Början av huvudsektionen
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Huaca Pucllana

Denna pyramid var centrum för aktiviteten i en gammal civilisation. Nu är den ett exempel på genial arkitekturkonst och en hyllning till Limakulturen.

Huaca Pucllana är en gammal pyramid som byggdes av en inhemsk civilisation som kallades för Limakulturen. Pyramiden byggdes omkring år 500 som en viktig mötesplats för ceremonier och politisk verksamhet. Nu är det en perfekt plats om du vill lära dig mer om Limas historia. Pyramiden är gjord av lera och tegel, som är en naturlig blandning av sand, lera och vatten. Templet är en del av en anläggning som tar upp 4,9 hektar.

Gå på en rundtur av templet med guidning på engelska. Njut av utsikten över stadens byggnader från pyramidens topp. Ta bilder av templets väggar som är tillverkade av tegel och lera. De har staplats ovanpå varandra i ett virrvarr, som skapar ett speciellt utseende.

Runt templet ligger en öppen plats med väggar och rum som byggts i samma material. Utforska rummen, hallarna, passagerna och ingångarna som ligger lite här och var och lär dig mer om hur de användes för nästan tvåtusen år sedan. Föreställ dig vardagslivet för Limakulturens folk och hur de levde i hyddor på de öppna platserna.

Titta på de djupa groparna där djur offrades till gudarna. Warikulturen byggde ut templet i slutet av Limakulturen. Ta en titt på gravarna, bland annat graven efter en av folkets ledare, Señor de los Unkus. Graven innehöll två andra vuxna med masker och ett barn som offrats.

Platsen har fått sitt namn från det inhemska, sydamerikanska quechuaspråkets ord för ”en ritual för spel”. Det finns många historiska platser runt Lima som kallas för Huacas. Limakulturens folk levde i staden från omkring år 200 till 700.

Huaca Pucllana ligger i den välbärgade stadsdelen Miraflores i södra delen av Lima, nära västkusten. Hit kommer du med en 8,8 kilometer lång taxiresa söderut från Plaza Mayor, stadens främsta torg i den historiska stadskärnan. Det går inte så mycket kollektivtrafik i området, så det är klokt att åka taxi eller arrangera en resa tillsammans med ditt hotell. I denna del av staden finns flera lugna och fridfulla områden som Clorinda Matto de Turner-parken och Ernesto Alayza Grundy-parken.


Andra sevärdheter i Lima


Karta

Hotell nära Huaca Pucllanas ruiner

Se alla 1 366 boenden nära Huaca Pucllanas ruiner
Casa Andina Premium Miraflores 1 429 kr
Casa Andina Premium Miraflores

Casa Andina Premium Miraflores

Calle La Paz 463, Miraflores, Lima, Lima
   
  4.5 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i lyxstil i Miraflores ligger fem minuters promenad från Sala Luis Miró Quesada Garland-museet och Miraflores Central Park. Kennedy-parken och Centro Comercial Larcomar ligger också 2 km härifrån.

  Hyatt Centric San Isidro Lima
  Hyatt Centric San Isidro Lima

  Hyatt Centric San Isidro Lima

  Avenida Jorge Basadre 367, San Isidro, Lima, PE
    
   4.5 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i lyxstil ligger i San Isidro, 1,2 km från Lima Golfklubb och mindre än 5 km från Huaca Pucllanas ruiner och Circuito Mágico del Agua. Museo Arqueológico Rafael Larco Herrera och Limas konstmuseum ligger dessutom mindre än en mil härifrån.

   Crowne Plaza Lima 1 005 kr
   Crowne Plaza Lima

   Crowne Plaza Lima

   Avenida Benavides 300, Miraflores, Lima, Lima
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell ligger i Miraflores, tio minuters promenad från Ricardo Palma Cultural Center (kulturcenter), Sala Luis Miró Quesada Garland-museet och Calle de las Pizzas. Centro Comercial Larcomar och Mercado Indio ligger dessutom en kvarts promenad härifrån.

    Roosevelt Hotel & Suites 808 kr
    Roosevelt Hotel & Suites

    Roosevelt Hotel & Suites

    Av. Álvarez Calderón 194 - San Isidro, Frente al Parque Roosevelt, Lima, Lima
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i San Isidro ligger mindre än 2 km från Lima Golfklubb och Huaca Pucllanas ruiner. Costa Verde och Miraflores Central Park ligger också 3 km härifrån.

     Dazzler by Wyndham Lima Miraflores
     Dazzler by Wyndham Lima Miraflores

     Dazzler by Wyndham Lima Miraflores

     Av. Jose Pardo 879, Miraflores, Lima, Lima
       
      4.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i Miraflores ligger en kvarts promenad från ChocoMuseo (chokladmuseum), Waikiki-stranden och Miraflores Central Park. Costa Verde och Kennedy-parken ligger också en kvarts promenad härifrån.

      Hotel Santa Cruz 770 kr
      Hotel Santa Cruz

      Hotel Santa Cruz

      Av santa Cruz 1347, miraflores, Lima, Lima
        
       3.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell ligger i Miraflores, mindre än 2 km från Costa Verde, Waikiki-stranden och Huaca Pucllanas ruiner. Miraflores Central Park och Kennedy-parken ligger dessutom 2 km härifrån.

       Miraflores Home Huaca Pucllana
       Miraflores Home Huaca Pucllana

       Miraflores Home Huaca Pucllana

       742 Calle General Borgoño, Lima, Lima
         
        2.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta vandrarhem ligger i Lima (Miraflores), nära Huaca Pucllanas ruiner, Miraflores Central Park och Kennedy-parken. I närheten ligger även Waikiki-stranden och Centro Comercial Larcomar.

        JW Marriott Hotel Lima 1 799 kr
        JW Marriott Hotel Lima

        JW Marriott Hotel Lima

        Malecon De La Reserva 615, Lima, Lima
          
         5.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i lyxstil ligger i Miraflores, nära Avenida Larco, Centro Comercial Larcomar och Costa Verde. Waikiki-stranden och Miraflores Central Park ligger också en kvarts promenad härifrån.