Karlovy Vary

Tjeckien
Karlovy Vary som visar en stad
Under din weekendresa till Karlovy Vary får du chans att besöka en flera hundra år gammal spastad i Böhmen som är känd för sitt mineralvatten, spabehandlingar och en populär likör.

I flera hundra år har man rest till Karlovy Vary för de varma mineralkällorna och vattnets helande effekt. Drick från de helande vattenkällorna runt om i staden och unna dig en behandling på ett lyxigt spa. Efter att du har tagit ordentligt hand om din kropp kan du ge dig ut och utforska stadens historia genom dess gamla byggnader.

Det finns 13mineralkällor i Karlovy Vary, och sex av dem hittar du i Mlýnská kolonáda – en 1800-talshall med pelare i nyrenässansstil. Strosa runt bland de korintiska pelarna och drick av vattnet.

Koppla av med en exotisk behandling på Elizabeths spa. På den avkopplande resorten, som ligger i en stor nybarock byggnad, finns 60olika behandlingar att välja mellan. Du kan även promenera runt på de pittoreska gångvägarna i Smetana-parken.

När du kommer ut från spat utvilad och tio år yngre är det dags att utforska staden, som grundades i mitten av 1300-talet. Missa inte Maria Magdalena-kyrkan under din weekend i Karlovy Vary. Kyrkan från 1700-talet byggdes över en gotisk föregångare. Kyrkan har ett vackert altare i barock stil och en spännande underjordisk krypta.

Ta dig även upp till utsiktsplattformen i toppen av Dianas utkikstorn. Stenstrukturen reser sig över den omgivande skogen och bjuder på en fantastisk utsikt över staden, bergen Erzgebirge och Slavkovskogen.

Förutom mineralvattnet är Karlovy Vary även känd för likören Becherovka. Denna söta bitter har tillverkats här sedan början av 1800-talet. Besök Jan Becher-museet för att lära dig mer om den populära drycken och för att provsmaka den.

För lite kvällsunderhållning kan du besöka Karlovy Vary-teatern och se en konsert eller pjäs.

Karlovy Vary ligger ungefär tolv mil från Prag. Du kan resa till Karlovy Vary med bil, tåg eller buss från huvudstaden. Koppla sedan av medan du njuter av de läkande behandlingarna, historian och arkitekturen i denna vackra spastad.

Populära städer i Karlovy Vary

Karlovy Vary som visar en stad
Karlovy Vary
Span, Festivaler och Kaféer
Utforska Karlovy Vary: spaanläggningar, kaféer, festivaler och mycket mer!

Saker att besöka

  • Elizabeth's Spa
  • Mill Colonnade
  • Hot Spring Colonnade
Marianske Lazne presenterar historiska element, en fontän och historisk arkitektur
Marianske Lazne
Span, Golf och Monument
Upptäck de vackra kyrkorna, kolonnaderna, paviljongerna och parkerna som resor till Mariánské Lázně har att bjuda på.

Saker att besöka

  • Spa Colonnade
Cheb
Cheb
Monument, Katedraler och Ruiner
Cheb kallar! Upptäck monument, katedralen, ruiner och mycket mer.

Saker att besöka