Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Edinburgh

Se alla 19 saker att göra i Edinburgh

Aktiviteter i Edinburgh

Whisky säckpipor slott – Skottland är världsberömt för sin unika kultur och historia och i storstaden Edinburgh kan du få uppleva allt som regionen har att erbjuda. Oavsett om din resa till Edinburgh är en romantisk weekend på tu man hand eller en del av den skotska familjesemestern så kommer ni alltid ha mycket att göra i Edinburgh.

Rundturer i Edinburgh

Edinburgh är en av Europas populäraste turistdestinationer och därför finns det en mängd rundturer och aktiviteter som är anpassade efter olika besökares behov och önskemål. Givetvis finns det klassiska bussturer med dubbeldäckare och rundturer till fots i det pittoreska Old Town som ger dig en bra överblick över vilka sevärdheter och aktiviteter i Edinburgh som kan passa just dig. Men det finns även lite annorlunda turer. Vad sägs om en spökvandring på Greyfriars Kirkyard

där du får uppleva stadens hårresande sida? Eller varför inte ta en tur i litteraturens tecken? Med olika litterära vandringar kan du till exempel följa Ian Rankins kommissarie John Rebus i fotspåren eller få se var J.K. Rowling fick idéer till sina böcker om Harry Potter.

Kulturella aktiviteter i Edinburgh

Det kryllar av kulturella saker att göra i Edinburgh. Bland de stora konstmuseerna utmärker sig Scottish National Portrait Gallery och Scottish National Gallery of Modern Art. Det finns också mindre museer som är unika i sitt slag till exempel författarmuseet Writers’ Museum och museet för kirurgi Surgeon’s Halls Museum. Om du vill uppleva Edinburghs kulturella sida på sin absoluta topp ska du besöka staden i augusti då en av världens största kulturfestivaler Edinburgh Fringe går av stapeln.

Om du hellre tillbringar din tid utomhus än inomhus på museer finns det många aktiviteter i Edinburgh som passar dig. Staden har en mängd grönskande parker där du kan promenera omkring. Två av de mest centrala parkerna är The Meadows och Holyrood Park där du kan bestiga den gamla vulkanen Arthur’s Seat. Om du besöker staden på en söndag kan du kika på hantverk och smaka på lokalproducerad mat på mysiga Stockbridge Market.

Roliga saker att göra i Edinburgh för barn

Edinburgh är en förtrollande plats för barn i alla åldrar. Ett hett tips är att ta med barnen till Edinburgh Castle mitt i Old Town där det finns en runda Children’s Trail som är särskilt anpassad för de yngre besökarna. I Old Town ligger också en av Storbritanniens äldsta attraktioner Camera Obscura. Edinburgh Zoo är också en rolig sak att göra i Edinburgh om du reser med barn som där kan bekanta sig med djurparkens pandor pingviner och alla andra djur. På vetenskapscentret Dynamic Earth kan barn och vuxna med för den delen lära sig om hur vår planet formades från Big Bang fram till vår tid.

Lite utanför centrum ligger Royal Botanic Garden Edinburgh som är väl värd ett besök med eller utan barn. Ännu längre ut sydost om centrum ligger världens äldsta fjärilshus Edinburgh Butterfly & Insect World som passar att besöka med både stora och små barn året om.

Karta

Discover neighborhoods in Edinburgh

Old Town

Promenera på de smala gatorna i Edinburghs historiska stadskärna för att upptäcka dolda pärlor i ett område som även omfattar några av stadens bästa sevärdheter.

SlottHistoriskMuseum

Haymarket

Museerna, krogarna och shoppingen är några av höjdpunkterna i Haymarket. Passa på att besöka Edinburgh Castle eller George Street när du ändå är i området.

SlottTrevliga människorMuseum

New Town

Resor till New Town ger dig chansen att strosa runt i det vackra, georgiska kvarteret i Edinburgh och besöka klassiska monument, fantastiska konstgallerier och en rad olika affärer.

SlottHistoriskFestival

West End

West End är omtyckt för de populära butikerna. Avsätt lite tid för att besöka sevärdheter i området, som till exempel Princes Street och Edinburgh Gin Distillery.

SlottHistoriskMuseum

Newington

De historiska sevärdheterna, museerna och kaféerna är några av höjdpunkterna i Newington. Passa på att besöka Royal Commonwealth Pool eller Queen's Hall när du ändå utforskar området.

SlottHistoriskTur

Portobello

De som åker till Portobello brukar gilla stränderna, och om du känner för att ge dig ut på utforskning kan Portobello Beach vara värt ett besök.

ern:taxonomies:core:#fa8f86a1-2f98-3bb4-9df1-45f72bc17180VandringHav