Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Madrid

Hyra bil i Madrid

Vill du uppleva den spanska kulturen och atmosfären på nära håll finns det ingen bättre plats än Madrid. Den spanska huvudstaden har drygt tre miljoner invånare och att vistas i folklivet – bland restauranger, kaféer och fantastiska byggnader – är en härlig upplevelse. Med hyrbil tar du dig lätt runt i Madrid och kan även upptäcka den vackra omgivande landsbygden.

Med hjälp av Expedia hittar du lätt en billig hyrbil i Madrid som passar perfekt för ditt besök. Ange bara när och var du vill hämta den och när och var du vill lämna den så presenteras en lista med lämpliga hyrbilar – av olika typer och till olika pris.

Hyrbil Madrid – några saker att tänka på

Att köra bil i Madrid och resten av Spanien är lätt och smidigt och här råder högertrafik precis som i Sverige. Det finns dock några saker man bör tänka på. En av dem är att man vanligtvis måste ha fyllt 21 år för att få hyra bil i Spanien och likaså brukar det krävas att man har haft sitt körkort i minst ett år. Det är även bra att veta att en hel del vägar är avgiftsbelagda. Man tar en biljett när man kör på vägen och betalar sedan när man lämnar vägen, baserat på körsträckan – ett smart och enkelt system!

När man kör bil i Madrid och resten av Spanien är det förbjudet att prata i mobiltelefon, såvida man inte använder hands free, med risk för att annars drabbas av böter. Det är inte heller tillåtet att knappa på GPS:en under körning.

Om du väljer att flyga till Madrid är det smart att hyra bil direkt på flygplatsen. Då behöver du bara packa in bagaget och åka direkt till hotellet.

Den härliga staden Madrid

Madrid är en fantastiskt vacker och trevlig stad att besöka och med hyrbil kan du uppleva den fullt ut. Några platser du inte bör missa är Pradomuseet (Museo del Prado) som räknas som ett av världens främsta museer med målningar av bland annat Goya och Rubens, Museo Reina Sofia med mästerverk av exempelvis Pablo Picasso och Salvador Dali och den oerhört vackra kyrkan Catedral de la Almudena som faktiskt slutfördes så sent som 1993. För den fotbollsintresserade kan det även vara spännande att besöka stadion Santiago Bernabéu som är Real Madrids hemmaarena.

Det finns likaså gott om trevliga hotell i Madrid för en härlig vistelse. Många av hotellen har bra parkeringsmöjligheter så det är inga problem att ha bil.

Utflykter med hyrbil

Med hyrbil i Madrid kan du och familjen göra många härliga utflykter både i och utanför staden. Madrid befinner sig på en högplatå med mycket spännande natur och norr om staden ligger bergskedjan Sierre de Guadarrama som når drygt 2 000 meter över havet. Men även inne i staden finns fantastiskt vackra grönområden och parker, precis som många spännande sevärdheter att besöka.

En resa till Madrid kan verkligen bli en oförglömlig upplevelse för hela familjen och passar ni även på att boka en hyrbil finns massor att upptäcka!

Vanliga frågor om biluthyrning i Madrid

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Madrid?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Madrid .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Madrid?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Madrid .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Madrid?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Madrid?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Madrid

Utforska Madrid med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!