Helsingfors

Reseguide
Helsingfors som visar båtkörning, en stad och historisk arkitektur

Besök Helsingfors och upplev den sofistikerade charmen och den levande kulturen, de vackra byggnaderna och de många museerna och gallerierna.

Helsingfors konst, arkitektur och kultur har tagit intryck av både Väst- och Östeuropa, vilket ger staden en speciell karaktär och annorlunda charm. Detta kommer du att märka om du reser hit under en weekend, till exempel med ett färdigt weekendpaket. Bege dig till Senatstorget under din resa till Helsingfors och titta på statyerna och byggnaderna vid stadens mest kända allmänna torg. Här får du se Helsingfors ståtliga domkyrka och även Stadsrådsborgen. De som tycker om arkitektur och design kan titta på verk av Carl Ludvig Engel, Eliel Saarinen och Alvar Aalto under sina resor till Helsingfors. Besökare som satsar på weekendresor hit för att lära sig mer om designtraditionerna i Helsingfors och Finland beger sig till Stadsmuseet, Finlands arkitekturmuseum, Alvar Aaltos hus eller Designmuseet.

De som är intresserade av historia ska besöka sjöfästningen Sveaborg (Suomenlinna). Denna fästning byggdes av svenskarna på 1700-talet och har utnämnts till världsarv av UNESCO. Här finns ett museum, kaféer och till och med restauranger. Om du vill se föremål från hela landets historia ska du tillbringa några timmar på Finlands nationalmuseum.

Räkna med minst en dag för att utforska stadens många konstmuseer och gallerier. Bege dig till konstmuseerna Ateneum och Sinebrychoff för att se samlingar av klassiska finska och europeiska verk. Om du vill se modern konst är det museet för samtidskonst, Kiasma, som du ska besöka.

Är du på jakt efter coola souvenirer eller något att äta ska du besöka Gamla Saluhallen och Marknadstorget. Gillar du cool stämning och trendiga butiker ska du utforska Designdistriktet eller promenera längs Esplanaden. Ta en paus från stadslivet och åk med färjan ut till någon av de närliggande öarna. Du hittar historiska hus på Fölisön (Seurasaari) och Högholmens djurgård på Högholmen (Korkeasaari).

Helsingfors är Finlands kulturella och ekonomiska nav och ligger på en halvö i södra änden av landet, omgivet av Östersjöns vatten. Det är en nordisk huvudstad med en speciell charm och erbjuder stil, arkitektur och ett stort antal museer och gallerier.

Var kan jag bo i Helsingfors?

Hilton Helsinki Airport
Hilton Helsinki Airport
4 out of 5
Lentaejaenkuja 1, Vanda
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 227 kr per natt mellan 6 feb. och 7 feb.
Detta hotell i Aviapolis ligger 1,6 km från Finlands flygmuseum och 3,6 km från Nöjescentret Flamingo. Köpcentret Jumbo ligger 3,3 km härifrån.
4.4/5 Wonderful! (1,213 recensioner)
Royal Service
"Allt var perfekt och jag har inget att anmärka på!!"

Recension från 11 sep. 2021

Hilton Helsinki Airport
Clarion Hotel Helsinki
Clarion Hotel Helsinki
4 out of 5
Priset är 1 503 kr per natt mellan 22 jan. och 23 jan.
Detta hotell i Södra stordistriktet ligger mindre än 3 km från Västra hamnens terminal, Stockmanns varuhus och Kiasma Museet för nutidskonst. Finlandiahuset ...
4.4/5 Excellent! (1,333 recensioner)
Mycket bra
"Bor alltid här när jag är i Helsingfors. Bra run och mycket bra frukost och ligger fint vid vattnet."

Recension från 7 okt. 2021

Clarion Hotel Helsinki
VALO Hotel Helsinki
VALO Hotel Helsinki
4 out of 5
Mannerheimintie 109, Helsingfors
Priset är 947 kr per natt mellan 23 jan. och 24 jan.
Detta hotell med spa ligger i Vanha Ruskeasuo, mindre än 3 km från Helsingforsarenan, Mall of Tripla och Helsingfors ishall. Helsinki Exhibition and Convention ...
4.4/5 Wonderful! (471 recensioner)
Underbart hotell
"Underbart ställe med otrolig häftigt wellnes avdelning"

Recension från 10 aug. 2021

VALO Hotel Helsinki
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Forenom Serviced Apartments Helsinki Kruununhaka
Forenom Serviced Apartments Helsinki Kruununhaka
3.5 out of 5
Kristianinkatu 11-13, Helsingfors
Priset är 1 259 kr per natt mellan 22 jan. och 23 jan.
Denna lägenhet i Centrala Helsingfors ligger mindre än 2 km från Krigsmuseet, Helsingfors domkyrka och Finlandiahuset. Stockmanns varuhus och Kiasma Museet för ...
4.3/5 Excellent! (337 recensioner)
Bra läge för rimlig peng.
"Kronohagen är något av en avsides central pärla i Helsingfors och här bor du rymligt och med självhushåll till ett bra pris. Rekommenderas!"

Recension från 21 sep. 2018

Forenom Serviced Apartments Helsinki Kruununhaka
Noli Studios Katajanokka
Noli Studios Katajanokka
3.5 out of 5
Kanavakatu 1, Helsingfors
Priset är 978 kr per natt mellan 20 jan. och 21 jan.
Detta lägenhetshotell i Centrala Helsingfors ligger mindre än 2 km från Uspenskij-katedralen och Helsingfors domkyrka. Stockmanns varuhus och Kiasma Museet för ...
4.7/5 Exceptional! (61 recensioner)
"LOng check-in (too much data)... Poor equipment in kitchen (containers, at least some tea filter and sugar)"

Recension från 1 dec. 2021

Noli Studios Katajanokka
Noli Studios Sörnäinen
Noli Studios Sörnäinen
4 out of 5
Hämeentie 33, Helsingfors
Priset är 792 kr per natt mellan 17 feb. och 18 feb.
Detta lägenhetshotell ligger i Sydöstra stordistriktet, mindre än 3 km från Helsinki Exhibition and Convention Centre, Senatstorget och Helsingfors domkyrka. ...
4.5/5 Wonderful! (28 recensioner)
"Clean room,convenient location,kind staff. Recommend!"

Recension från 19 okt. 2021

Noli Studios Sörnäinen
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Helsingfors

Städer nära Helsingfors