Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 590 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Reseguide till Helsingfors

Besök Helsingfors och upplev den sofistikerade charmen och den levande kulturen, de vackra byggnaderna och de många museerna och gallerierna.

Helsingfors konst, arkitektur och kultur har tagit intryck av både Väst- och Östeuropa, vilket ger staden en speciell karaktär och annorlunda charm. Detta kommer du att märka om du reser hit under en weekend, till exempel med ett färdigt weekendpaket. Bege dig till Senatstorget under din resa till Helsingfors och titta på statyerna och byggnaderna vid stadens mest kända allmänna torg.  Här får du se Helsingfors ståtliga domkyrka och även Stadsrådsborgen. De som tycker om arkitektur och design kan titta på verk av Carl Ludvig Engel, Eliel Saarinen och Alvar Aalto under sina resor till Helsingfors. Besökare som satsar på weekendresor hit för att lära sig mer om designtraditionerna i Helsingfors och Finland beger sig till Stadsmuseet, Finlands arkitekturmuseum, Alvar Aaltos hus eller Designmuseet.

De som är intresserade av historia ska besöka sjöfästningen Sveaborg (Suomenlinna). Denna fästning byggdes av svenskarna på 1700-talet och har utnämnts till världsarv av UNESCO. Här finns ett museum, kaféer och till och med restauranger. Om du vill se föremål från hela landets historia ska du tillbringa några timmar på Finlands nationalmuseum.

Räkna med minst en dag för att utforska stadens många konstmuseer och gallerier. Bege dig till konstmuseerna Ateneum och Sinebrychoff för att se samlingar av klassiska finska och europeiska verk.  Om du vill se modern konst är det museet för samtidskonst, Kiasma, som du ska besöka.

Är du på jakt efter coola souvenirer eller något att äta ska du besöka Gamla Saluhallen och Marknadstorget. Gillar du cool stämning och trendiga butiker ska du utforska Designdistriktet eller promenera längs Esplanaden. Ta en paus från stadslivet och åk med färjan ut till någon av de närliggande öarna. Du hittar historiska hus på Fölisön (Seurasaari) och Högholmens djurgård på Högholmen (Korkeasaari).

Helsingfors är Finlands kulturella och ekonomiska nav och ligger på en halvö i södra änden av landet, omgivet av Östersjöns vatten. Det är en nordisk huvudstad med en speciell charm och erbjuder stil, arkitektur och ett stort antal museer och gallerier.

Boende i Helsingfors

Planerar du att åka på semester? Det finns inte mindre än 109 olika boendealternativ i Helsingfors. Spana in dessa hotell och andra boenden för att hitta utmärkta erbjudanden.

Hotel Haven, på Unioninkatu 17, och Hotel Kamp, på Pohjoisesplanadi 29 är några av de mest luxuösa hotellen i Helsingfors. Eurohostel, på Linnankatu 9, och Hostel Suomenlinna, på Suomenlinna C 9, är två mer förmånliga alternativ som kan vara värda att kika på om du vill vara snäll mot plånboken.


Reseguide för Helsingfors


Populära hotellerbjudanden i Helsingfors

Se alla 403 hotell i Helsingfors
Radisson Blu Royal Hotel Helsinki 1,027 kr
Radisson Blu Royal Hotel Helsinki

Radisson Blu Royal Hotel Helsinki

Runeberginkatu 2, Helsinki
   
  4,2
  av 5, från 3 679 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell med miljövänlig profil i Kampen ligger tio minuters promenad från Kampens centrum och Kiasma Museet för nutidskonst. Konstmuseet Ateneum och Nationalmuseum ligger också en kvarts promenad härifrån.

  Hotel Arthur 818 kr
  Hotel Arthur

  Hotel Arthur

  Vuorikatu 19, Helsinki
    
   3,5
   av 5, från 2 797 recensioner
   3.0 av 5.0

   Detta hotell i Kluuvi ligger fem minuters promenad från Casino Helsinki och Konstmuseet Ateneum. Helsingfors domkyrka och Senatstorget ligger också tio minuter härifrån.

   Hotel Helka 926 kr
   Hotel Helka

   Hotel Helka

   Pohjoinen Rautatiekatu 23, Helsinki
     
    4,2
    av 5, från 2 724 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell med miljövänlig profil ligger i Södra stordistriktet, tio minuters promenad från Naturhistoriska museet i Helsingfors, Tempelplatsens kyrka och Eduskunta Finlands riksdag. Kampens centrum och Kiasma Museet för nutidskonst ligger dessutom tio minuter härifrån.

    GLO Hotel Art 1,006 kr
    GLO Hotel Art

    GLO Hotel Art

    Loennrotinkatu 29, Helsinki
      
     4,2
     av 5, från 3 218 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta hotell med miljövänlig profil i Kampen ligger en kvarts promenad från Sandvikens loppmarknad och Konstmuseet Ateneum. Kiasma Museet för nutidskonst och Helsingfors domkyrka ligger också 2 km härifrån.

     Scandic Park Helsinki 889 kr
     Scandic Park Helsinki

     Scandic Park Helsinki

     Mannerheimintie 46-48, Helsinki
       
      4,0
      av 5, från 2 776 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell i Södra stordistriktet ligger tio minuters promenad från Finlands Nationalopera, Finlandiahuset och Nationalmuseum. Kiasma Museet för nutidskonst och Konstmuseet Ateneum ligger också 2 km härifrån.

      Scandic Simonkenttä 1,098 kr
      Scandic Simonkenttä

      Scandic Simonkenttä

      Simonkatu 9, Helsinki
        
       4,2
       av 5, från 2 493 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell i Kampen ligger tio minuters promenad från Forum shoppingcenter, Kiasma Museet för nutidskonst och Konstmuseet Ateneum. Nationalmuseum och Finlandiahuset ligger också en kvarts promenad härifrån.

       Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki 1,205 kr
       Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki

       Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki

       Asema-Aukio 2, Helsinki
         
        4,1
        av 5, från 544 recensioner
        3.5 av 5.0

        Detta hotell med miljövänlig profil i Kluuvi ligger nära Forum shoppingcenter och Kiasma Museet för nutidskonst. Konstmuseet Ateneum och Nationalmuseum ligger också tio minuter härifrån.

        Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki 870 kr
        Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki

        Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki

        Ruoholahdenranta 3, Helsinki
          
         4,3
         av 5, från 304 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell med miljövänlig profil i Kampen ligger 2 km från Sandvikens loppmarknad, Kiasma Museet för nutidskonst och Konstmuseet Ateneum. Nationalmuseum och Helsingfors domkyrka ligger också 2 km härifrån.

         Erbjudanden på paketresor till Helsingfors

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.