Schweiz

Reseguide
Interlaken som inkluderar en å eller flod, ett hus och blommor
Det fantastiska alplandskapet, de stora sötvattensjöarna, de pittoreska städerna och inte minst chokladen och osten gör en resa till Schweiz till en minnesvärd upplevelse. Här kan du uppleva kulturerna och traditionerna i de olika språkområdena.

Planera en weekendresa till Schweiz, ett litet europeiskt land med en storslagen natur där det är nära från de stora städerna till berg, sjöar, skogar, floder och gott om frisk luft. Åk skidor i alpina pister, följ med på en båttur på någon av insjöarna eller ta dig ned under markytan för att lära dig mer om hur universum uppstått.

Med så mycket storslagen natur råder det ingen brist på utomhusaktiviteter i Schweiz. Bege dig till skidorter som Verbier, St. Moritz och Interlaken för att åka skidor och snowboard. Tillbringa en weekend med att vandra i Schweiz bergrika nationalpark. För den erfarna klättraren är den enorma pyramidformade toppen Matterhorn i de schweiziska Alperna något att bita i.

Schweizarna är mycket förtjusta i att utforska sitt land. SwitzerlandMobility är ett nationellt nätverk med totalt 20117 kilometer vandrings-, cykel-, mountainbike- och kanotleder. Lederna är markerade med skyltar och färgkodade efter kategori. De ligger i anslutning till Schweiz täta kollektivtrafiksystem vilket gör dem lätta att nå oavsett var du befinner dig i landet. Det finns också fler än 80cykeluthyrningsstationer där du kan hyra både vanliga cyklar och elcyklar.

Om du vill uppleva naturen på ett annorlunda sätt kan du kliva ombord på Glacier Express, ett tåg som tar dig genom berg, dalar och djupa raviner mellan Zermatt och Davos eller St. Moritz. Boka en kryssning på någon av de schweiziska sjöarna som Genèvesjön eller Zürichsjön. Vid Luzernsjön kan du följa med på en ångbåtstur i solnedgången.

Ägna en del av semestern åt att upptäcka de schweiziska städerna. Shoppa i de medeltida arkaderna i landets huvudstad Bern. Lär dig mer om den olympiska rörelsens historia på Musée Olympique i Lausanne. Se Grossmünster-katedralen med sina tvillingtorn i Zürich, landets största stad. I Genève kan du se den enorma fontänen Jet d'Eau och besöka partikelfysiklaboratoriet CERN. Här kan du gå ned i den underjordiska anläggningen och se hur internationella forskarteam försöker lösa universums gåtor.

Schweiz är också känt för sin choklad och sina ostar. Gör ett besök i någon av ostfabrikerna i Gruyères där osten med samma namn tillverkas. Följ med på en guidad rundtur i Maison Cailler i Broc där man tillverkar schweizisk choklad. I november kan du vara med när lokalbefolkningen hyllar ett något enklare livsmedel på lökmarknaden (Zibelemärit) i Bern. Det är en riktig folkfest där du kan prova traditionella läckerheter som pajer och soppor, samt Glühwein, en välsmakande variant av glögg. Schweiz har en mängd andra festivaler där man firar allt från varmluftsballonger till joddling, så se till att planera din resa så att du får uppleva den kulturella mångfalden i det här vackra landet.

Populära städer i Schweiz

Zürichsjön presenterar en trädgård, cykling och en sjö eller ett vattenhål
Zürich
Sjöar, Museer och Levande musik
Upplev djurparken, kulturen och teatrarna i Zürich!

Saker att besöka

  • Zoo Zürich
  • Zürichs operahus
  • Kunsthaus Zürich
Genève
Genève
Sjöar, Shopping och Affärsresor
Beundra den vackra Genèvesjön och strosa längs sofistikerade gator kantade av internationella högkvarter, utmärkta museer och konstgallerier.

Saker att besöka

  • Saint-Pierre-katedralen
  • Patek Philippes klockmuseum
  • Växtklockan
Basel presenterar en å eller flod och en stad
Basel
Historisk, Floder och Affärsresor
Utforska den historiska stadskärnan och museerna i denna pittoreska schweizisk stad som gränsar till Frankrike och Tyskland kombinerar alla tre kulturer.

Saker att besöka

  • Basl