Det kan finnas reserestriktioner för Schweiz med anledning av covid-19.

GenèveSwitzerland

Beundra den vackra Genèvesjön och strosa längs sofistikerade gator kantade av internationella högkvarter, utmärkta museer och konstgallerier.

Genève är Schweiz näst största stad och ett utmärkt resmål för en weekend. Här har FN-organisationer, Röda Korset och dussintals andra internationella organ sina högkvarter. Staden är byggd vid floden Rhônes mynning i sydvästra änden av Genèvesjön.

Ta med dig kameran på din resa till Genève och bege dig till Gamla stan. Där får du se byggnader från olika sekler, till exempel filosofen Jean-Jacques Rousseaus födelsehus och Cathédrale St. Pierre. Klättra upp i tornet så får du en fantastisk utsikt över staden. Återvänd till marknivå och besök Musée International de la Reforme för att lära dig mer om reformationen i Frankrike och Schweiz.

Om du vill lära dig mer historia kan du bege dig till Maison Tavel. Denna gamla herrgård har byggts om och renoverats flertalet gånger under århundradena och hyser idag ett museum som dokumenterar Genèves historia. Om du vill veta mer om Röda Korsets arbete världen över ska du besöka Internationella Röda Korsets och Röda Halvmånens museum.

Många konstälskare satsar på resor till Genève, bland annat på weekendresor med färdiga weekendpaket, och besöker då gärna några av stadens utmärkta konstmuseer. Börja på Musée d’Art et d’Histoire om du vill titta på målningar ända från renässansen och föremål från forntiden. Nyare verk hittar du på det moderna museet Musée d’Art Moderne et Contemporain. Besök Musée des Arts d’Extrême Orient om du vill se föremål från Fjärran östern. Tycker du om lergods och keramik ska du gå på Musée Ariana.

Ta en paus och bege dig till Genèvesjön. Njut av utsikten över de franska Alperna eller slå dig ner på ett kafé och titta på den kraftiga fontänen Jet d’Eau som sprutar vatten över 140 meter upp i luften. På kvällen kan du lyssna på musik på konserthuset Victoria Hall eller se en föreställning på Grand Théâtre de Genève.

Var ska man bo i Genève?

Genève som inkluderar ett monument och en park

Genève centrum

5/5Exceptional!(2 områdesrecensioner)

Den fantastiska sjöutsikten och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Genève centrum. Besök berömda sevärdheter som Notre Dame-basilikan och Monument Brunswick, och hoppa på tunnelbanan på Cornavin spårvagnshållplats eller Môle spårvagnshållplats om du vill se mer av staden.

Genève centrum
Saint-Pierre-katedralen som inkluderar historisk arkitektur och gatuliv

Genevas gamla kvarter

De historiska sevärdheterna, sjöutsikten och shoppingen är bara några exempel på vad resenärer gillar mest med Genevas gamla kvarter. Sevärdheter som Chapelle des Macchabées och Saint-Pierre-katedralen är väl värda att utforska, och du kan ta dig runt i och utanför Centrum från Molard spårvagnshållplats.

Genevas gamla kvarter
Les Eaux-Vives, Genève, Canton de Genève, Schweiz

Les Eaux-Vives

4.5/5Wonderful!(2 områdesrecensioner)

Les Eaux-Vives är känt för shoppingen och sjöutsikten, så det kan vara värt att utforska. Bland de främsta sevärdheterna hittar du Palazzo Geneva och Marionettmuseet, och du kan hoppa på tunnelbanan på Amandolier spårvagnshållplats eller Roches spårvagnshållplats om du vill se mer av staden.

Les Eaux-Vives
Grottes - Saint-Gervais, Genève, Canton de Genève, Schweiz

Grottes - Saint-Gervais

5/5Exceptional!(1 områdesrecension)

Resenärer gillar Grottes - Saint-Gervais för den fantastiska sjöutsikten, och du kan se mer av Centrum om du hoppar på tunnelbanan på Lyon spårvagnshållplats eller Cornavin spårvagnshållplats. Tillbringa lite tid med att kolla in sevärdheter som till exempel Notre Dame-basilikan och Cité du Temps.

Grottes - Saint-Gervais
Petit-Saconnex, Genève, Canton de Genève, Schweiz

Petit-Saconnex

Petit-Saconnex är bland annat känt för krogarna, shoppingen och sjöutsikten. Passa på att besöka Centre International de Conférences Genève eller Trasiga stolskulpturen när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Servette spårvagnshållplats eller Vieusseux spårvagnshållplats för att ta dig runt i staden.

Petit-Saconnex
Patek Philippes klockmuseum som visar en stad, nattliv och gatuliv

Plainpalais

Plainpalais är bland annat känt för shoppingen, krogarna och de historiska sevärdheterna. Passa på att besöka Patek Philippes klockmuseum eller Musée d'ethnographie de Genève när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Uni-Mail spårvagnshållplats eller Plainpalais spårvagnshållplats för att ta dig runt i staden.

