Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Reseguide till Helsingfors

Besök Helsingfors och upplev den sofistikerade charmen och den levande kulturen, de vackra byggnaderna och de många museerna och gallerierna.

Helsingfors konst, arkitektur och kultur har tagit intryck av både Väst- och Östeuropa, vilket ger staden en speciell karaktär och annorlunda charm. Detta kommer du att märka om du reser hit under en weekend, till exempel med ett färdigt weekendpaket. Bege dig till Senatstorget under din resa till Helsingfors och titta på statyerna och byggnaderna vid stadens mest kända allmänna torg.  Här får du se Helsingfors ståtliga domkyrka och även Stadsrådsborgen. De som tycker om arkitektur och design kan titta på verk av Carl Ludvig Engel, Eliel Saarinen och Alvar Aalto under sina resor till Helsingfors. Besökare som satsar på weekendresor hit för att lära sig mer om designtraditionerna i Helsingfors och Finland beger sig till Stadsmuseet, Finlands arkitekturmuseum, Alvar Aaltos hus eller Designmuseet.

De som är intresserade av historia ska besöka sjöfästningen Sveaborg (Suomenlinna). Denna fästning byggdes av svenskarna på 1700-talet och har utnämnts till världsarv av UNESCO. Här finns ett museum, kaféer och till och med restauranger. Om du vill se föremål från hela landets historia ska du tillbringa några timmar på Finlands nationalmuseum.

Räkna med minst en dag för att utforska stadens många konstmuseer och gallerier. Bege dig till konstmuseerna Ateneum och Sinebrychoff för att se samlingar av klassiska finska och europeiska verk.  Om du vill se modern konst är det museet för samtidskonst, Kiasma, som du ska besöka.

Är du på jakt efter coola souvenirer eller något att äta ska du besöka Gamla Saluhallen och Marknadstorget. Gillar du cool stämning och trendiga butiker ska du utforska Designdistriktet eller promenera längs Esplanaden. Ta en paus från stadslivet och åk med färjan ut till någon av de närliggande öarna. Du hittar historiska hus på Fölisön (Seurasaari) och Högholmens djurgård på Högholmen (Korkeasaari).

Helsingfors är Finlands kulturella och ekonomiska nav och ligger på en halvö i södra änden av landet, omgivet av Östersjöns vatten. Det är en nordisk huvudstad med en speciell charm och erbjuder stil, arkitektur och ett stort antal museer och gallerier.


Reseguide för Helsingfors


Populära hotellerbjudanden i Helsingfors

Se alla 222 hotell i Helsingfors
504 kr
Omena Hotel Helsinki Lonnrotinkatu

Omena Hotel Helsinki Lonnrotinkatu

Lonnrotinkatu 13, Helsinki
3,5
av 5, från 1 206 recensioner
2.5 av 5.0

Detta hotell i Kampen ligger tio minuters promenad från Gamla kyrkan och Konstmuseet Ateneum. Kiasma Museet för nutidskonst och Helsingfors domkyrka ligger också en kvarts promenad härifrån.

1,160 kr
GLO Hotel Helsinki Kluuvi

GLO Hotel Helsinki Kluuvi

Kluuvikatu 4, Helsinki
4,4
av 5, från 1 746 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Centrala Helsingfors ligger fem minuters promenad från Esplanaden, Helsingfors domkyrka och Senatstorget. Konstmuseet Ateneum och Presidentens slott ligger också tio minuter härifrån.

748 kr
Hotel Arthur

Hotel Arthur

Vuorikatu 19, Helsinki
3,5
av 5, från 2 651 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Centrala Helsingfors ligger fem minuters promenad från Kinopalatsi Movie Theater Complex och Konstmuseet Ateneum. Helsingfors domkyrka och Senatstorget ligger också tio minuter härifrån.

864 kr
GLO Hotel Art

GLO Hotel Art

Loennrotinkatu 29, Helsinki
4,2
av 5, från 3 107 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i Kampen ligger 15 minuters promenad från Sandvikens loppmarknad, Konstmuseet Ateneum och Kiasma Museet för nutidskonst. Helsingfors domkyrka och Senatstorget ligger också 2 km härifrån.

832 kr
Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki

Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki

Ruoholahdenranta 3, Helsinki
4,3
av 5, från 186 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell vid havet i Helsingfors ligger mindre än 2 km från Sandvikens loppmarknad, Kiasma Museet för nutidskonst och Konstmuseet Ateneum. Nationalmuseum och Finlandiahuset ligger också 2 km härifrån.

770 kr
Hotel Helka

Hotel Helka

Pohjoinen Rautatiekatu 23, Helsinki
4,2
av 5, från 2 570 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil ligger mitt i Helsingfors, tio minuters promenad från Naturhistoriska museet i Helsingfors, Tempelplatsens kyrka och Eduskunta Finlands riksdag. Kiasma Museet för nutidskonst och Kampens centrum ligger dessutom tio minuter härifrån.

1,289 kr
Hilton Helsinki Airport

Hilton Helsinki Airport

Lentaejaenkuja 1, Vantaa
4,5
av 5, från 3 831 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell nära flygplatsen ligger 1,5 km från Finlands flygmuseum och mindre än 5 km från Köpcentret Jumbo och Nöjescentret Flamingo. Saimaa Canal och Keimola Golf ligger också mindre än 15 km härifrån.

970 kr
Scandic Simonkenttä

Scandic Simonkenttä

Simonkatu 9, Helsinki
4,2
av 5, från 2 379 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Kampen ligger tio minuters promenad från Forum shoppingcenter, Kiasma Museet för nutidskonst och Konstmuseet Ateneum. Nationalmuseum och Finlandiahuset ligger också en kvarts promenad härifrån.

Erbjudanden på paketresor till Helsingfors

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.