Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Helsingfors

Se alla 5 saker att göra i Helsingfors

Semester i Helsingfors: Att göra

Trots att det är nära till grannstaden Helsingfors är det ett underskattat och outforskat resmål. Nu är det dags att ta kål på myten om Finland som ett gråtrist land - Helsingfors har mängder att erbjuda. Visse du till exempel att världens bästa dataspelsutvecklare har kontor här? Det är en designälskande, modern stad är som är utåtriktad samtidigt som det aldrig är långt till fina naturupplevelser. För dig som är ute efter en härlig weekendresa eller längre semester finns det massor att göra i Helsingfors.

Från flygplatsen till Helsingfors

Man säger ju att det är ”resan som är målet”, och om det stämmer kan det vara värt att färdas riktigt bekvämt. Som tur är finns sätt att underlätta för dig som letar efter smidig transportservice. Gillar du att välja det smidigaste resalternativet kan du satsa på delad transport mellan stadskärnan och Helsingfors-Vanda (HEL) flygplats. Susa iväg från flygplatsen så fort du landat. Det passar dig som letar efter vardagslyxiga saker att göra. Helsingfors är omgivet av öar och vacker natur - och om du vill prioritera komfort på väg mot alla sevärdheter kan du boka privat minivan från Helsingfors-Vanda flygplats. Eftersom det går så smidigt att komma fram till hotellet kan du genast börja fokusera på nöjen och aktiviteter i Helsingfors. Det är bara att dumpa väskan och ge dig av. Varför inte ta en båttur eller utflykt till den Unescoklassade fästningen på ön Suomenlinna, eller Sveaborg?

Helsingfors – saker att göra i Finlands huvudstad

Se till att prioritera noggrant för att få ut det mesta av Helsingfors. Aktiviteter i huvudstaden är fina oavsett årstid och du får inte missa stadens alla kulturupplevelser. Konstmuseerna Ateneum och Kiasma bör ligga högt på listan över saker att göra i Helsingfors. På Nationalmuseet lär du dig om landets tumultartade historia under ett oförglömligt besök. Sedan är det trevligt att bada bastu och Sauna Hermanni är ett underbart alternativ. Här får du uppleva en viktig del av den finska kulturen samtidigt som du kopplar av och känner vardagsstressen lätta. Det är en aktivitet som är genuint uppskattat av finländarna själva – här i landet finns hela tre miljoner bastur. När du fått nog av denna rykande heta upplevelse kan du gå till något närliggande kafé och beställa en kopp starkt kaffe. I Finland älskar man precis som i Sverige att fika. Om du vill ha en anrik konditoriupplevelse och njuta av handgjorda bakverk kan du gå till Café Ekberg, som funnits sedan 1852.

Andra aktiviteter Helsingfors har att erbjuda

Det finns en uppsjö charmiga sevärdheter och upplevelser för dig som kommer hit under vinterhalvåret. Du kan åka skridskor mitt i centrum, bada i vackra Georgsgatans simhall, där man enligt tradition får simma naken, eller gå på Finlands nationalopera. Under sommaren är det härligt att strosa i Brunnsparken, Kaivopuisto, som ligger intill vattnet och kantas av uteserveringar. Om du letar efter riktigt barnvänliga aktiviteter är djurparken Korkeasaari på Högholmen en riktig tiopoängare. Du som älskar vacker arkitektur får inte missa Helsingingfors domkyrka. Avsluta dagen med en drink på Ateljee Bar som grundades år 1951 - här finns konstutställningar som byts med jämna mellanrum. Eller varför inte gå på en barrunda så hinner du prova flera mysiga uteställen?