Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Kapellbrücke

Få dig lite ”historia med utsikt” i de vackra omgivningarna vid Luzernsjön från Europas äldsta övertäckta bro.

Kapellbrücke ligger mitt i Luzern och ses som en symbol för den schweiziska medeltida staden. Bron har fått sitt namn av närliggande Peterskapelle. Bron är ett arkitektoniskt mästerverk med sin träkonstruktion och den karakteristiska överbyggda stilen. Den är Europas äldsta övertäckta bro och byggdes på 1300-talet.

Bron är 204 meter lång och förenar den gamla stadskärnan Altstadt med den nyare delen Neustadt och är endast till för fotgängare. Bron är en perfekt plats om du vill beundra den vackra omgivande naturen och de historiska väggmålningarna.

Kapellbrücke ligger vid floden Reuss mynning. Vid ena sidan av bron kan du blicka ut över floden och vid den andra sidan över Luzernsjön. Du har fin utsikt var du än står: höga berg reser sig över den gamla staden och deras snötäckta toppar är en fin kontrast mot sjöns klara blå vatten. Vyn är särskilt vacker vid solnedgången. Se till att ha kameran redo i skymningen och hitta en bra plats längs broräcket innan bron fylls av andra besökare.

Nu när naturen är så slående vacker omkring dig ska du inte glömma att rikta blicken uppåt. Kapellbrücke är berömd för sin stora samling historiska målningar som infogats i arkitekturen. Konstverken är från 1600-talet och skildrar händelser i Luzerns historia. Om du behöver en lektion i schweizisk historia har man tryckt förklaringar under varje målning.

Bron leder till Wasserturm, en åttkantig byggnad som har använts på många sätt under tidens lopp, bland annat har tornet varit tortyrkammare och fängelse i flera hundra år. Idag ses det som en symbol för Luzern och här finns nu en liten souvenirbutik.

1993 härjade en brand på Kapellbrücke som förstörde två tredjedelar av bron och många av originalmålningarna. Bron återställdes snabbt så att den nu ser ut exakt som den gjorde på 1300-talet. Flera av de målningar som räddades har restaurerats. Håll utkik efter några brandskadade porträtt, som historikerna har bevarat som en påminnelse om branden.


Karta

Hotell nära Kapellbrücke

Se alla 202 boenden nära Kapellbrücke
Ameron Luzern Hotel Flora 1 826 kr
Ameron Luzern Hotel Flora

Ameron Luzern Hotel Flora

Seidenhofstrasse 5, Lucerne, LU
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i centrala Lucerne ligger nära Jesuitkyrkan, Kapellbrücke och Lucernes stadshus. Löwenplatz och KKL Lucerne ligger också en kvarts promenad härifrån. Luzern station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Werftestrasse Luzern station promenerar du på 10 minuter.

  Hotel Central Luzern 2 185 kr
  Hotel Central Luzern

  Hotel Central Luzern

  Morgartenstrasse 4, Lucerne, LU
    
   3.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell ligger mitt i Lucerne, tio minuters promenad från Kapellbrücke, Lucernes stadshus och Sankt Peters-kyrkan. Löwenplatz och Lejonmonumentet ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Luzern station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Werftestrasse Luzern station promenerar du på 9 minuter.

   Astoria Lucerne 1 713 kr
   Astoria Lucerne

   Astoria Lucerne

   Pilatusstrasse 29, Lucerne
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Lucerne ligger tio minuters promenad från Franciskanerkyrkan, Kapellbrücke och Lucernes stadshus. Löwenplatz och KKL Lucerne ligger också 2 km härifrån. Luzern station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Werftestrasse Luzern station promenerar du på 11 minuter.

    Radisson Blu Hotel, Lucerne 2 133 kr
    Radisson Blu Hotel, Lucerne

    Radisson Blu Hotel, Lucerne

    Lakefront Center, Inseliquai 12, Lucerne, LU
      
     4.5 av 5.0 Stjärnor

     Radisson Blu Hotel, Lucerne är ett hotell i lyxstil i centrala Lucerne, med ett läge 15 minuters promenad från KKL Lucerne, Kapellbrücke och Lucernes stadshus. Löwenplatz och Lejonmonumentet ligger också 2 km härifrån. Werftestrasse Luzern station ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Luzern station promenerar du på 7 minuter.

     Hotel Des Balances 2 684 kr
     Hotel Des Balances

     Hotel Des Balances

     Weinmarkt, Lucerne, LU
       
      4.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i lyxstil i centrala Lucerne ligger nära Rosengartsamlingen (konstmuseum) och Lucernes stadshus. Kapellbrücke och Löwenplatz ligger också tio minuter härifrån. Luzern station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Werftestrasse Luzern station promenerar du på 14 minuter.

      Hotel Continental Park 2 047 kr
      Hotel Continental Park

      Hotel Continental Park

      Murbacherstrasse 4, Lucerne, LU
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell ligger mitt i Lucerne, tio minuters promenad från KKL Lucerne, Jesuitkyrkan och Kunstmuseum Luzern. Kapellbrücke och Franciskanerkyrkan ligger dessutom tio minuter härifrån. Luzern station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Werftestrasse Luzern station promenerar du på 8 minuter.

       TOP Hotel Restaurant Anker Luzern 1 999 kr
       TOP Hotel Restaurant Anker Luzern

       TOP Hotel Restaurant Anker Luzern

       Pilatusstrasse 36, Lucerne
         
        3.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i centrala Lucerne ligger tio minuters promenad från Franciskanerkyrkan, Kapellbrücke och Lucernes stadshus. Löwenplatz och KKL Lucerne ligger också 2 km härifrån. Luzern station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Werftestrasse Luzern station promenerar du på 13 minuter.

        Des Alpes Luzern 2 284 kr
        Des Alpes Luzern

        Des Alpes Luzern

        Furrengasse 3, Lucerne
          
         3.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i Lucerne ligger nära Sankt Peters-kyrkan, Lucernes stadshus och Kapellbrücke. Löwenplatz och KKL Lucerne ligger också tio minuter härifrån. Luzern station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Werftestrasse Luzern station promenerar du på 12 minuter.