Viktigt! Det kan finnas reserestriktioner för den här destinationen med anledning av covid-19. Dessutom kan det finnas särskilda boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

GenèveSchweiz

Beundra den vackra Genèvesjön och strosa längs sofistikerade gator kantade av internationella högkvarter, utmärkta museer och konstgallerier.

Genève är Schweiz näst största stad och ett utmärkt resmål för en weekend. Här har FN-organisationer, Röda Korset och dussintals andra internationella organ sina högkvarter. Staden är byggd vid floden Rhônes mynning i sydvästra änden av Genèvesjön.

Ta med dig kameran på din resa till Genève och bege dig till Gamla stan. Där får du se byggnader från olika sekler, till exempel filosofen Jean-Jacques Rousseaus födelsehus och Cathédrale St. Pierre. Klättra upp i tornet så får du en fantastisk utsikt över staden. Återvänd till marknivå och besök Musée International de la Reforme för att lära dig mer om reformationen i Frankrike och Schweiz.

Om du vill lära dig mer historia kan du bege dig till Maison Tavel. Denna gamla herrgård har byggts om och renoverats flertalet gånger under århundradena och hyser idag ett museum som dokumenterar Genèves historia. Om du vill veta mer om Röda Korsets arbete världen över ska du besöka Internationella Röda Korsets och Röda Halvmånens museum.

Många konstälskare satsar på resor till Genève, bland annat på weekendresor med färdiga weekendpaket, och besöker då gärna några av stadens utmärkta konstmuseer. Börja på Musée d’Art et d’Histoire om du vill titta på målningar ända från renässansen och föremål från forntiden. Nyare verk hittar du på det moderna museet Musée d’Art Moderne et Contemporain. Besök Musée des Arts d’Extrême Orient om du vill se föremål från Fjärran östern. Tycker du om lergods och keramik ska du gå på Musée Ariana.

Ta en paus och bege dig till Genèvesjön. Njut av utsikten över de franska Alperna eller slå dig ner på ett kafé och titta på den kraftiga fontänen Jet d’Eau som sprutar vatten över 140 meter upp i luften. På kvällen kan du lyssna på musik på konserthuset Victoria Hall eller se en föreställning på Grand Théâtre de Genève.

Var ska man bo i Genève?

Genève som inkluderar ett monument och en park

Genève centrum

5/5Exceptional!(2 områdesrecensioner)

Den fantastiska sjöutsikten och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Genève centrum. Besök berömda sevärdheter som La Statue De Sissi och Notre Dame-basilikan, och hoppa på tunnelbanan på Cornavin spårvagnshållplats eller Môle spårvagnshållplats om du vill se mer av staden.

Genève centrum
Saint-Pierre-katedralen som inkluderar historisk arkitektur och gatuliv

Genevas gamla kvarter

De historiska sevärdheterna, sjöutsikten och shoppingen är bara några exempel på vad resenärer gillar mest med Genevas gamla kvarter. Sevärdheter som Chapelle des Macchabées och Saint-Pierre-katedralen är väl värda att utforska, och du kan ta dig runt i och utanför Centrum från Molard spårvagnshållplats.

Genevas gamla kvarter
Jet d\'Eau-fontänen som visar en sjö eller ett vattenhål, en fontän och nattliv

Les Eaux-Vives

4.5/5Wonderful!(2 områdesrecensioner)

Les Eaux-Vives är känt för shoppingen och sjöutsikten, så det kan vara värt att utforska. Bland de främsta sevärdheterna hittar du Centrala shoppingområdet och Palazzo Geneva, och du kan hoppa på tunnelbanan på Amandolier spårvagnshållplats eller Roches spårvagnshållplats om du vill se mer av staden.

Les Eaux-Vives
Grottes - Saint-Gervais, Genève, Canton de Genève, Schweiz

Grottes - Saint-Gervais

5/5Exceptional!(1 områdesrecension)

Resenärer gillar Grottes - Saint-Gervais för den fantastiska sjöutsikten, och du kan se mer av Centrum om du hoppar på tunnelbanan på Lyon spårvagnshållplats eller Cornavin spårvagnshållplats. Tillbringa lite tid med att kolla in sevärdheter som till exempel Smurfhuset och Notre Dame-basilikan.

Grottes - Saint-Gervais
Petit-Saconnex, Genève, Canton de Genève, Schweiz

Petit-Saconnex

Petit-Saconnex är bland annat känt för krogarna, shoppingen och sjöutsikten. Passa på att besöka Centre International de Conférences Genève eller Trasiga stolskulpturen när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Servette spårvagnshållplats eller Vieusseux spårvagnshållplats för att ta dig runt i staden.

Petit-Saconnex
Patek Philippes klockmuseum som visar en stad, nattliv och gatuliv

Plainpalais

Plainpalais är bland annat känt för shoppingen, krogarna och de historiska sevärdheterna. Passa på att besöka Patek Philippes klockmuseum eller Musée d'ethnographie de Genève när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Uni-Mail spårvagnshållplats eller Plainpalais spårvagnshållplats för att ta dig runt i staden.

Plainpalais

Topphotell i Genève

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Hotel Churchill
Hotel Churchill
4 out of 5
Rue du Simplon 15, Genève, GE
Priset är 965 kr per natt

Detta hotell i Les Eaux-Vives ligger 0,4 km från Centrala shoppingområdet och 4 km från FN:s Europa-högkvarter. Rues Basses - Gamla delen och Marionettmuseet ...

3.6/5Good! (418 recensioner)

"Hej, Dåligt lukt och säng som delat sig. Läget var väldigt bra!."…"

Recension från 9 dec. 2019

Hotel Churchill
La Reserve Geneve Hotel and Spa
La Reserve Geneve Hotel and Spa
5 out of 5
301, Route de Lausanne, Bellevue, GE
Priset är 4 535 kr per natt

Detta familjevänliga hotell ligger nära flygplatsen i Bellevue, ungefär fem kilometer från FN:s Europa-högkvarter, Palace of Nations och Palexpo. Haut-Jura, ...

4.4/5Wonderful! (56 recensioner)
Ricard

"Bra mysig o trevligt hotell"…"

Recension från 26 feb. 2018

La Reserve Geneve Hotel and Spa
Warwick Geneva
Warwick Geneva
4 out of 5
14 Rue De Lausanne, Genève, GE
Priset är 1 764 kr per natt

Detta hotell ligger i Genève centrum, tio minuters promenad från Notre Dame-basilikan, Cité du Temps och Île Rousseau. Paquis badhus ligger 1,1 km härifrån. ...

4.2/5Very Good! (1,391 recensioner)
erfekt hotell för en weekend med vänner

"Trevligt och centralt beläget hotell. Rummen snygga och rena. Det fanns en trevlig och välbesökt bar med vänliga kypare. Personalen i receptionen också mycket trevlig och hjälpte oss med restaurangbokningar mm."…"

Recension från 14 okt. 2019

Warwick Geneva

Recensioner av Genève

4.3

Toppdestination

5 - Fantastiskt
3
5 - Fantastiskt 50%
4 - Bra
2
4 - Bra 33.333333333333336%
3 - Okej
1
3 - Okej 16.666666666666668%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Agga

9 dec. 2019

Toppen!

Städer nära Genève

CERN som visar modern arkitektur

Meyrin

"Annemasse"-foto av Alkhimov Maxim (CC BY) / Urklipp från original

Annemasse

starnoor2000 på trover

Le Grand-Saconnex

Andra platser som Genève