Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Hedemora
Reseguide

I Hedemora kan du uppleva svensk natur och kultur på nära håll, omgiven av den dalska landsbygd som inspirerat Carl Larssons konstverk.

Den medeltida staden Hedemora grundades redan 1446 och är Dalarnas äldsta stad. Under resor till Hedemora kommer du garanterat att förtrollas av de faluröda stugorna och de bördiga ängarna i dessa omgivningar som tar dig med till det förflutna. I Hedemora finns Husbyringen, som är en 6 mil lång natur- och kulturled och passerar förbi riksberömda bruk och gårdar. Staden är med andra ord en perfekt utgångspunkt för att upptäcka de dalska miljöerna.

Om du vill få en inblick i svenska traditioner och uppleva hembygdsatmosfären har en weekend i Hedemora mycket att erbjuda. Besök Vikmanshyttans Bruksmuseum, där du kan utforska gårdsmedjan, arbetarköket och kammare från 1910-talet. Hedemora Gammelgård är en av de äldsta gammelgårdarna i landet och ligger i en av Hedemoras vackraste miljöer invid sjön Hönsan. Under sommaren hålls utställningar och midsommarfirande på gården.

Under en paketresa till Hedemora och kan du uppleva ortens unika natur och artrika djurliv. Hedemora ingår i det av UNESCO utsedda biosfärområdet Älvlandskapet Nedre Dalälven, som består av en stor älv med sjöar, forsområden och deltalandskap. I nedre Dalälven finns Skandinaviens största artrikedom av ryggradsdjur och ett antal våtmarker med sällsynta fågelarter. Det omgivande landskapet består av jordbruksmarker från tidig medeltid och bildar den biologiska Norrlandsgränsen, där norra och södra Sverige möts.

Hedemora är kanske mest känt för sin motorsport. På Hedemora motorstadion hålls olika tävlingar. Den internationella motorcykeltävlingen TT-loppet hölls för första gången 1933 och numera körs en uppvisningsversion av loppet med veteranmotorcyklar. Hedemora utmärker sig även i flera andra sporter, som innebandy, simning och orientering.

Du kan enkelt resa till Hedemora med tåg till Hedemora järnvägsstation, via Dalabanan som trafikeras av SJ-tåg mellan Mora eller Falun och Stockholm. Tåg på sträckan Falun-Västerås passerar stationen ett par gånger om dagen. Du kan även bila till orten via riksväg 69 eller 70.

Kom till Hedemora om du vill uppleva ett unikt djur- och växtliv, faluröda gammelgårdar, historiska jordbruksmarker och välbevarade bruksmiljöer. Fiska i Dalälven, vandra längs med kulturlederna och upplev de berömda motorsportstävlingarna. Hedemora är en alldeles speciell plats som du sent kommer att glömma.

Hedemora stadshotell
Hedemora stadshotell
3 out of 5
Stora Torget 5, Hedemora
Hämta priser

Detta hotell i Hedemora ligger 2,9 km från Matsbobadet och mindre än 15 km från Pålsbenningsbadet och Garpenbergs grufkapell. Kuppen och Garpenbergs kyrka ligger ...

3.8/5Good! (58 recensioner)
Bra hotell, nära mc-museet..

"Utmärkt hotell med centralt läge. Gångavstånd till stadens lilla Mc-museum."…"

Recension från 12 juli 2020

Hedemora stadshotell
Gylle Hotell
Gylle Hotell
3 out of 5
22 Gyllehemsvägen, Borlänge, Dalarnas län
Priset är 805 kr per natt mellan 2 apr. och 3 apr.

Detta hotell i Borlänge ligger mindre än 5 km från Jussi Björlingmuseet, Borlänges geologiska museum och Köpcentrum Kupolen. Frostbrunnsdalen och Maserhallen ...

4.3/5Excellent! (254 recensioner)

"Toppen personal/ägare och allmänt trevligt. Bra läge."…"

Recension från 5 mars 2021

Gylle Hotell
Quality Hotel Galaxen
Quality Hotel Galaxen
3.5 out of 5
Jussi Björlings väg 25, Borlänge
Priset är 874 kr per natt mellan 3 apr. och 4 apr.

Detta hotell i centrala Borlänge ligger tio minuters promenad från Jussi Björlingmuseet och Borlänges geologiska museum. Köpcentrum Kupolen och Frostbrunnsdalen ...

4.1/5Very Good! (590 recensioner)

"Överlag bra, trevlig personal, lätt att ta sig dit, nära till centrum, bra frukost med mycket att välja på. Det enda tråkiga var att man inte fick någon info innan om stt jacuzzin var avstängd, vi hade sett fram emot ett bad så det var en stor besvikelse."…"

Recension från 5 nov. 2020

Quality Hotel Galaxen
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Romme Stugby
Romme Stugby
3 out of 5
Ulvshyttan 32, Borlänge

Denna stuga vid strandpromenaden ligger mindre än två mil från Vintergatan, Omvägen och Ekoparken Bergplant. Frostbrunnsdalen och Sahlins Struts ligger också ...

4/5Very Good! (6 recensioner)

"Mysig stuga med allt som man behöver. På gården utanför kunde barnen leka i snön (kunde se barnen från köket/vardagsrummet). Väldigt smidig incheckning (man får en kod som man hämtar ut på egen hand) vilket innebar att vi kunde checka in och ut när som passade en själv."…"

Recension från 15 jan. 2021

Romme Stugby
Cabin Lilly of the Valley
Cabin Lilly of the Valley
3.5 out of 5
Forsbo 5, Avesta, Dalarnas län
Priset är 1 517 kr per natt mellan 12 mars och 13 mars

Denna stuga i Avesta ligger mindre än två mil från Pålsbenningsbadet, Matsbobadet och Folkets Hus. Garpenbergs grufkapell och Kuppen ligger också mindre än tre ...

Cabin Lilly of the Valley
Falkudden Camping
Falkudden Camping
2 out of 5

Denna camping vid stranden i By Kyrkby ligger mindre än tre mil från Färnebofjärden nationalpark, Garpenbergs kyrka och Folkets Hus. Kuppen och Garpenbergs grufkapell ...

4.1/5Very Good! (14 recensioner)

"Trevligt bemötande"…"

Recension från 17 juli 2020

Falkudden Camping
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.