Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Madrid

Se alla 28 saker att göra i Madrid

Madrid: Att göra i Spaniens huvudstad

I århundraden har Madrid varit en kulturell smältdegel med imponerande byggnader lummiga parker och eleganta boulevarder. Det är en gästvänlig plats fullspäckad med sevärdheter och aktiviteter. I Madrid kan du uppleva den verkliga innebörden av ordet kulturstad och unna dig en hel massa tapasrätter och sangria under samma besök. Vare sig du är här för att festa eller se på fotboll kommer du inte få slut på saker att göra i Madrid i första taget.

Upptäck storstaden Madrid: Aktiviteter för alla smaker

Om du vill ta dig bortom turiststråk och utforska staden från ett nytt perspektiv kan du börja din resa med en flygtur i luftballong. Det är en helt oförglömlig upplevelse och du kan ta vackra bilder på soluppgången landsbygden och den hisnande utsikten för att sedan äta en läcker picknick med bubbel. Du som hellre håller dig på fast mark kan tillsammans med en liten grupp göra en dagstur till de välbevarade städerna Pedraza och Segovi. Utforska det medeltida och romerska arvet och provsmaka lokala delikatesser. Hör guiden berätta om de många myter och legender som omger Alcázar de Segovia

ett slott som har inspirerat konstnärer i flera hundra år. Du kan också åka på heldagsutflykt till De tre kulturernas stad: Toledo De stupades dal samt det mäktiga klostret El Escorial. Det är en fantastisk upplevelse som ger inblick i landets rika kulturarv. Väl tillbaka i staden är det trevligt att sänka takten med en väldoftande kopp kaffe i solen på en av Madrids sorlande kaféer.

Madrid – Saker att göra i stadens hjärta

Om du vill skaffa dig lite överblick är det trevligt att se Madrids höjdpunkter på en klassisk rundtur i dubbeldäckare. Hoppa av och på sightseeingbussen när du vill och stanna till vid de finaste sevärdheterna däribland Pradomuseet Santiago Bernabéu-stadion och kungliga palatset. Du kommer att ha obegränsade resor under kortets giltighetstid. För dig som är särskilt sportintresserad finns möjlighet att välja en särskild sightseeingtur med inträde till Bernabéu-stadion. Under denna rundtur berättar den kunniga guiden om stadens medeltida och kulturella förflutna och belyser särskilt stadens sporthistoria. Under ditt besök på Bernabéu-stadion får du dessutom möjlighet att utforska Real Madrids hemmaarena i din egen takt. Överväg att skaffa Madrid Card om du vill ha frihet att upptäcka Madrids kulturarv och slippa köa på utvalda sevärdheter bland annat Pradomuseet.

Att göra – Madrid på kvällstid

När du hämtat dig från dagens upplevelser är det kanske dags att äta en läcker spansk middag. För en riktigt oslagbar kväll kan du boka in en flamencoföreställning på Corral de la Moreria. Unna dig en provsmakningsmeny och en glödhet föreställning med musik och dans. Efter det passionerade framträdandet kan det passa bra att svalka sig med en glass eller sangria. Om du vill ut på en somrig utekväll har du hamnat rätt – det här är en av Europas absolut bästa städer vad gäller nattliv. Välj mellan ölhak exklusiva cocktailbarer och klubbar där du kan rocka loss. Du kommer sällan känna dig så välkommen på en bar som du gör på många håll i Madrid. Aktiviteter som lär ut stadens kulturhistoria lockar mängder med besökare till Spaniens huvudstad men här finns också en storstadspuls och ett krogliv som imponerar på de mest kräsna festprissar.

Karta

Var kan jag bo i Madrid?

Atocha

Överväg att besöka Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia och ta dig tid att uppleva de fascinerande museerna under ditt besök i Atocha. Om du vill se mer av staden hoppar du på tunnelbanan på Delicias station eller Palos de la Frontera station.

Kulturell aktivitetMuseumArkitektur

Salamanca - Serrano

Upplev de populära butikerna i Salamanca - Serrano. WiZink Center är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Lista station eller Manuel Becerra station om du vill se mer av Madrid.

KaféMuseumShopping

Barajas

Överväg att besöka Real Madrid City och ta dig tid att uppleva det stora restaurangutbudet under ditt besök i Barajas. Om du vill se mer av staden hoppar du på tunnelbanan på Barajas station eller Aeropuerto T1-T2-T3 station.

KaféAffärsresorMuseum

Chueca

Denna avantgardistiska del av Madrid är känd som stadens gaykvarter på grund av sina många HBTQ-butiker och -barer, sin Prideparad och sina fördomsfria invånare.

KaféRestaurangerShopping

Arguelles - Moncloa

Arguelles - Moncloa är känt för det stora restaurangutbudet, och du kan inkludera Príncipe Pío och Madrid Rio i planeringen när du ändå är här.

ShoppingBlommaNatur

Ibiza

Kolla in parkerna under din vistelse i Ibiza, och hoppa på tunnelbanan på Ibiza station om du vill se mer av närområdet.

Naturpark