Peru

Reseguide
Peru presenterar landskap och åkrar
Upplev fascinerande ruiner, pulserande städer, storslagna landskap, vilda floder och Amazonas djungel i det område där inkariket uppstod.

Peru har ett fantastiskt varierat utbud av sevärdheter och upplevelser, från gamla civilisationer och kolonialt kulturarv till fantastisk natur, vilda djur och adrenalinstinna sporter. Du kan gå i det gamla inkafolkets fotspår, åka båt på världens högst belägna farbara sjö, vandra i Anderna och surfa vid härliga stränder. Peru ligger vid Sydamerikas västkust, mellan Amazonas regnskogar och Stilla havet.

Titta på de fantastiska resterna från Perus flera tusen år gamla civilisationer. Den mest berömda platsen är mystiska Machu Picchu, en bergsstad som en gång var centrum i inkariket. Hit tar du dig genom att vandra längs den heliga inkaleden. Besök de arkeologiska ruinerna efter Chan Chan, den gamla huvudstaden i Chimúväldet, eller tegelpyramiderna från tiden före inkafolket i Lambayaquedalen, som även kallas för Pyramidernas dal. Titta på de mystiska geoglyferna Nazcalinjerna i öknen i södra Peru.

Perus städer uppvisar en blandning av kolonial historia, peruanskt kulturarv och modern stil. Perus huvudstad, Lima, har intressant arkitektur, ett pulserande nattliv och ett utmärkt kök. Vandra längs de smala gatorna i Cuzco fram till dolda inkaruiner och lokala marknader. Titta på de storslagna monumenten från den spanska tiden i Arequipa. Missa inte Puerto Belen, en flytande by mitt i Amazonfloden.

Besök små ösamhällen under en båttur på Titicacasjön, världens högst belägna sjö med båttrafik. Se hur kondorerna svävar högt uppe bland bergen som omger Colcaravinen. Titta på färggranna fjärilar, apor och jaguarer i Manu nationalpark. Spana efter sjölejon och flamingoer i Paracas nationalreservat och på de fantastiska Ballestasöarna.

För den äventyrslystne resenären finns fina vandringseder i bergskedjorna Cordillera Blanca och Cordillera Huayhuash. Åk med på kajak- och forsränningsturer längs Apurímacfloden och Urubambafloden. Prova på sandsurfning eller åk med en sandloppa över de enorma sanddynerna vid Huacachinaoasen. Surfa vid palmkantade stränder, till exempel i Puerto Chicama eller vid Máncoras strand.

Detta stora land utforskar du enkelt med hjälp av Perus omfattande nätverk av billiga och pålitliga bussar och inrikesflyg till rimliga priser. Perus fascinerande kultur, förtrollande gamla ruiner, häpnadsväckande natur och djurliv gör landet till ett mycket spännande semestermål.

Populära städer i Peru

Utställningsparken presenterar en fontän och en trädgård såväl som en stor grupp av människor
Lima
Restauranger, Shopping och Museer
Spanska kolonialhus, utmärkt mat, musiker i traditionella kläder, underhållning vid havet och fina museer gör Perus huvudstad till en fest för sinnena.

Saker att besöka

 • Plaza de Armas de Lima
 • Plaza San Martin
 • Jirón de la Unión
Cuzco som inkluderar ett hus, en ruin och historisk arkitektur
Cuzco
Shopping, Turer och Historisk
Historiska Cuzco var inkarikets huvudstad och är porten till inkafolkets heliga Urubambadal, en av de peruanska ursprungsfolkens viktigaste platser.

Saker att besöka

 • Plaza de Armas
 • San Pedros marknad
 • Sacsayhuaman
Arequipa
Arequipa
Tempel, Vulkan och Katedraler
Kan du inte få nog av tempel, vulkaner och ridning? Kom iväg till Arequipa!

Saker att besöka

 • Arequipa Plaza de Armas
 • Katedralen i Arequipa
 • Santa Catalinas kloster
Machu Picchu presenterar dimma och en ruin
Machu Picchu
Berg, Vandring och Historisk
Den heliga inkastaden, som byggdes högt uppe i Anderna och låg dold i flera hundra år, är nu ett av Perus mest spektakulära och populära turistmål.

Saker att besöka

 • Aguas Calientes varma källor
 • Huayna Picchu
 • Inca Trail
Uros Floating Islands som inkluderar en liten stad eller by och en sjö eller ett vattenhål
Puno
Sjöar, Katedraler och Kultur
Fly undan till Puno! Upplev sjöutsikt, kultur och katedralen.

Saker att besöka

 • Puno Plaza de Armas
 • Katedralen i Puno
 • Mirador Puma Uta
Trujillo som visar stillsam natur och en strand
Trujillo
Historisk, Surfing och Ruiner
Vid Perus nordvästra kust ligger Trujillo, en stad som är känd för sin kolonialarkitektur, sina arkeologiska utgrävningar, vackra stränder och färgstarka festivaler.

Saker att besöka

 • Trujillo Plaza de Armas
 • Katedralen i Trujillo

Populära sevärdheter att besöka

Peru

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: