Östersund

Reseguide
Östersund
Kan du inte välja mellan sport, musik, historia och trevliga fikastunder? Med en resa till Östersund får du allt på en gång.

Östersund står redo med massor av upplevelser, sevärdheter och evenemang. Staden lär vara en av Sveriges kafétätaste städer, och socialt umgänge över en kopp kaffe är mycket populärt här. Dessutom finns det en stor musikscen med både konserter och gatufestivaler, samt gott om olika sport- och kulturevenemang under hela året.

Östersund grundades redan på 1700-talet och här bor lite drygt 44 000 invånare, även om antalet människor stiger kraftigt under vissa tidpunkter på året. Östersund är även känt under ett antal alternativa namn, som ”Vinterstaden” och ”Sveriges mittpunkt”. Dessa fina titlar kommer av stadens tradition av spännande vintersport samt dess centrala geografiska läge i landet.

Vid en weekendresa till Östersund kommer du snabbt att lägga märke till de många kaféerna som finns i staden. Två av de mest populära är Törners på Storgatan och Wedemarks Konditori på Prästgatan. Ta en kopp kaffe eller te och njut av lite nybakat kaffebröd eller läckra sallader.

När du har fått något i dig kan du besöka några av de många museer och sevärdheter som finns i staden. Upptäck spännande Jamtli, som är Jämtlands läns museum med en konstsamling med över 2 000 konstverk. I Östersund finns också det sydsamiska kulturcentret Gaaltije, där du kan uppleva den sydsamiska kulturen genom spännande utställningar och konsthantverk. Ge dig sedan av till Frösö zoo på Frösön som är världens nordligaste djurpark med exotiska djur, där det bland annat finns lejon, zebror och sibiriska tigrar.

En av de vanligaste anledningarna till att turister bokar resor till Östersund är för att delta i stadens många evenemang. Varje vinter äger världscupen i skidskytte rum i Östersund och varje sommar är det dags för musikfestivalen Storsjöyran. Att ta sig till Östersund går lätt då E14 och E45 (som här under någon mil är samma väg) passerar alldeles förbi staden. Det går även fint att åka tåg och det går nattåg till flera av Sveriges storstäder.

Alla som älskar kultur eller tycker om att roa sig hittar lätt något att uppskatta i Östersund. Det här är en stad för alla, året om.

Clarion Hotel Grand Östersund
Clarion Hotel Grand Östersund
4 out of 5
Prästgatan 16, Östersund, 831 31
Priset är 1 395 kr per natt mellan 2 sep. och 3 sep.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Östersund. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och rumsservice. Våra gäster brukar ...
4,4/5 Wonderful! (1 004 recensioner)
StorsjöYran
"En härlig helg. Jag har alltid velat bo där under Yranhelgen och nu blev det av."

Recension från 2 aug. 2022

Clarion Hotel Grand Östersund
Best Western Hotell Ett
Best Western Hotell Ett
3 out of 5
Korfaltsvagen 4, Östersund, 831 38
Priset är 895 kr per natt mellan 26 aug. och 27 aug.
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Östersund. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra ...
4,1/5 Very Good! (729 recensioner)
"Trevlig kall frukost med många alternativ. Den varma delen; ägg och bacon etc var sådär enligt oss. Fina hotellrum och bra läge med parkering och gångavstånd till centrum. Lite lyhört mellan hotellrummen skulle vara min enda kritik - kunde höra grannen gå på toa."

Recension från 30 juli 2022

Best Western Hotell Ett
Scandic Östersund Syd
Scandic Östersund Syd
3.5 out of 5
Krondikesvägen 97, Östersund, 831 46
Priset är 1 401 kr per natt mellan 3 sep. och 4 sep.
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Östersund. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De ...
3,8/5 Good! (569 recensioner)
Inget att klaga på.
"Rummet var rent och snyggt."

Recension från 7 juli 2022

Scandic Östersund Syd
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Ol-jons By
Ol-jons By
3 out of 5
Ol-jonsvägen 3, Hallen, Jamtland, 84591
Priset är 855 kr per natt mellan 26 aug. och 27 aug.
Denna stuga har 3 stjärnor och ligger i Hallen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och bastu. Läs recensioner skrivna av gäster som ...
4,6/5 Wonderful! (9 recensioner)
"Fantastiskt trevlig och prisvärd stuga med alla bekvämligheter man kan önska. Mycket lugnt och trevligt."

Recension från 30 nov. 2021

Ol-jons By
First Camp Frösön Östersund
First Camp Frösön Östersund
2 out of 5
Rödövägen 3, Frösön, Froson, 83296
Priset är 950 kr per natt mellan 1 sep. och 2 sep.
Denna camping med miljövänlig profil ligger i Frösön. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och bastu. De populära sevärdheterna Frösö ...
4,1/5 Very Good! (8 recensioner)
Stuga 40m2
"Saknade köks material t.ex 3 glas av en sort för 6 personer. Inga ungsformar förutom plåtar. Oorganiserad besticklåda. Annars överlag bra."

Recension från 1 sep. 2021

First Camp Frösön Östersund
Österåsens Bad och Camping
Österåsens Bad och Camping
1.5 out of 5
Österåsen 430, Häggenås, 83693
Denna camping med familjevänlig profil ligger i Häggenås. Här har du tillgång till avgiftsfri parkering, utomhuspool och frukost. Läs recensioner skrivna av ...
Österåsens Bad och Camping
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Östersund