Det kan finnas reserestriktioner för Sverige med anledning av covid-19.

ÖstersundSweden

Kan du inte välja mellan sport, musik, historia och trevliga fikastunder? Med en resa till Östersund får du allt på en gång.

Östersund står redo med massor av upplevelser, sevärdheter och evenemang. Staden lär vara en av Sveriges kafétätaste städer, och socialt umgänge över en kopp kaffe är mycket populärt här. Dessutom finns det en stor musikscen med både konserter och gatufestivaler, samt gott om olika sport- och kulturevenemang under hela året.

Östersund grundades redan på 1700-talet och här bor lite drygt 44 000 invånare, även om antalet människor stiger kraftigt under vissa tidpunkter på året. Östersund är även känt under ett antal alternativa namn, som ”Vinterstaden” och ”Sveriges mittpunkt”. Dessa fina titlar kommer av stadens tradition av spännande vintersport samt dess centrala geografiska läge i landet.

Vid en weekendresa till Östersund kommer du snabbt att lägga märke till de många kaféerna som finns i staden. Två av de mest populära är Törners på Storgatan och Wedemarks Konditori på Prästgatan. Ta en kopp kaffe eller te och njut av lite nybakat kaffebröd eller läckra sallader.

När du har fått något i dig kan du besöka några av de många museer och sevärdheter som finns i staden. Upptäck spännande Jamtli, som är Jämtlands läns museum med en konstsamling med över 2 000 konstverk. I Östersund finns också det sydsamiska kulturcentret Gaaltije, där du kan uppleva den sydsamiska kulturen genom spännande utställningar och konsthantverk. Ge dig sedan av till Frösö zoo på Frösön som är världens nordligaste djurpark med exotiska djur, där det bland annat finns lejon, zebror och sibiriska tigrar.

En av de vanligaste anledningarna till att turister bokar resor till Östersund är för att delta i stadens många evenemang. Varje vinter äger världscupen i skidskytte rum i Östersund och varje sommar är det dags för musikfestivalen Storsjöyran. Att ta sig till Östersund går lätt då E14 och E45 (som här under någon mil är samma väg) passerar alldeles förbi staden. Det går även fint att åka tåg och det går nattåg till flera av Sveriges storstäder.

Alla som älskar kultur eller tycker om att roa sig hittar lätt något att uppskatta i Östersund. Det här är en stad för alla, året om.

Topphotell i Östersund

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Clarion Hotel Grand Östersund
Clarion Hotel Grand Östersund
3.5 out of 5
Priset är 1 154 kr per natt

Detta hotell i centrala Östersund ligger tio minuters promenad från Badhusparken och Östersunds rådhus. Jamtli och Östersunds skidstadion ligger också 2 km härifrån. ...

4.3/5Excellent! (853 recensioner)
Mysig födelsedagsweekend.

"Jag och min man hade en mysig helg på hotellet. Hade smitit från 70 årsuppvaktning hemma. Vi åt och drack gott i den fina restaurangen och servicen fanns det inget att klaga på. Ett extra gott ord om den härliga frukosten som innehöll allt.Vi har bott där flera gånger förut och återkommer gärna. ..."…"

Recension från 9 mars 2020

Clarion Hotel Grand Östersund
Hotell Östersund
Hotell Östersund
3.5 out of 5
Priset är 891 kr per natt

Detta hotell med golfbana i centrala Östersund ligger en kvarts promenad från Östersunds rådhus och Badhusparken. Jamtli och Boda Borg aktivitetsanläggning ligger ...

3.9/5Very Good! (939 recensioner)

"Vill ge den trevliga mannen som checkade in oss en stor eloge för trevligt bemötande samt god service. Han gav oss väldigt gott bemötande. /BIrgitta"…"

Recension från 9 mars 2020

Hotell Östersund
Best Western Hotel Gamla Teatern
Best Western Hotel Gamla Teatern
4 out of 5
Priset är 891 kr per natt

Detta hotell i centrala Östersund ligger en kvarts promenad från Östersunds rådhus och Badhusparken. Jamtli och Boda Borg aktivitetsanläggning ligger också 3 ...

4/5Very Good! (931 recensioner)

"Fantastisk miljö. Borde kunna märka upp avstånd bättre i Coronatider vid frukostkön"…"

Recension från 8 juli 2020

Best Western Hotel Gamla Teatern

Recensioner av Östersund

4.5

Toppdestination

5 - Fantastiskt
19
5 - Fantastiskt 50%
4 - Bra
18
4 - Bra 47.36842105263158%
3 - Okej
1
3 - Okej 2.6315789473684212%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

27 jan. 2020

En allmänt trevlig stad som fler borde uppleva.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

16 aug. 2019

Fantastiska vyer

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

8 aug. 2019

Ett besök hos Jämtlands Bryggeri i Pilgrimstad rekommenderas.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

5 aug. 2019

Vacker stad. Vi var där under festivalen ”Storsjöyran”. En glad och trevlig festival utan överdrivet mycket fylla och bråk. Många och bra artister.

4/5 - Bra

Verifierad resenär

4 aug. 2019

Fin och mysig stad. Fantastiskt ordnad Storsjöyra.

4/5 - Bra

Verifierad resenär

31 juli 2019

Vi va uppe för att besöka släkt så tiden fanns ej för Östersund besök