Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 750 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer


Reseguide till Helsingfors

Besök Helsingfors och upplev den sofistikerade charmen och den levande kulturen, de vackra byggnaderna och de många museerna och gallerierna.

Helsingfors konst, arkitektur och kultur har tagit intryck av både Väst- och Östeuropa, vilket ger staden en speciell karaktär och annorlunda charm. Detta kommer du att märka om du reser hit under en weekend, till exempel med ett färdigt weekendpaket. Bege dig till Senatstorget under din resa till Helsingfors och titta på statyerna och byggnaderna vid stadens mest kända allmänna torg.  Här får du se Helsingfors ståtliga domkyrka och även Stadsrådsborgen. De som tycker om arkitektur och design kan titta på verk av Carl Ludvig Engel, Eliel Saarinen och Alvar Aalto under sina resor till Helsingfors. Besökare som satsar på weekendresor hit för att lära sig mer om designtraditionerna i Helsingfors och Finland beger sig till Stadsmuseet, Finlands arkitekturmuseum, Alvar Aaltos hus eller Designmuseet.

De som är intresserade av historia ska besöka sjöfästningen Sveaborg (Suomenlinna). Denna fästning byggdes av svenskarna på 1700-talet och har utnämnts till världsarv av UNESCO. Här finns ett museum, kaféer och till och med restauranger. Om du vill se föremål från hela landets historia ska du tillbringa några timmar på Finlands nationalmuseum.

Räkna med minst en dag för att utforska stadens många konstmuseer och gallerier. Bege dig till konstmuseerna Ateneum och Sinebrychoff för att se samlingar av klassiska finska och europeiska verk.  Om du vill se modern konst är det museet för samtidskonst, Kiasma, som du ska besöka.

Är du på jakt efter coola souvenirer eller något att äta ska du besöka Gamla Saluhallen och Marknadstorget. Gillar du cool stämning och trendiga butiker ska du utforska Designdistriktet eller promenera längs Esplanaden. Ta en paus från stadslivet och åk med färjan ut till någon av de närliggande öarna. Du hittar historiska hus på Fölisön (Seurasaari) och Högholmens djurgård på Högholmen (Korkeasaari).

Helsingfors är Finlands kulturella och ekonomiska nav och ligger på en halvö i södra änden av landet, omgivet av Östersjöns vatten. Det är en nordisk huvudstad med en speciell charm och erbjuder stil, arkitektur och ett stort antal museer och gallerier.

Boende i Helsingfors

Planerar du att åka på semester? Det finns inte mindre än 109 olika boendealternativ i Helsingfors. Spana in dessa hotell och andra boenden för att hitta utmärkta erbjudanden.

Hotel Haven, på Unioninkatu 17, och Hotel Kamp, på Pohjoisesplanadi 29 är några av de mest luxuösa hotellen i Helsingfors. Eurohostel, på Linnankatu 9, och Hostel Suomenlinna, på Suomenlinna C 9, är två mer förmånliga alternativ som kan vara värda att kika på om du vill vara snäll mot plånboken.


Reseguide för Helsingfors


Populära hotellerbjudanden i Helsingfors

Se alla 699 boenden i Helsingfors
Hilton Helsinki Airport 1,329 kr
Hilton Helsinki Airport

Hilton Helsinki Airport

Lentaejaenkuja 1, Vantaa
   
  4,5
  av 5, från 4 091 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell nära flygplatsen ligger 1,6 km från Finlands flygmuseum och 3,2 km från Köpcentret Jumbo. Paloheina golfbana och Helsingforsarenan ligger också mindre än 15 km härifrån.

  Radisson Blu Royal Hotel Helsinki 1,444 kr
  Radisson Blu Royal Hotel Helsinki

  Radisson Blu Royal Hotel Helsinki

  Runeberginkatu 2, Helsinki
    
   4,2
   av 5, från 3 766 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell med miljövänlig profil i Kampen ligger tio minuters promenad från Kampens centrum och Kiasma Museet för nutidskonst. Konstmuseet Ateneum och Nationalmuseum ligger också en kvarts promenad härifrån. Kampen metrostation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Handelshögskolorna hållplats promenerar du på 7 minuter.

   Hotel Arthur 1,073 kr
   Hotel Arthur

   Hotel Arthur

   Vuorikatu 19, Helsinki
     
    3,5
    av 5, från 2 899 recensioner
    3.0 av 5.0

    Detta hotell i Kluuvi ligger fem minuters promenad från Casino Helsinki och Konstmuseet Ateneum. Helsingfors domkyrka och Senatstorget ligger också tio minuter härifrån. Fölskvären hållplats och Kajsaniemi metrostation ligger inom fem minuters gångavstånd.

    GLO Hotel Art 988 kr
    GLO Hotel Art

    GLO Hotel Art

    Loennrotinkatu 29, Helsinki
      
     4,2
     av 5, från 3 277 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta hotell med miljövänlig profil i Kampen ligger en kvarts promenad från Sandvikens loppmarknad och Konstmuseet Ateneum. Kiasma Museet för nutidskonst och Helsingfors domkyrka ligger också 2 km härifrån. Alexandersteatern hållplats och Sandvikstorget hållplats ligger inom fem minuters gångavstånd.

     Hotel Helka 1,121 kr
     Hotel Helka

     Hotel Helka

     Pohjoinen Rautatiekatu 23, Helsinki
       
      4,2
      av 5, från 2 821 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell med miljövänlig profil ligger i Södra stordistriktet, tio minuters promenad från Naturhistoriska museet i Helsingfors, Tempelplatsens kyrka och Eduskunta Finlands riksdag. Kampens centrum och Kiasma Museet för nutidskonst ligger dessutom tio minuter härifrån. Handelshögskolorna hållplats och Perhogatan hållplats ligger inom fem minuters gångavstånd.

      Scandic Park Helsinki 1,235 kr
      Scandic Park Helsinki

      Scandic Park Helsinki

      Mannerheimintie 46-48, Helsinki
        
       4,0
       av 5, från 2 855 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell i Södra stordistriktet ligger tio minuters promenad från Finlands Nationalopera, Finlandiahuset och Nationalmuseum. Kiasma Museet för nutidskonst och Konstmuseet Ateneum ligger också 2 km härifrån. Hesperiaparken hållplats och Tölö sporthall hållplats ligger inom fem minuters gångavstånd.

       Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki 1,792 kr
       Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki

       Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki

       Asema-Aukio 2, Helsinki
         
        4,1
        av 5, från 564 recensioner
        3.5 av 5.0

        Detta hotell med miljövänlig profil i Kluuvi ligger nära Forum shoppingcenter och Kiasma Museet för nutidskonst. Konstmuseet Ateneum och Nationalmuseum ligger också tio minuter härifrån. Järnvägsstatonen hållplats och Järnvägstorget hållplats ligger inom två minuters gångavstånd.

        Scandic Simonkenttä 1,662 kr
        Scandic Simonkenttä

        Scandic Simonkenttä

        Simonkatu 9, Helsinki
          
         4,2
         av 5, från 2 597 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell i Kampen ligger tio minuters promenad från Forum shoppingcenter, Kiasma Museet för nutidskonst och Konstmuseet Ateneum. Nationalmuseum och Finlandiahuset ligger också en kvarts promenad härifrån. Operan hållplats och Glaspalatset hållplats ligger inom fem minuters gångavstånd.

         Erbjudanden på paketresor till Helsingfors

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.