Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Upptäck Genève

Utforska Genève med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!

Boka hyrbil med Expedia i Genève

Välkommen till Genève

Genève är en vacker schweizisk pärla invid Genèvesjön i landets sydvästra del. Staden är hem för ungefär 200 000 människor och är landets näst största stad. Här bor människor av flera olika nationaliteter, främst på grund av att många internationella organisationer har sina huvudkontor här. Staden är liten och stor på samma gång, och genom att hyra bil i Genève kan du smidigt ta dig runt.

Alptopparna ligger utspridda runtom staden, och med en hyrbil i Genève kan du utforska den fantastiska naturen på egen hand. Vill du hellre stanna kvar inne i city kan du insupa den internationella atmosfären som råder, eller upptäcka några av stadens sevärdheter.

Använd en hyrbil i Genève

Boka en resa till Genève och njut av den friska alpluften. Från Sverige kan du flyga till Genève med en rad olika flygbolag, och det går direktflyg från Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter. Flygplatsen heter Genève Aéroport, och ligger inte mer än 5 kilometer från stadskärnan. Eftersom Genève ligger så nära den franska gränsen finns här både schweizisk och fransk passkontroll, så se till att välja rätt. I ankomsthallen finns det ett antal biluthyrningsfirmor och för den som vill ha en billig hyrbil i Genève finns här bland annat bra budgetalternativ. Om du hämtar ut en hyrbil i flygplatsens schweiziska sektor bör du även se till att lämna tillbaka den i samma sektor. Lämnar du tillbaka den i den franska sektorn finns det nämligen risk att du får betala en extra avgift.

När du väl lämnat av resväskorna på ditt hotellrum i Genève är det dags att börja utforska staden. Ett känt landmärke, som kanske egentligen bör kallas för ”vattenmärke”, är fontänen Jet d’Eau. Jet d’Eau är en av världens största fontäner och du hittar den där Genèvesjön mynnar ut i Rhône – floden som flyter genom staden. Du kan promenera hela vägen ut till fontänen via en liten stenpir. I närheten ligger också en av Genèves många parker och trädgårdar, Parc de La Grange. Här finns upp emot 200 olika rosarter, och om sommaren arrangeras det teater och konserter i orangeriet. Om du funderar på var du ska parkera din bil i Genève finns bland annat parkeringshuset Villereuse. Här kan du parkera dygnet runt och det ligger mindre än en kilometer från både Jet d’Eau och Parc de La Grange.

Kombinerad skid- och stadssemester

När du befinner dig i Genève behöver du inte åka långt för att nå de fantastiska skidbackarna som finns i de omgivande Alperna. Genève är med andra ord ett ypperligt alternativ för dig som har svårt att välja mellan skid- och stadssemester. Här kan du nämligen få både och! Det finns vanligtvis gott om snö uppe i bergen under stora delar av året, och det finns flera skidorter att välja mellan, bara en timmes bilfärd bort. Detta är en anledning så god som någon att hyra bil i Genève! Reser du på sommaren må skidbackarna ligga bara, men då kan du istället utforska de många vandringslederna som finns i Genèves omgivningar.