la Cite & Spa
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Guerande

Toppaktiviteter i Guerande

Städer nära Guerande