Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Limas katedral

Tvillingtornen till denna 1500-talsbasilika syns i bakgrunden var du än befinner dig i centrala Lima.

Limas katedral är en stor basilika från början av 1500-talet. Den vita byggnaden har en kolonial utformning och känns lättast igen på de enorma tvillingtornen som man kan se från stora delar av stadskärnan. Katedralen ligger vid en av stadens mest välbesökta platser, Plaza Mayor, och har flera sidokapell som leder fram till torget och de omgivande gatorna. Det finns också många målningar på väggarna och en grav efter en spansk conquistador.

Fotografera byggnadens respektingivande fasad och de höga spirorna i nyklassicistisk stil. Arkitekturen har tydliga influenser från europeiska stilar med breda pelare och vit exteriör. Mittfasaden har tre stora portar. Gå in genom Portada del Perdón, förlåtelsens port, in i den rymliga kyrkan. Observera Perus nationalemblem ovanför valvet.

Katedralen har 14 sidokapell, varav några har portar ut emot gatan. Beundra den storslagna kyrkan när du ser dig omkring på insidan. Titta på målningarna som hänger på väggarna. Här finns gamla tavlor som upptäcktes först under en renovering. Förundras över det guldpläterade högaltaret.

Besök museet om du vill se historiska föremål från kolonialtiden. Titta på graven efter den spanske conquistadoren Francisco Pizarro. Han anses allmänt vara den som grundade staden Lima när kolonisterna kom hit på 1500-talet.

Gå på en romantisk promenad på Plaza Mayor på kvällen och se när katedralen badar i gyllene ljus. Ät på någon av de många restaurangerna i området. Det finns gott om kaféer, barer och boendealternativ i närheten eftersom katedralen ligger så centralt.

Byggnationen av den ursprungliga katedralen påbörjades 1535, men sedan dess har den genomgått många renoveringar och ombyggnationer.

Limas katedral ligger vid Plaza Mayor i centrala Lima. Det är strax söder om floden Rímac som rinner genom stadskärnan. Åk buss till Estación Jirón de la Unión och promenera några kvarter mot nordost för att komma till katedralen. Den gamla nedlagda järnvägsstationen Desamparados ligger två kvarter norr om katedralen. I närheten finns många restauranger, kaféer, olika boendealternativ och flera sevärdheter, till exempel Casa virreinal de Aliaga och Palacio Municipal de Lima, Limas presidentpalats.


Andra sevärdheter i Lima


Karta

Hotell nära Katedralen i Lima

Se alla 1 252 boenden nära Katedralen i Lima
Hotel Diamond Lima 655 kr
Hotel Diamond Lima

Hotel Diamond Lima

Jr. Cuzco, Lima, Lima
   
  2.5 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i Centro Historico de Lima ligger tio minuters promenad från Plaza San Martin och Plaza de Armas de Lima. Huaca Pucllanas ruiner och Kennedy-parken ligger dessutom mindre än en mil härifrån.

  Inca Trilogy Hostel 362 kr
  Inca Trilogy Hostel

  Inca Trilogy Hostel

  145 Jirón Carabaya, Lima, Municipalidad Metropolitana de Lima
    
   2.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hostal i Centro Historico de Lima ligger en kvarts promenad från Plaza de Armas de Lima och Plaza San Martin. Plaza Norte Peru och Huaca Pucllanas ruiner ligger dessutom mindre än en mil härifrån.

   Lima Hostel Ligger i ett Strategiskt Område i Staden Lima 119 kr
   Lima Hostel Ligger i ett Strategiskt Område i Staden Lima

   Lima Hostel Ligger i ett Strategiskt Område i Staden Lima

   jiron carabaya 145, 145, Lima, Lima (region)
     
    0.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta vandrarhem i Centro Historico de Lima ligger nära Casa de la Literatura Peruana och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,9 km härifrån.

    Cabaña Amazon lodge
    Cabaña Amazon lodge

    Cabaña Amazon lodge

    Jiron Huallaga 278, Office 25, Lima, Lima
      
     0.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta vandrarhem i Centro Historico de Lima ligger nära Katedralen i Lima och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,8 km härifrån. Miguel Grau station ligger på 29 minuters gångavstånd.

     Plaza Mayor Lima 523 kr
     Plaza Mayor Lima

     Plaza Mayor Lima

     Jiron Callao 125, Lima 1, Lima, Lima
       
      2.5 av 5.0 Stjärnor

      Detta hostal i Centro Historico de Lima ligger nära Jirón de la Unión och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,7 km härifrån.

      Hostal Yaki 286 kr
      Hostal Yaki

      Hostal Yaki

      Jiron de la Union 441, Cercado de Lima, Lima
        
       2.5 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Centro Historico de Lima ligger nära Jirón de la Unión och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,6 km härifrån.

       Hotel Maury
       Hotel Maury

       Hotel Maury

       Jr. Ucayali 201, Cercado, Historic Area, Lima, Lima
         
        3.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Centro Historico de Lima ligger nära Jirón de la Unión och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,6 km härifrån.

        Main Square - Ett Sovrum Lägenhet
        Main Square - Ett Sovrum Lägenhet

        Main Square - Ett Sovrum Lägenhet

          
         0.0 av 5.0 Stjärnor

         Denna lägenhet med historisk profil i Centro Historico de Lima ligger nära Casa de la Literatura Peruana och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,9 km härifrån.