Plainpalais

Topphotell i Genève

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Hotel Royal
Hotel Royal
4.5 out of 5
Rue de Lausanne 41-43, Genève
Priset är 1 696 kr per natt

Detta hotell i lyxstil i Genève centrum ligger 2 km från Notre Dame-basilikan, Växtklockan och Jet d'Eau-fontänen. FN:s Europa-högkvarter och Palace of Nations ...

4.1/5Very Good! (975 recensioner)
Great stay in Genève!

"We had a really nice stay at Hotel Royal, great location, nice staff and comfortable room. Considering the price in Geneva, we thought this hotel was a great deal! Can definitely recommend this hotel!"…"

Recension från 5 aug. 2019

Hotel Royal
ibis Geneve Centre Gare
ibis Geneve Centre Gare
3 out of 5
10 Rue Voltaire, Genève, GE
Priset är 880 kr per natt

Detta hotell i Genève centrum ligger mindre än 2 km från Notre Dame-basilikan och Växtklockan. Jet d'Eau-fontänen och FN:s Europa-högkvarter ligger också 3 km ...

4/5Very Good! (496 recensioner)
Marina

"Väldigt trevligt hotell, med bra utrymme och frukost. Dock var staden väldigt dyr i jämförelse med Sverige vilket är värt att tänka på!"…"

Recension från 30 juli 2019

ibis Geneve Centre Gare
NH Geneva City
NH Geneva City
4 out of 5
Avenue Wendt 42 - 44, Genève, GE
Priset är 1 074 kr per natt

Detta hotell i Petit-Saconnex ligger mindre än 3 km från Smurfhuset, Växtklockan och FN:s Europa-högkvarter. Palace of Nations och Jet d'Eau-fontänen ligger ...

4/5Very Good! (783 recensioner)
Geneva Hotel

"A bit out of town but fairly close to the airport. Hard to regulate temperature and a bad small in the bath room."…"

Recension från 27 feb. 2019

NH Geneva City

Populära sevärdheter i Genève

FN:s Europa-högkvarter
Bild av FN:s Europa-högkvarter

FN:s Europa-högkvarter

Ta en rundtur på högkvarteren för en av världens viktigaste organisationer. Se de imponerande kamrarna, konstverken och monumenten i det omgivande parkområdet.

Jet d'Eau-fontänen
Bild av Jet d'Eau-fontänen

Jet d'Eau-fontänen

5/5(1 recension)

Besök denna legendariska attraktion i Genève om dagen eller kvällen för att beundra den spektakulära fontänens vattenstrålar som går högt upp i skyn.

Palace of Nations
Bild av Palace of Nations

Palace of Nations

Palace of Nations är bara en av sevärdheterna i Pâquis-Nations, så missa inte allt annat som finns att se och göra. Sjöstranden lockar till härliga promenader, och du får inte heller missa att besöka butikerna i detta kulturspäckade område.

Växtklockan
Bild av Växtklockan

Växtklockan

5/5(1 recension)

Lär dig mer om områdets historia genom att besöka Växtklockan, ett av de viktigaste monumenten i Centrum. Sjöstranden i detta kulturspäckade område lockar till sköna promenader, och du kan aktivera dig ännu mer med lite guidade turer.

Saint-Pierre-katedralen
Bild av Saint-Pierre-katedralen

Saint-Pierre-katedralen

4.5/5(3 recensioner)

Mitt i Genèves historiska stadskärna ligger denna 1100-talskatedral som är känd för sina blandade arkitekturstilar och de romerska tempelruiner som ligger under den. 

Rue du Rhone
Bild av Rue du Rhone

Rue du Rhone

På din resa till Centrum kan du handla eller bara titta på prylar på Rue du Rhone. Sjöstranden lockar till härliga promenader i området, som också är känt för sina restauranger.

Toppaktiviteter i Genève

Genève-pass
Bild av Genève-pass

Genève-pass

248 kr
Per vuxen
84 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Horizon Lounge på Geneva Airport (GVA)
Bild av Horizon Lounge på Geneva Airport (GVA)

Horizon Lounge på Geneva Airport (GVA)

354 kr
Per vuxen

Recensioner av Genève

4.3

Toppdestination

5 - Fantastiskt
3
5 - Fantastiskt 50%
4 - Bra
2
4 - Bra 33.333333333333336%
3 - Okej
1
3 - Okej 16.666666666666668%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Agga

9 dec. 2019

Toppen!

Städer nära Genève

CERN som visar modern arkitektur

Meyrin

"Annemasse"-foto av Alkhimov Maxim (CC BY) / Urklipp från original

Annemasse

starnoor2000 på trover

Le Grand-Saconnex