Saker att göra i Köln

Aktiviteter, attraktioner och turer
Hohenzollern-bron presenterar en å eller flod, en bro och en kyrka eller katedral

Köln: Aktiviteter i en av Tysklands populäraste städer

Köln är Tysklands fjärde största stad och en av de äldsta i Europa. Staden har vuxit till sig sedan antiken och är idag en av Tysklands mest populära bland turister, inte minst tack vare den imponerande tvehövdade katedralen i stadens centrum. Ta en tur på en turistbuss för att få en överblick av vad staden har att erbjuda. Här erbjuds allt från kulturevenemang, museer och kryssningar. Det finns saker att göra i Köln för alla smaker. Om du har på dig ordentliga skor kan även bara en rundvandring längs stadens gator vara givande i sig. Vad du än bestämmer dig för att göra kommer Köln garanterat att leverera.

Utforska Kölns gamla stadskärna - Altstadt

Köln grundades av romarna så tidigt som 38 f.Kr. och har sedan dess varit del av Preussen, Frankrike och såklart Romarriket. Det går alltså inte att överskatta Köln som historisk stad. En av de mest populära sakerna att göra i Köln är att besöka den fantastiskt utsmyckade katedralen Kölner Dom i stadens gamla stadskärna – Altstadt. Detta mästerverk är världens högsta tvåtornade kyrka och Tysklands mest besökta sevärdhet. Fler än 20 000 människor besöker katedralen varje dag vilket gör den till den populäraste aktiviteten i Köln och i hela Tyskland. Byggnaden av denna kolossala kyrka påbörjades så tidigt som år 1248 men var tvungen att läggas ner år 1473. Det var först år 1880 som katedralen byggdes klart enligt de originella ritningarna. Den långa konstruktionstiden har fått bli symbol till tysk hängivenhet.

Efter att ha besökt katedralen tillsammans med de många andra turisterna kan en rundtur i den gamla stadskärnan vara en intressant och avkopplande aktivitet. Kölns gamla kvarter sprudlar av historiska byggnader och gott om mysiga pubar. Köln är faktiskt den stad i Tyskland som har flest pubar per capita – perfekt för dig som vill uppleva den tyska ölkulturen.

Koppla av på floden Rhen

En mindre ansträngande aktivitet i Köln och kanske det bästa sättet att uppleva staden är att ta en kryssning på floden Rhen. Det erbjuds många olika båtturer där du kan välja när och var du hoppar på och av. Det gör att du kan skapa din egna resplan. Du kan köpa ett dagspass för att verkligen kunna koppla av och inte oroa dig för tidtabeller – även om de såklart följs med största precision. Det erbjuds även kryssningar från Köln ut i det vackra tyska landskapet runt staden. Vilken kryssningsupplevelse du än är ute efter finns det gott om saker att göra i Köln.

Museer, nattliv och öl i Köln

Självklart är även kulturlivet något att uppleva i Köln. Aktiviteter och evenemang finns det gott om året runt. Staden är hem till många museer varibland de kanske mest framstående är Museum Ludwig med över 350 moderna konstverk och Cologne City Museum för dig som vill lära dig mer om stadens politiska, ekonomiska och kulturella historia. Som sagt finns det också gott om pubar runt om i staden för dig som vill prova på tysk öl, och stadens nattliv är fantastiskt med många populära uteställen och klubbar. Köln har lite av allting för dig som vill uppleva tyskt kulturliv när det är som bäst.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.Populära sevärdheter att besöka

Områden i Köln

Städer nära Köln