Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Boka hyrbil med Expedia i Madrid

Hyra bil i Madrid

Vill du uppleva den spanska kulturen och atmosfären på nära håll finns det ingen bättre plats än Madrid. Den spanska huvudstaden har drygt tre miljoner invånare och att vistas i folklivet – bland restauranger, kaféer och fantastiska byggnader – är en härlig upplevelse. Med hyrbil tar du dig lätt runt i Madrid och kan även upptäcka den vackra omgivande landsbygden.

Med hjälp av Expedia hittar du lätt en billig hyrbil i Madrid som passar perfekt för ditt besök. Ange bara när och var du vill hämta den och när och var du vill lämna den så presenteras en lista med lämpliga hyrbilar – av olika typer och till olika pris.

Hyrbil Madrid – några saker att tänka på

Att köra bil i Madrid och resten av Spanien är lätt och smidigt och här råder högertrafik precis som i Sverige. Det finns dock några saker man bör tänka på. En av dem är att man vanligtvis måste ha fyllt 21 år för att få hyra bil i Spanien och likaså brukar det krävas att man har haft sitt körkort i minst ett år. Det är även bra att veta att en hel del vägar är avgiftsbelagda. Man tar en biljett när man kör på vägen och betalar sedan när man lämnar vägen, baserat på körsträckan – ett smart och enkelt system!

När man kör bil i Madrid och resten av Spanien är det förbjudet att prata i mobiltelefon, såvida man inte använder hands free, med risk för att annars drabbas av böter. Det är inte heller tillåtet att knappa på GPS:en under körning.

Om du väljer att flyga till Madrid är det smart att hyra bil direkt på flygplatsen. Då behöver du bara packa in bagaget och åka direkt till hotellet.

Den härliga staden Madrid

Madrid är en fantastiskt vacker och trevlig stad att besöka och med hyrbil kan du uppleva den fullt ut. Några platser du inte bör missa är Pradomuseet (Museo del Prado) som räknas som ett av världens främsta museer med målningar av bland annat Goya och Rubens, Museo Reina Sofia med mästerverk av exempelvis Pablo Picasso och Salvador Dali och den oerhört vackra kyrkan Catedral de la Almudena som faktiskt slutfördes så sent som 1993. För den fotbollsintresserade kan det även vara spännande att besöka stadion Santiago Bernabéu som är Real Madrids hemmaarena.

Det finns likaså gott om trevliga hotell i Madrid för en härlig vistelse. Många av hotellen har bra parkeringsmöjligheter så det är inga problem att ha bil.

Utflykter med hyrbil

Med hyrbil i Madrid kan du och familjen göra många härliga utflykter både i och utanför staden. Madrid befinner sig på en högplatå med mycket spännande natur och norr om staden ligger bergskedjan Sierre de Guadarrama som når drygt 2 000 meter över havet. Men även inne i staden finns fantastiskt vackra grönområden och parker, precis som många spännande sevärdheter att besöka.

En resa till Madrid kan verkligen bli en oförglömlig upplevelse för hela familjen och passar ni även på att boka en hyrbil finns massor att upptäcka!

Upptäck Madrid

Utforska Madrid med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!