Pays de la Loire

Frankrike
Angers som inkluderar ett torg

Kända vingårdar, gastronomi, slott, historiska städer och byar och pittoreska cykelleder är bara några av Pays de la Loires många höjdpunkter.

Pays de la Loire har någonting för alla, oavsett om du föredrar arkitektur, kultur, historia, gastronomi eller fotvandring. Här kan du ta en weekend vid kusten, eller resa runt och upptäcka de världsberömda slotten.

Vad får man inte missa på sin resa till Pays de la Loire? Besök Château de Brissac, som med sina sju våningar och 204 rum är Frankrikes högsta slott. Eller ta en titt på Château de Brézé, som är ett av landets mest unika slott och har en enorm underjordisk fästning. Ett tredje alternativ är Château du Lude, som är känt för sina vackra trädgårdar.

Fontevraudklostret är också värt ett besök. Det grundades på 1100-talet och har ägor på hela 14 hektar. Missa inte heller grotthusen Maisons Troglodytes i Forges.

När du är i Nantes ska du besöka slottet, där du även finner ett museum om stadens historia. Öppna dörren till katedralen och korsa gångbron Passerelle Victor-Schœlcher till ön Île de Nantes, och hälsa på de mekaniska djuren i nöjesparken Les Machines de l'île.

Promenera längs medeltidsstaden Angers smala gator och beundra stadens trähus. Besök sedan Cathédrale Saint-Maurice d'Angers och Château d'Angers, en fästning med 17 torn som byggdes på 1100-talet.

Le Mans är en fantastisk medeltidsstad som är mest känd för sina racerbanor. Missa inte Cité Plantagenêt, Cathédrale Saint-Julien och konstmuseet Musée de Tessé.

Om du har köpt ett weekendpaket till Pays de la Loire tillsammans med familjen, kan ni spendera dagen på nöjesparken Puy du Fou med historietema, eller i djurparken Zoo de la Flèche.

Längs kusten hittar du härliga turistresorter, ett flertal centrum för thalassoterapi och ön Île de Noirmoutier.

Få ut så mycket som möjligt av din resa till Pays de la Loire genom att äta middag på fina restauranger och provsmaka Loiredalens utsökta viner.

Du kan ta dig dit genom att flyga till Nantes eller ta tåget från Paris till Nantes, Anger eller Le Mans. Om du tar snabbtågen TGV är du framme i ett nafs!

Med slott, gastronomi och historiska städer kommer även de mest kräsna att bli imponerade av en weekend i Pays de la Loire!

Populära städer i Pays de la Loire

Angers som inkluderar ett torg
Angers
Historisk, Universitet och Konst
Slott, museer och kyrkor skapar en rustik atmosfär i denna charmiga franska stad som är full av kultur, historia och konst.

Saker att besöka

  • Château d'Angers
  • Angers katedral
  • Place du Ralliement
Nantes presenterar historiska element och historisk arkitektur
Nantes
Historisk, Slott och Affärsresor
Nantes är kungarna av Bretagnes historiska stad, och en perfekt plats att fördjupa sig i Bretagnes historia och samtidigt uppleva den unika, moderna atmosfären.

Saker att besöka

  • Nantes-katedralen
Le Mans som inkluderar historiska element, en kyrka eller katedral och historisk arkitektur
Le Mans
Historisk, Promenad och Katedraler
Dags att resa! Upptäck de historiska sevärdheterna, katedralen och festivalerna i Le Mans.
Saumur
Saumur
Slott, Vingårdar och Ost
Floden Loire som rinner genom Saumur bidrar till stadens charm och elegans medan bakgrunden domineras av det imponerande slottet.
Saint-Nazaire
Saint-Nazaire
Trendigt, Småstad och Kaffe
Upplev trendiga Saint-Nazaire: museer, natursköna miljöer, stränder och mycket mer!
Les Sables-d'Olonne
Les Sables-d'Olonne
Les Sables d'Olonne-stranden och Casino Les Sables d'Olonne är bara två sevärdheter bland allt som finns att se och göra i Les Sables-d'Olonne.