Juneau

Reseguide
Juneau som visar en liten stad eller by
Alaskas huvudstad är en inkörsport till några av områdets mest spektakulära sevärdheter. Vandra på isfält, beundra enorma glaciärer och spana efter knölvalar.

Planera en resa till Juneau, i sydöstra Alaska, för att uppleva häpnadsväckande natur, bergsnära vandringsleder genom vilda skogar och ett 3 900 kvadratkilometer stort isfält.

Av alla de otroliga sevärdheterna i och runt Juneau är områdets många glaciärer ändå det som står ut i minnet. En av de mest imponerande av dessa är Mendenhall-glaciären, som ligger endast 19 kilometer från centrala Juneau. Kör till Mendenhall-glaciärens besökscenter för fantastiska vyer över glaciären samt intressanta utbildningsprogram för vuxna och barn.

Från besökscentret kan du ta en av de lättillgängliga vandringslederna för att ge dig själv en chans att se lax och björnar, eller följa East Glacier Loop till en utsiktspunkt närmare glaciären. Ett annat alternativ är den 1,6 kilometer långa Nugget Falls Trail-leden som leder till foten av det breda och dramatiska Nugget Falls-vattenfallet.

Under resor till Juneau kan man komma ännu närmare glaciärerna på en av de dagliga kryssningarna som går längs Tracy Arm-fjorden till South Sawyer-glaciären. Håll utkik efter sälar som ligger och solar på flytande isflak i området.

Ta en helikoptertur till Juneau-isfältet som ligger norr om staden. Detta 3 900 kvadratkilometer stora område av is sträcker sig över hela dalar. Promenera på den tjocka isen tillsammans med en guide och kika ned i gapande glaciärsprickor som skär djupt ned i isen.

Kliv ombord på en valskådningsbåt för att se mer av Alaskas djurliv. Från april till november visast runt 600 knölvalar i Inside Passage-området. Håll också utkik efter späckhuggare som livnär sig på sälarna i regionen.

Juneau kan nås med flyg eller på ett av de många kryssningsfartygen som besöker staden. Du kan också komma med bil, men då måste du ta en färja från någon av hamnarna i Washington eller British Columbia. Färjan går genom Inside Passage och bjuder på vackra vyer över landskapet söder om Juneau. Det är bäst att besöka Juneau mellan april och november, när vädret är milt och stadens spektakulära sevärdheter är som bäst.

Var kan jag bo i Juneau?

Juneau presenterar snö, hundslädåkning och landskap

Downtown Juneau

Downtown Juneau brukar uppskattas för det stora restaurangutbudet, och om du är ute efter mer att se och göra kan du överväga en tur till Mount Roberts Tramway eller Alaska State Capitol.

Downtown Juneau
Default Image

Mendenhall Valley

Sightseeing kanske inte är vad Mendenhall Valley framför allt är känt för, men i närheten kan du hitta sevärdheter som Mendenhall Golf Course och Mendenhall Ice Caves.

Mendenhall Valley
Default Image

North Douglas

När du besöker North Douglas måste du passa på att besöka sevärdheter som Eaglecrest Ski Area och Gastineau Channel.

North Douglas