Lucerne

Reseguide
Lucerne presenterar snö, en stad och nattliv
Med höga berg på ena sidan och Luzernsjön på andra sidan är denna medeltidsstad känd för sitt natursköna läge och sin historiska charm.

Den lilla staden Luzern omges av bergen Rigi och Titlis och ligger längs stranden till Luzernsjön. En resa till Luzern bjuder besökare året runt på vattenaktiviteter, vandring och bergssporter. Tack vare det tempererade klimatet kallas området för ”Luzernrivieran”. Res gärna hit under en weekend med ett färdigt weekendpaket.

Denna centrala schweiziska stad är till största delen tysktalande. Staden söker sitt ursprung i 1100-talet. Under resor till Luzern kan du vandra längs kullerstensgator för att uppleva lite av stadens historia genom att titta på den flerhundraåriga arkitekturen. Luzern är en kompakt stad, så det är enkelt att utforska den till fots. Du kan även beundra den från vattnet genom att åka färja eller hyra trampbåt, ett trevligt inslag under weekendresor.

Den gamla stadskärnan har smala gränder, pittoreska butiksfönster och utomhuskaféer. Här finns också en av Schweiz främsta sevärdheter, 1300-talsbron Kapellbrücke som går över floden Reuss. Kapellbrücke är den äldsta övertäckta bron i Europa och här finns flera historiska målningar som besökarna kan beundra medan de går över bron. Missa inte ett besök i det karakteristiska tornet Wasserturm, som en gång var fängelse och tortyrkammare. Två tredjedelar av Kapellbrücke förstördes i en brand 1993 och har sedan dess restaurerats med omsorg.

Lejonmonumentet är en annan höjdpunkt i Luzern. ”Luzernlejonet” utformades av den danske skulptören Bertel Thorvaldsen och uppfördes till minne av 600 schweiziska soldater i Schweizergardet som stupade under Franska revolutionen. Detta massiva monument har beskrivits av Mark Twain som ”det sorgligaste och mest gripande stenmonumentet i världen” och höggs in i sandstensväggen i ett före detta stenbrott.

Schweiz transportmuseum, Verkehrshaus der Schweiz, och dess interaktiva utställningar är omtyckt av besökare i alla åldrar. Förutom en omfattande samling som visar upp transportens historia, nutid och framtid, finns här även ett planetarium, en IMAX-biograf och en vinge med verk av en lokal konstnär, Hans Erni.

Luzern har anslutningar till de flesta större städerna i Schweiz via SBB-järnvägen. Den närmaste internationella flygplatsen ligger i Zürich, omkring en timme med tåg från Luzern och omkring 45 minuter med bil.

Var kan jag bo i Lucerne?

ibis budget Luzern City
ibis budget Luzern City
1 out of 5
Kellerstrasse 6, Lucerne, 6005
Priset är 1 019 kr per natt mellan 28 mars och 29 mars
1 019 kr
per natt
28 mars - 29 mars
Detta hotell för affärsresenären ligger i Lucerne. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala väl om den hjälpsamma ...
7,6/10 Good! (1 003 recensioner)
"Fint Hotel, nära till stan och trevlig personal"

Recension från 29 apr. 2022

ibis budget Luzern City
Ameron Luzern Hotel Flora
Ameron Luzern Hotel Flora
4 out of 5
Seidenhofstrasse 5, Lucerne, LU, 6002
Priset är 2 223 kr per natt mellan 5 apr. och 6 apr.
2 223 kr
per natt
5 apr. - 6 apr.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Lucerne. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
9/10 Wonderful! (1 002 recensioner)
Motel standard
"I would not stay here again nor recommend this to anyone else. Thankfully, I only stayed two nights. It looks like a converted parking house, you can hear everything from the corridors and neighbouring rooms. There are gangs of young people drinking, smoking and shouting on the street this hotel ..."

Recension från 2 nov. 2021

Ameron Luzern Hotel Flora
Altstadt Hotel Krone Luzern
Altstadt Hotel Krone Luzern
3 out of 5
Weinmarkt 12, Lucerne, CH-6004
Priset är 1 192 kr per natt mellan 2 apr. och 3 apr.
1 192 kr
per natt
2 apr. - 3 apr.
Detta hotell med historisk profil har 3 stjärnor och ligger i Lucerne. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala ...
8,6/10 Excellent! (997 recensioner)
Mysigt hotell i gamla stan
"Vi var väldigt nöjda med vår vistelse både i staden och på hotellet. Hotellet ligger centralt, i mysiga gamla stan. Vi kom med tåg och det var en vacker, kort promenad på ca 8 min till hotellet från centralstationen. Vilket är bra eftersom därifrån utgår bussar m.m. om du vill göra dagsutflykter ..."

Recension från 6 maj 2018

Altstadt Hotel Krone Luzern
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Galaxy Apartments
Galaxy Apartments
3.5 out of 5
13 Gibraltarstrasse, Lucerne, LU, 6003
Denna lägenhet har 3,5 stjärnor och ligger i Lucerne. Här har du tillgång till gratis wi-fi, flygtransfer och snackbar/deli. Våra gäster brukar tala väl om badrummen ...
7,8/10 Good! (128 recensioner)
"Bel appartement, prix raisonnable, emplacement calme, très propre, Parfait !"

Recension från 28 feb. 2023

Galaxy Apartments
Hitrental Old Town Apartments
Hitrental Old Town Apartments
3 out of 5
Brandgässli 9, Lucerne, Canton of Lucerne, 6004
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Lucerne. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 9 badrum och kök. De populära sevärdheterna Lucernes stadshus och ...
8/10 Very Good! (8 recensioner)
"Property was in a great location near a small city square with very thoughtful touches. There were laundry facilities free and available for use, just bring your own soap. They even had two adaptors for the US to Swiss plugs for us to use. We also received the Luzern city pass during our stay that ..."

Recension från 27 nov. 2022

Hitrental Old Town Apartments
Sirius 1 - 2 sovrum - SVH Lucerne
Sirius 1 - 2 sovrum - SVH Lucerne
Luzern, LU
Denna lägenhet ligger i Lucerne. Här har du tillgång till wi-fi, tv och kök. De populära sevärdheterna Natur-Museum och Historisches Museum finns i närheten. ...
Sirius 1 - 2 sovrum - SVH Lucerne
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra

Städer nära Lucerne