Illinois

USA
Chicago som inkluderar ett höghus, en stad och gatuliv

När du bokar en resa till Illinois kan du se fram emot ett besök på historiska platser med storstadskänsla, från Lincolns födelsehus till en av världens mest trafikerade flygplatser.

Illinois kallas för "Land of Lincoln", eller Lincolns land, då det var här som Abraham Lincoln, USA:s 16:e president bodde, i Springfield. Ta dig från den historiska platsen till de ultramoderna skyskraporna i Chicago, en av världens största städer med en av världens mest trafikerade flygplatser.

Chicago var ursprungligen en viktig handesplats vid Michigansjön, och har senare blivit ett imponerande centrum för finans, konst och sport. Ta en tur med segelbåt för att se den eklektiska skyline som sträcker sig längsmed sjönstranden, se staden reflekteras i bönformade Cloud Gate i Millennium Park eller häng med på kvällskryssning på Chicago River, som omges av miljontals lampor och deras spegelbilder som glittrar i vattnet.

Chicago har fler än 100 museer och kulturcentra. Besök Museum of Science and Industry för att se Foucault Pendulum gunga rogivande fram och tillbaka. Gå på Chicago Ballet, Chicago Symphony eller en komedi på Second City Theater. Gå längsmed stranden, huvudgatorna och stadsparkerna för att beundra alla offentliga konstinstallationer.

Du tar dig enkelt runt i staden med Chicagos upphödja L-tåg. På Navy Pier kan du åka pariserhjul. Här hittar du några av landets bästa professionella sportlag: amerikanska fotbollslaget Chicago Bears, basebollaget White Sox och basketlaget Bulls. Du hittar all shopping, mat och nattliv du kan behöva på Magnificent Mile, ett populärt shoppingcenter som funnits här i nästan hundra år.

Sydväst om Chicago kan du besöka Peopria, som är en typisk medelamerikansk stad. Stannar du till i en matbutik kommer du sannolikt att få syn på testprodukter från många stora företag långt innan de dyker upp i övriga landet. Besök Caterpillar Visitors Center, bredvid Peoria River, för att lära dig mer om de enorma fordon som tillverkats på Peorias fabrik sedan 1925.

I centrala Illinois kan du se byggnaden Capitol i Springfield. Missa inte Abraham Lincoln Presidential Library and Museum, samt Lincoln Home National Historic Site, där Lincoln bodde i över 20 år innan han blev president.

Populära städer i Illinois

Chicago som inkluderar ett höghus, en stad och gatuliv
Chicago
Teatrar, Museer och Konst
På en resa till Chicago hittar man en modern storstad vid Lake Michigans strand som kännetecknas av en kärlek till konst, baseboll och blues.

Saker att besöka

 • Union Station
 • Navy Pier
 • Soldier Field
Rockford som visar en stad och kustutsikter
Rockford
Restauranger, Familjevänlig och Shopping
Vetenskapliga museer, historiska konserthus och en japansk trädgård ser till att din resa till Rockford i norra Illinois blir ett spännande och nöjesfyllt minne för livet.

Saker att besöka

 • Anderson Japanese Gardens
 • Frank Lloyd Wright's Laurent House
 • Rockford Art Museum
Springfield som inkluderar en stad
Springfield
Familjevänlig, Historisk och Museer
Om du planerar att resa till Springfield kan du se fram emot att utforska Illinois huvudstad med massor av historia, kultur och underhållning.

Saker att besöka

 • Abraham Lincoln Presidential Library and Museum
 • Lincoln Home National Historic Site
 • Illinois State Capitol
Champaign som inkluderar historiska element och skyltar
Champaign
Restauranger, Universitet och Sport
När du bokar din resa till Champaign kan du se fram emot en resa till en collegestad med massor att se att göra, vare sig du är ute efter en pubrunda eller en tur till museerna.

Saker att besöka

 • Hessel Park
 • Krannert Art Museum
 • Prairie Fruits Farm and Creamery
Peoria som visar en stad, en sjö eller ett vattenhål och skyline
Peoria
Restauranger, Shopping och Familjevänlig
När du bokar din resa till Peoria kan du strosa längsmed en pittoresk flod i Illinois, genom parker och nedför trädkantade gator i Illinois äldsta europeiska bosättning.

Saker att besöka

 • Peoria Civic Center
 • Peoria Riverfront Museum
Aurora som visar en å eller flod och en stad
Aurora
Restauranger, Shopping och Familjevänlig
Åk till Aurora och upplev livemusik, konst och krogar.

Saker att besöka

 • Aurora Regional Fire Museum