Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Edinburgh

Enklare resa med hyrbil i Edinburgh

Edinburgh är Skottlands huvudstad och stoltserar med den näst största befolkningen i landet. Stadskärnan är byggd på kuperad terräng som skulpterats dels genom vulkanisk aktivitet, dels genom glaciärer under istiden. De naturliga förutsättningarna gör att Edinburgh är lika vackert som det är spännande och staden bjuder på en härlig blandning av historiska och moderna influenser.

Med bil i Edinburgh är det enkelt att ta sig fram mellan de olika stadsdelarna och upptäcka allt från vackra historiska byggnader som Edinburgh Castle och Holyroad Palace till de strikt planerade kvarteren i New Town. Tillsammans är Old Town och New Town listade av UNESCO som ett världsarv.

Att ta sig till Edinburgh

Hela Edinburgh omges av ett grönt bälte där nybyggnationer är strikt reglerade genom skotsk lag, och det finns endast några få undantag från förbudet mot att bygga i området. Flygplatsen är ett sådant, och med andra ord ligger den en bit utanför själva staden. Edinburghs flygplats är den näst mest trafikerade i hela Storbritannien och det finns gott om både flygbolag och avgångar att välja mellan för att ta sig hit. Med hjälp av Expedia är det enkelt att sålla fram de bästa alternativen och hitta billiga flyg till Edinburgh.

Den knappa milen från flygplatsen in till centrala Edinburgh kan avverkas med så väl buss som spårvagn, men eftersom flygplatsen ligger strategiskt placerad vid motorvägen M8 är det också riktigt smidigt att hyra bil i Edinburgh. Biluthyrningen på flygplatsen finns i närheten av spårvagnarna och du hittar enkelt dit genom att följa skyltarna i den täckta gångtunneln som ligger intill spåren. Bilar kan bokas på plats på flygplatsen eller på en biluthyrning i Edinburgh, med det är också praktiskt att hyra bil i förväg genom Expedia.

Utflyktsmål i Edinburgh

Om du tröttnar på stadslivet ligger Edinburgh inte mer än cirka fyra mil från kusten, och någon av de fina sandstränderna utgör en fin dagsutflykt när vädret tillåter. Det finns dessutom gott om billiga hotell nära Edinburgh för dem som föredrar lite lugn och ro på landet. Med hyrbil är det sedan enkelt att ta sig in till Edinburgh för att få en lagom dos av kulturen och stadslivet. Ett annat tips, om du inte kör själv förstås, är att passa på att gå på whiskeyprovning i äkta skotsk anda.

Genom Expedia kan du boka smidiga paketresor till Edinburgh och då får du samtidigt hjälp med att hitta biljetter, boende och hyrbil i Edinburgh som passar just dig. Varför inte ta tillfället i akt att uppfylla drömmen och bo några nätter på ett slott? Vare sig det blir ett äventyr för hela familjen eller en avkopplande upplevelse du unnar dig själv så är det fullt möjligt på skotska landsbygden. Med Edinburgh som utgångspunkt tar du dig enkelt ut till vad som känns som en helt annan värld, och efter bara en kort resa med bil kan du snart befinna dig i sagolikt vackra miljöer.

Vanliga frågor om biluthyrning i Edinburgh

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Edinburgh?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Edinburgh .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Edinburgh?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Edinburgh .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Edinburgh?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Edinburgh?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Edinburgh

Utforska Edinburgh med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!