SchweizEuropa

Planera en resa till Schweiz och utforska allt som finns att se och göra.

Planera en weekendresa till Schweiz, ett litet europeiskt land med en storslagen natur där det är nära från de stora städerna till berg, sjöar, skogar, floder och gott om frisk luft. Åk skidor i alpina pister, följ med på en båttur på någon av insjöarna eller ta dig ned under markytan för att lära dig mer om hur universum uppstått.

Med så mycket storslagen natur råder det ingen brist på utomhusaktiviteter i Schweiz. Bege dig till skidorter som Verbier, St. Moritz och Interlaken för att åka skidor och snowboard. Tillbringa en weekend med att vandra i Schweiz bergrika nationalpark. För den erfarna klättraren är den enorma pyramidformade toppen Matterhorn i de schweiziska Alperna något att bita i.

Schweizarna är mycket förtjusta i att utforska sitt land. SwitzerlandMobility är ett nationellt nätverk med totalt 20 117 kilometer vandrings-, cykel-, mountainbike- och kanotleder. Lederna är markerade med skyltar och färgkodade efter kategori. De ligger i anslutning till Schweiz täta kollektivtrafiksystem vilket gör dem lätta att nå oavsett var du befinner dig i landet. Det finns också fler än 80 cykeluthyrningsstationer där du kan hyra både vanliga cyklar och elcyklar.

Om du vill uppleva naturen på ett annorlunda sätt kan du kliva ombord på Glacier Express, ett tåg som tar dig genom berg, dalar och djupa raviner mellan Zermatt och Davos eller St. Moritz. Boka en kryssning på någon av de schweiziska sjöarna som Genèvesjön eller Zürichsjön. Vid Luzernsjön kan du följa med på en ångbåtstur i solnedgången.

Ägna en del av semestern åt att upptäcka de schweiziska städerna. Shoppa i de medeltida arkaderna i landets huvudstad Bern. Lär dig mer om den olympiska rörelsens historia på Musée Olympique i Lausanne. Se Grossmünster-katedralen med sina tvillingtorn i Zürich, landets största stad. I Genève kan du se den enorma fontänen Jet d'Eau och besöka partikelfysiklaboratoriet CERN. Här kan du gå ned i den underjordiska anläggningen och se hur internationella forskarteam försöker lösa universums gåtor.

Schweiz är också känt för sin choklad och sina ostar. Gör ett besök i någon av ostfabrikerna i Gruyères där osten med samma namn tillverkas. Följ med på en guidad rundtur i Maison Cailler i Broc där man tillverkar schweizisk choklad. I november kan du vara med när lokalbefolkningen hyllar ett något enklare livsmedel på lökmarknaden (Zibelemärit) i Bern. Det är en riktig folkfest där du kan prova traditionella läckerheter som pajer och soppor, samt Glühwein, en välsmakande variant av glögg. Schweiz har en mängd andra festivaler där man firar allt från varmluftsballonger till joddling, så se till att planera din resa så att du får uppleva den kulturella mångfalden i det här vackra landet.

Populära städer i Schweiz

Zürich
Zürich
Sjö, Museum och Livemusik

…"

Saker att besöka

 • Zoo Zürich
  Zoo Zürich
 • Kunsthaus Zürich
  Kunsthaus Zürich
 • Bahnhofstrasse
  Bahnhofstrasse
Basel presenterar en å eller flod och en stad
Basel
Historisk, ern:taxonomies:core:#78122aed-c309-33c1-97a5-2f2547928468 och Affärsresor

…"

Saker att besöka

 • Old Town
  Old Town
 • Vitra Design Museum
  Vitra Design Museum
 • Basel Zoo
  Basel Zoo
Genève presenterar en park och en stad
Genève
Sjö, Shopping och Affärsresor

…"

Saker att besöka

 • Saint-Pierre-katedralen
  Saint-Pierre-katedralen
 • Patek Philippes klockmuseum
  Patek Philippes klockmuseum
 • Bourg-de-Four-torget
  Bourg-de-Four-torget
Klocktornet som inkluderar en stad och landskap
Bern
Historisk, Shopping och Affärsresor

…"

Saker att besöka

 • Bern Rosträdgården
  Bern Rosträdgården
 • Berner Munster
  Berner Munster
 • Paul Klee-museet
  Paul Klee-museet
Zermatt
Zermatt
Skidåkning inomhus, Berg och Vandring

…"

Saker att besöka

 • Matterhorn
  Matterhorn
 • Klein Matterhorn linbana
  Klein Matterhorn linbana
 • Matterhorn skidparadis
  Matterhorn skidparadis
Davos
Davos
Skidåkning inomhus, Berg och Sport

…"

Saker att besöka

 • Davos Klosters
  Davos Klosters

Populära sevärdheter i Schweiz

Jungfrau
Bild av Jungfrau

Jungfrau

Kolla in Brienzsjön och Jungfraujoch - två av de populäraste sevärdheterna runt Jungfrau, som är känt för sina berg och utförsåkning.

Jungfraujoch
Bild av Jungfraujoch

Jungfraujoch

Åk till Europas högst belägna tågstation, besök ett ispalats och titta på en enorm glaciär under en naturskön tågresa till detta bergspass.

Rhenfallen
Bild av Rhenfallen

Rhenfallen

Schloss Laufen och IWC Museum är två sevärdheter i närheten av Rhenfallen, ett resmål som också är känt för sina vattenfall.

Lucern-sjön
Bild av Lucern-sjön

Lucern-sjön

Utforska det romantiska resmålet Lucern-sjön: fantastisk sjöutsikt, shopping, och populära sevärdheter som Kapellbrücke och Bürgenstock.

Château de Chillon
Bild av Château de Chillon

Château de Chillon

På en klippformation där Genèvesjön möter de schweiziska Alperna står detta fascinerande medeltidsslott på en liten ö.

Berninapasset
Bild av Berninapasset

Berninapasset

Kolla in Livigno skidområde och St. Moritzersee-sjön - två av de populäraste sevärdheterna runt Berninapasset, som också är känt för sina spaanläggningar och sina berg.