Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Limas katedral

Tvillingtornen till denna 1500-talsbasilika syns i bakgrunden var du än befinner dig i centrala Lima.

Limas katedral är en stor basilika från början av 1500-talet. Den vita byggnaden har en kolonial utformning och känns lättast igen på de enorma tvillingtornen som man kan se från stora delar av stadskärnan. Katedralen ligger vid en av stadens mest välbesökta platser, Plaza Mayor, och har flera sidokapell som leder fram till torget och de omgivande gatorna. Det finns också många målningar på väggarna och en grav efter en spansk conquistador.

Fotografera byggnadens respektingivande fasad och de höga spirorna i nyklassicistisk stil. Arkitekturen har tydliga influenser från europeiska stilar med breda pelare och vit exteriör. Mittfasaden har tre stora portar. Gå in genom Portada del Perdón, förlåtelsens port, in i den rymliga kyrkan. Observera Perus nationalemblem ovanför valvet.

Katedralen har 14 sidokapell, varav några har portar ut emot gatan. Beundra den storslagna kyrkan när du ser dig omkring på insidan. Titta på målningarna som hänger på väggarna. Här finns gamla tavlor som upptäcktes först under en renovering. Förundras över det guldpläterade högaltaret.

Besök museet om du vill se historiska föremål från kolonialtiden. Titta på graven efter den spanske conquistadoren Francisco Pizarro. Han anses allmänt vara den som grundade staden Lima när kolonisterna kom hit på 1500-talet.

Gå på en romantisk promenad på Plaza Mayor på kvällen och se när katedralen badar i gyllene ljus. Ät på någon av de många restaurangerna i området. Det finns gott om kaféer, barer och boendealternativ i närheten eftersom katedralen ligger så centralt.

Byggnationen av den ursprungliga katedralen påbörjades 1535, men sedan dess har den genomgått många renoveringar och ombyggnationer.

Limas katedral ligger vid Plaza Mayor i centrala Lima. Det är strax söder om floden Rímac som rinner genom stadskärnan. Åk buss till Estación Jirón de la Unión och promenera några kvarter mot nordost för att komma till katedralen. Den gamla nedlagda järnvägsstationen Desamparados ligger två kvarter norr om katedralen. I närheten finns många restauranger, kaféer, olika boendealternativ och flera sevärdheter, till exempel Casa virreinal de Aliaga och Palacio Municipal de Lima, Limas presidentpalats.


Andra sevärdheter i Lima


Karta

Hotell nära Katedralen i Lima

Se alla 1 253 boenden nära Katedralen i Lima
Hotel Diamond Lima 722 kr
Hotel Diamond Lima

Hotel Diamond Lima

Jr. Cuzco, Lima, Lima
   
  2.5 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i Cercado de Lima ligger tio minuters promenad från Plaza San Martin och Plaza de Armas de Lima. Huaca Pucllanas ruiner och Kennedy-parken ligger dessutom mindre än en mil härifrån.

  Plaza Mayor Lima 531 kr
  Plaza Mayor Lima

  Plaza Mayor Lima

  Jiron Callao 125, Lima 1, Lima, Lima
    
   2.5 av 5.0 Stjärnor

   Detta hostal i Cercado de Lima ligger nära Jirón de la Unión och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,7 km härifrån.

   Hotel Maury
   Hotel Maury

   Hotel Maury

   Jr. Ucayali 201, Cercado, Historic Area, Lima, Lima
     
    3.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Cercado de Lima ligger nära Jirón de la Unión och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,6 km härifrån.

    Hotel Kamana 509 kr
    Hotel Kamana

    Hotel Kamana

    Jiron Camana 547 Lima, Lima, Lima
      
     3.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i Cercado de Lima ligger tio minuters promenad från La Merced-kyrkan, Plaza San Martin och Plaza de Armas de Lima. Jirón de la Unión och Santuario de Las Nazarenas ligger också tio minuter härifrån.

     Cabaña Amazon lodge
     Cabaña Amazon lodge

     Cabaña Amazon lodge

     Jiron Huallaga 278, Office 25, Lima, Lima
       
      0.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta vandrarhem i Cercado de Lima ligger nära Katedralen i Lima och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,8 km härifrån. Miguel Grau Station ligger på 29 minuters gångavstånd.

      Hotel España 361 kr
      Hotel España

      Hotel España

      105 Jirón Azangaro, Lima, Municipalidad Metropolitana de Lima
        
       3.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Cercado de Lima ligger fem minuters promenad från San Franciscos kyrka och kloster och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 1,2 km härifrån.

       Main Square - Ett Sovrum Lägenhet
       Main Square - Ett Sovrum Lägenhet

       Main Square - Ett Sovrum Lägenhet

         
        0.0 av 5.0 Stjärnor

        Denna lägenhet med historisk profil i Cercado de Lima ligger nära Casa de la Literatura Peruana och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,9 km härifrån.

        B & B Loka Nära Flygplatsen i Lima-peru
        B & B Loka Nära Flygplatsen i Lima-peru

        B & B Loka Nära Flygplatsen i Lima-peru

        4481 Calle las Guabas, 1, Lima, Lima (region)
          
         0.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta bed and breakfast i Cercado de Lima ligger nära Regeringspalatset och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,8 km härifrån.