Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Knez Mihailova-gatan

Kika runt bland shoppingen, de fina restaurangerna och eleganta museerna på denna kända och historierika gata.

Knez Mihailova-gatan är en shoppinggata i centrala Belgrad som är populär både bland lokalbor och turister. Det är en av stadens mest kända gator och dess historia sträcker sig ända tillbaka till romartiden. Ta med familj och vänner och ta del av gatans shoppingmöjligheter och dess varierade restaurangutbud.

Här finns även vackra 1800-talshus med detaljrika fasader och färggranna blomsterarrangemang. Många av dessa byggnader tillhörde en gång i tiden stadens elit, men beslagtogs under 1950-talet av den kommunistiska regimen. Idag har bokhandlar och kaféer tagit plats i dessa överdådiga hem. Kulturcenter, restauranger och butiker skapar en internationell atmosfär.

Serbiska akademin för vetenskap och konst har en vacker fasad och en stor utställningshall för konserter och uppträdanden. Framför byggnaden finns en pyramidskulptur med stadens koordinater.

I den norra änden av gatan hittar du stadsbiblioteket. I den här byggnaden låg en gång i tiden stadens mest exklusiva hotell, Srpska Kruna. Om du går några kvarter söderut längs gatan kommer du till museet Zepter med sin stora konstsamling. Om du har möjlighet bör du gå på en föreställning på nationalteatern och se de olika utställningarna på nationalmuseet.

I den södra änden av gatan ligger det stora torget Terazije. Beundra Balkan Hotel och Moskva Hotel, som båda är exempel på fantastisk arkitektur. Albaniapalatset är en av höjdpunkterna på torget. Det var den högsta byggnaden i Balkanregionen när den byggdes på 1930-talet.

De flesta butiker på gatan har öppet från morgon till sen kväll. Restaurangerna har oftast öppet ännu längre.

Knez Mihailova-gatan ligger mellan Kalemegdancitadellet och centrala Belgrad. Ta spårvagnen till hållplatsen Kalemegdan i norra änden eller ta bussen till en av de många hållplatserna som ligger parallellt med gatan. Besök även Etnografiska museet och Studentski park i närheten.


Karta

Hotell nära Knez Mihailova-gatan

Se alla 600 boenden nära Knez Mihailova-gatan
Hotel Moskva 749 kr
Hotel Moskva

Hotel Moskva

Terazije 20, Belgrad
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell med spa ligger i Stari Grad, nära Knez Mihailova-gatan och Republic Square. Tasmajdanparken och Nikola Tesla-museet ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Beograd Dunav station ligger på 27 minuters gångavstånd.

  Hyatt Regency Belgrade 916 kr
  Hyatt Regency Belgrade

  Hyatt Regency Belgrade

  Milentija Popovica 5, Belgrad
    
   5.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i lyxstil i Novi Beograd ligger mindre än 2 km från Katedralen i Belgrad och Kombank Arena. Republic Square och Nationalmuseum ligger också 3 km härifrån.

   Courtyard Marriott Belgrade City Center 666 kr
   Courtyard Marriott Belgrade City Center

   Courtyard Marriott Belgrade City Center

   Vase Carapica 2-4, Belgrad
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Stari Grad ligger nära Nationalmuseum och Republic Square. Kalemegdancitadellet och Botanisk trädgård ligger dessutom 2 km härifrån. Beograd Dunav station ligger på 25 minuters gångavstånd.

    Hilton Belgrade 801 kr
    Hilton Belgrade

    Hilton Belgrade

    Kralja Milana 35, Belgrad
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell med spa i Vračar ligger en kvarts promenad från Slavijatorget och Sankt Savas tempel. Republic Square och Nationalmuseum ligger också 2 km härifrån.

     Dominic & Smart Luxury Suites Republic Square 541 kr
     Dominic & Smart Luxury Suites Republic Square

     Dominic & Smart Luxury Suites Republic Square

     Obilicev venac 30, Belgrad
       
      4.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta pensionat i Stari Grad ligger nära Knez Mihailova-gatan, Republic Square och Nationalmuseum. Kalemegdancitadellet och Sankt Savas tempel ligger också 3 km härifrån. Beograd Dunav station ligger på 28 minuters gångavstånd.

      Boutique Hotel Museum 737 kr
      Boutique Hotel Museum

      Boutique Hotel Museum

      Cika Ljubina 3-5, Belgrad
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Stari Grad ligger nära Nationalmuseum, Republic Square och Knez Mihailova-gatan. Kalemegdancitadellet och Sankt Savas tempel ligger också 3 km härifrån. Beograd Dunav station ligger på 27 minuters gångavstånd.

       Mama Shelter Belgrade 798 kr
       Mama Shelter Belgrade

       Mama Shelter Belgrade

       Kneza Mihaila 54A Belgrade, Belgrad
         
        4.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell ligger i Stari Grad, tio minuters promenad från Knez Mihailova-gatan, Republic Square och Kalemegdancitadellet. Nationalmuseum och Nikola Tesla-museet ligger endast 3 km härifrån.

        Square Nine Hotel Belgrade 2 203 kr
        Square Nine Hotel Belgrade

        Square Nine Hotel Belgrade

        Studentski Trg 9, Belgrad
          
         5.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i lyxstil i Stari Grad ligger tio minuters promenad från Etnografiskt museum, Nationalmuseum och Republic Square. Kalemegdancitadellet och Knez Mihailova-gatan ligger också tio minuter härifrån. Beograd Dunav station ligger på 30 minuters gångavstånd.