Hofburgs kejserliga slott

Kejserliga slottet Hofburg som visar ett torg, historiska element och historisk arkitektur
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Du kan se dig omkring bland imponerande museer och elegant inredda rum eller besöka en teater eller hästshow på denna historiska anläggning som en gång var bostad för den mäktiga släkten Habsburg.

Hofburgs kejserliga slott är fullt av historiska prydnader, arkitektur och konstverk, som sträcker sig från den imponerande utställningslokalen på nationalbiblioteket till de blänkande föremålen i skattkammaren. Gör ett besök här för att se det lyxliv som släkten Habsburg i Österrike levde i mer än 600 år och lär dig mer om de mäktiga härskarna.

Kejsarpalatset Hofburg började byggas 1275, ett år innan habsburgarna avsatte kung Ottokar II av Böhmen och kom till makten. Den återstående strukturen är från 1533 eller därefter, då flera generationer av habsburgare har gjort egna tillägg. Palatset består nu av 18 flyglar och fler än 2 000 rum.

Du går in genom den utsmyckade barocka porten och innergården som kallas för Michaelerplatz och svänger till höger när du kommer in på den enorma gården. Besök de kejserliga bostäderna i närheten för att se hur familjen Habsburg gjorde detta storslagna palats till sitt hem. Beundra originalmöbler, vackra dekorationer och olika föremål.

Lär dig mer om en av dynastins mest välkända kejsarinnor på Sisi Museum, med hundratals föremål som tillhörde Elisabeth, den mördade unga makan till Frans Josef I. Håll utkik efter den hemliga gången till den storslagna utställningssalen Prunksaal på nationalbiblioteket. Beundra mästerverk från gotiken fram till modern tid på det utsökta Albertina Museum.

Lyssna på föreställningar av Wiener Sängerknaben, Wiens gosskör, på det kejserliga kapellet eller låt dig förföras av ett urval av kronor, smycken och annan kuriosa på Schatzkammer Museum. I silversamlingen ingår fortfarande många av de föremål som lämnades till Republiken Österrike när den habsburgska monarkin upphörde 1918. Se en föreställning på den vackra Spanska ridskolan för att beundra imponerande hästshower.

Det är så mycket att se på denna palatsanläggning att du säkert måste komma tillbaka en annan dag om du vill se allt.

Hofburgs kejserliga slott ligger på Ringstraße i centrala Wien och du tar dig enkelt hit med lokaltransport. Det finns gatuparkering och parkeringshus i närheten. Öppettider och avgifter varierar för de olika attraktionerna, så kolla Hofburgs hemsida innan du kommer hit.

Privata och skräddarsydda turer

Se alla 55 aktiviteterÖppnas i ny flik

Föreställningar och konserter

Se alla 36 aktiviteterÖppnas i ny flik