Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Genève

Välkommen till Genève

Genève är en vacker schweizisk pärla invid Genèvesjön i landets sydvästra del. Staden är hem för ungefär 200 000 människor och är landets näst största stad. Här bor människor av flera olika nationaliteter, främst på grund av att många internationella organisationer har sina huvudkontor här. Staden är liten och stor på samma gång, och genom att hyra bil i Genève kan du smidigt ta dig runt.

Alptopparna ligger utspridda runtom staden, och med en hyrbil i Genève kan du utforska den fantastiska naturen på egen hand. Vill du hellre stanna kvar inne i city kan du insupa den internationella atmosfären som råder, eller upptäcka några av stadens sevärdheter.

Använd en hyrbil i Genève

Boka en resa till Genève och njut av den friska alpluften. Från Sverige kan du flyga till Genève med en rad olika flygbolag, och det går direktflyg från Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter. Flygplatsen heter Genève Aéroport, och ligger inte mer än 5 kilometer från stadskärnan. Eftersom Genève ligger så nära den franska gränsen finns här både schweizisk och fransk passkontroll, så se till att välja rätt. I ankomsthallen finns det ett antal biluthyrningsfirmor och för den som vill ha en billig hyrbil i Genève finns här bland annat bra budgetalternativ. Om du hämtar ut en hyrbil i flygplatsens schweiziska sektor bör du även se till att lämna tillbaka den i samma sektor. Lämnar du tillbaka den i den franska sektorn finns det nämligen risk att du får betala en extra avgift.

När du väl lämnat av resväskorna på ditt hotellrum i Genève är det dags att börja utforska staden. Ett känt landmärke, som kanske egentligen bör kallas för ”vattenmärke”, är fontänen Jet d’Eau. Jet d’Eau är en av världens största fontäner och du hittar den där Genèvesjön mynnar ut i Rhône – floden som flyter genom staden. Du kan promenera hela vägen ut till fontänen via en liten stenpir. I närheten ligger också en av Genèves många parker och trädgårdar, Parc de La Grange. Här finns upp emot 200 olika rosarter, och om sommaren arrangeras det teater och konserter i orangeriet. Om du funderar på var du ska parkera din bil i Genève finns bland annat parkeringshuset Villereuse. Här kan du parkera dygnet runt och det ligger mindre än en kilometer från både Jet d’Eau och Parc de La Grange.

Kombinerad skid- och stadssemester

När du befinner dig i Genève behöver du inte åka långt för att nå de fantastiska skidbackarna som finns i de omgivande Alperna. Genève är med andra ord ett ypperligt alternativ för dig som har svårt att välja mellan skid- och stadssemester. Här kan du nämligen få både och! Det finns vanligtvis gott om snö uppe i bergen under stora delar av året, och det finns flera skidorter att välja mellan, bara en timmes bilfärd bort. Detta är en anledning så god som någon att hyra bil i Genève! Reser du på sommaren må skidbackarna ligga bara, men då kan du istället utforska de många vandringslederna som finns i Genèves omgivningar.

Vanliga frågor om biluthyrning i Genève

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Genève?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Genève .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Genève?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Genève .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Genève?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Genève?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Genève

Utforska Genève med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!