Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Reseguide till Helsingfors

Besök Helsingfors och upplev den sofistikerade charmen och den levande kulturen, de vackra byggnaderna och de många museerna och gallerierna.

Helsingfors konst, arkitektur och kultur har tagit intryck av både Väst- och Östeuropa, vilket ger staden en speciell karaktär och annorlunda charm. Detta kommer du att märka om du reser hit under en weekend, till exempel med ett färdigt weekendpaket. Bege dig till Senatstorget under din resa till Helsingfors och titta på statyerna och byggnaderna vid stadens mest kända allmänna torg.  Här får du se Helsingfors ståtliga domkyrka och även Stadsrådsborgen. De som tycker om arkitektur och design kan titta på verk av Carl Ludvig Engel, Eliel Saarinen och Alvar Aalto under sina resor till Helsingfors. Besökare som satsar på weekendresor hit för att lära sig mer om designtraditionerna i Helsingfors och Finland beger sig till Stadsmuseet, Finlands arkitekturmuseum, Alvar Aaltos hus eller Designmuseet.

De som är intresserade av historia ska besöka sjöfästningen Sveaborg (Suomenlinna). Denna fästning byggdes av svenskarna på 1700-talet och har utnämnts till världsarv av UNESCO. Här finns ett museum, kaféer och till och med restauranger. Om du vill se föremål från hela landets historia ska du tillbringa några timmar på Finlands nationalmuseum.

Räkna med minst en dag för att utforska stadens många konstmuseer och gallerier. Bege dig till konstmuseerna Ateneum och Sinebrychoff för att se samlingar av klassiska finska och europeiska verk.  Om du vill se modern konst är det museet för samtidskonst, Kiasma, som du ska besöka.

Är du på jakt efter coola souvenirer eller något att äta ska du besöka Gamla Saluhallen och Marknadstorget. Gillar du cool stämning och trendiga butiker ska du utforska Designdistriktet eller promenera längs Esplanaden. Ta en paus från stadslivet och åk med färjan ut till någon av de närliggande öarna. Du hittar historiska hus på Fölisön (Seurasaari) och Högholmens djurgård på Högholmen (Korkeasaari).

Helsingfors är Finlands kulturella och ekonomiska nav och ligger på en halvö i södra änden av landet, omgivet av Östersjöns vatten. Det är en nordisk huvudstad med en speciell charm och erbjuder stil, arkitektur och ett stort antal museer och gallerier.


Reseguide för Helsingfors


Populära hotellerbjudanden i Helsingfors

Se alla 173 hotell i Helsingfors
1,039 kr
GLO Hotel Helsinki Kluuvi

GLO Hotel Helsinki Kluuvi

Kluuvikatu 4, Helsinki
4,4
av 5, från 1 734 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Centrala Helsingfors ligger fem minuters promenad från Esplanaden, Helsingfors domkyrka och Senatstorget. Konstmuseet Ateneum och Presidentens slott ligger också tio minuter härifrån.

1,010 kr
Hilton Helsinki Airport

Hilton Helsinki Airport

Lentaejaenkuja 1, Vantaa
4,5
av 5, från 3 745 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell nära flygplatsen ligger 1,5 km från Finlands flygmuseum och mindre än 5 km från Köpcentret Jumbo och Nöjescentret Flamingo. Heureka Finlands vetenskapscenter och Saimaa Canal ligger också mindre än 15 km härifrån.

514 kr
Omena Hotel Helsinki Lonnrotinkatu

Omena Hotel Helsinki Lonnrotinkatu

Lonnrotinkatu 13, Helsinki
3,5
av 5, från 1 174 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Kampen ligger tio minuters promenad från Gamla kyrkan och Konstmuseet Ateneum. Kiasma Museet för nutidskonst och Helsingfors domkyrka ligger också en kvarts promenad härifrån.

923 kr
Hotel Katajanokka

Hotel Katajanokka

Merikasarminkatu 1 A, Helsinki
4,6
av 5, från 582 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Skatudden ligger tio minuters promenad från Allas Sea Pool, Uspenskij-katedralen och Presidentens slott. Senatstorget och Helsingfors domkyrka ligger också en kvarts promenad härifrån.

666 kr
Hotel Arthur

Hotel Arthur

Vuorikatu 19, Helsinki
3,5
av 5, från 2 592 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Centrala Helsingfors ligger fem minuters promenad från Casino Helsinki och Konstmuseet Ateneum. Helsingfors domkyrka och Senatstorget ligger också tio minuter härifrån.

858 kr
Scandic Park Helsinki

Scandic Park Helsinki

Mannerheimintie 46-48, Helsinki
4,0
av 5, från 2 590 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Bortre Tölö ligger tio minuters promenad från Finlands Nationalopera, Finlandiahuset och Nationalmuseum. Kiasma Museet för nutidskonst och Konstmuseet Ateneum ligger också 2 km härifrån.

1,646 kr
Hotel Haven

Hotel Haven

Unioninkatu 17, Helsinki
4,7
av 5, från 1 142 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Kaartinkaupunki ligger tio minuters promenad från Salutorget, Presidentens slott och Helsingfors domkyrka. Senatstorget och Uspenskij-katedralen ligger också tio minuter härifrån.

753 kr
Clarion Hotel Helsinki Airport

Clarion Hotel Helsinki Airport

Karhumäentie 5, Vantaa
4,6
av 5, från 188 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Vanda ligger mindre än 3 km från Finlands flygmuseum, Köpcentret Jumbo och Nöjescentret Flamingo. Saimaa Canal och Keimola Golf ligger också mindre än 15 km härifrån.

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.