Jokkmokk

Reseguide
Sareks nationalpark presenterar en strand
Norrsken eller midnattssol, skidåkning eller vandring, eller kanske hundspann och goda måltider? Jokkmokk bjuder på fantastiska upplevelser för alla året runt.

Jokkmokk räknas som porten till den lappländska fjällvärlden och är en riktig aktivitetsdestination. Här kan du vara med på allt från skidåkning till vandring och hundspann, uppleva den samiska kulturen till att gå på museer eller en stadsvandring. Dessutom kan du njuta av god mat här, Jokkmokk utsågs nämligen till Årets matlandethuvudstad 2014.Jokkmokk är mest känd som en sameby och dess historia sträcker sig tillbaka till 1500-talet.Vid ett besök i Jokkmokk rekommenderas därför starkt att ta del av någon av alla de samiska traditionerna. Besök gärna till exempel Ájtte, Svenskt fjäll- och samemuseum, där du får lära dig mer om fjällvärldens kultur och natur och den samiska kulturen. Du kan också besöka Vuollerim 6000 Natur och Kultur som är en stenåldersby och museum.Är du här under februari månad är också ett besök på Jokkmokks marknad ett måste. Marknaden är en samlingsplats för samer, och här kan du bland annat köpa lokala hantverksprodukter och uppleva renracet på Tavastisjön. Se bara till att klä dig varmt, det är inte ovanligt att temperaturen ligger på -25 grader.Vare sig du reser till Jokkmokk under vintern eller sommaren erbjuds massor av aktiviteter. Du kan åka skidor både utför och på längden, paddla kanot och fiska. Andra intressanta aktiviteter är hundspann och ridning. Tycker du om att vandra ska du besöka Sarek, ett av Sveriges främsta områden för fjällturism. Du behöver dock ha lite fjäll- och vandringsvana eftersom övernattningsstugor för allmänheten saknas. Vill du istället se mer av själva Jokkmokk rekommenderas ett besök på Gamla apoteket som anordnar guidade stadsvandringar i centrum.Reser till Jokkmokk gör du enklast med bil eller tåg. Orten delas i två delar av E45 och Inlandsbanan. Från flera närliggande större städer erbjuds också bussförbindelser, och inom cirka 20 mil ligger hela fyra flygplatser.Varför inte ta en weekendresa till Jokkmokk för att uppleva både samisk kultur, underbara möjligheter till friluftsliv i ett fantastiskt landskap med god mat!

Hotel Akerlund
Hotel Akerlund
3.5 out of 5
Herrevägen 1, Jokkmokk
Priset är 1 755 kr per natt mellan 18 juli och 19 juli
1 755 kr
per natt
18 juli - 19 juli
Boka detta hotell med 3,5 stjärnor i Jokkmokk. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna Jokkmokk ...