Köln

Reseguide
Hohenzollern-bron presenterar en å eller flod, en bro och en kyrka eller katedral

Upptäck atmosfären i denna liberala och gästvänliga stad, som nu är centrum för konst och kultur i Tysklands Rhenland.

Köln ligger längs stränderna av floden Rhen och är Tysklands fjärde största stad. Under din resa till Köln upptäcker du att stadens långa och fascinerande historia har gett den en särskild charm: en högrest katedral, ett medeltida torg och pampiga gamla byggnader som ligger sida vid sida med moderna kontorsbyggnader. Köln är ett centrum för turister, som gärna åker hit på weekendresor, men även för media och företag. Staden är känd världen över för doften Eau de Cologne, som tillverkades här första gången 1709. Den är också känd för att vara en av de mest liberala städerna i Tyskland.

Ett av de mest populära ställena under resor till Köln är pittoreska Gamla stan, som nästan förintades helt under andra världskriget. Köln var en av de mest sönderbombade städerna i Tyskland, men har omsorgsfullt byggts upp igen. Den historiska stadskärnan, inklusive Alter Markt (Gamla torget), har återställts till sitt skick före kriget och de gamla byggnaderna som överlevde, till exempel den berömda Kölnerdomen, har bevarats med omsorg. En mer modern attraktion, men ändå en av de äldsta i sitt slag i Tyskland, är Köln Zoo.

Idag är Köln känt för att vara ett stort kulturcentrum och är berömt för sin vinterkarneval som hålls i februari. Det finns också mycket att hitta på under resten av året tack vare stadens livliga konstscen, de oräkneliga gallerierna och de över 30 museerna. Åk gärna hit under en weekend med något av de många weekendpaketen. På Museum Schnütgen finns en omfattande samling av medeltida konst i en romansk kyrka från 1000-talet. Besök Museum für Angewandte Kunst (Museet för tillämpad konst) och titta på tusentals designobjekt, från en stol av Mies van der Rohe till en dammsugare i retrostil.

Om du vill öva på din tyska är Köln en utmärkt plats att göra det, eftersom lokalinvånarna är kända för sin välkomnande natur. Många talar även engelska här, särskilt de yngre, och rundturer och information på engelska finns till alla stadens huvudattraktioner.

Det är enkelt att ta sig runt i Köln tack vare det effektiva och prisvärda transportnätverket med spårvagnar, bussar och tåg. Det går att byta språk till engelska på biljettmaskinerna. Ett annat bra sätt att se staden på är att hyra cykel på norra sidan av den största tågstationen.

Var kan jag bo i Köln?

Dorint Hotel am Heumarkt Köln
Dorint Hotel am Heumarkt Köln
5 out of 5
Pipinstrasse 1, Köln, NW
Priset är 1 085 kr per natt mellan 3 feb. och 4 feb.
Detta hotell i lyxstil ligger i Innenstadt, tio minuters promenad från Wallraf-Richartz-museet, Alter Markt och Stadshuset. Kölns katedral och Romano-germanska ...
4.2/5 Very Good! (978 recensioner)
Långt ifrån 5 stjärnor närmare 3 rekommenderas ej!
"5 stjärnor för 10 år sedan borde vara 3 nu Besökte hotellet i fyra nätter, checkade in för en dubbelsäng. Kom upp till rummet som inte ser ut som om det har renoverats sedan de byggdes 2003, hittar massor av hårrester i duschen och på golvet i badrummet, får svaret att det inte finns någon städerska ..."

Recension från 18 aug. 2020

Dorint Hotel am Heumarkt Köln
Hilton Cologne
Hilton Cologne
4 out of 5
Marzellenstr. 13-17, Köln
Priset är 864 kr per natt mellan 16 feb. och 17 feb.
Detta hotell i Innenstadt ligger tio minuters promenad från Hohe Strasse och Kölns katedral. Alter Markt och Neumarkt ligger också en kvarts promenad härifrån. ...
4.2/5 Excellent! (977 recensioner)
Centralt
"Stort lite opersonligt, trevligt bemötande, bra frukost"

Recension från 18 sep. 2021

Hilton Cologne
Novotel Köln City
Novotel Köln City
4 out of 5
Bayenstr. 51, Köln, NW
Priset är 823 kr per natt mellan 24 jan. och 25 jan.
Detta hotell med miljövänlig profil i Innenstadt ligger tio minuters promenad från Rheinaus hamn och Chokladmuseet. Kölns katedral och Alter Markt ligger också ...
4.2/5 Very Good! (978 recensioner)
Too hard for my liking.
"Beds where way to hard. The sofa bed was something that might've been ok when I was a drunk teenager :) Staff was super friendly and helpful and the hotel was in a great location."

Recension från 7 aug. 2020

Novotel Köln City
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Shivas City Aparthotel
Shivas City Aparthotel
2.5 out of 5
Geldernstraße 22 A, Köln
Priset är 602 kr per natt mellan 20 jan. och 21 jan.
Detta lägenhetshotell i Nippes ligger mindre än 3 km från Colonius, Friesenplatz och Kölns zoo. Kölns katedral och Alter Markt ligger också 5 km härifrån. Köln-Nippes ...
4.2/5 Very Good! (5 recensioner)
In Ordnung
"Es war etwas gewönungsbedürftig mit den schwarz gestrichenen Wänden. Das macht das Zimmer sehr dunkel. Eine frischere Farbe wäre angenehmer. Die Dusche und das Bett waren etwas kaputt. Ansonsten war die Unterkunft in Ordnung. Angesichts des niedrigen Preises kann man also eigentlich nicht ..."

Recension från 4 aug. 2021

Shivas City Aparthotel
Aparthotel Adagio Köln City
Aparthotel Adagio Köln City
Blaubach 3, Köln, NW
Priset är 834 kr per natt mellan 3 feb. och 4 feb.
Detta lägenhetshotell med miljövänlig profil i Innenstadt ligger tio minuters promenad från Hohe Strasse och Neumarkt. Kölns katedral och Alter Markt ligger ...
4.3/5 Excellent! (904 recensioner)
Great but....
"No aircon in the room......"

Recension från 6 juli 2019

Aparthotel Adagio Köln City
limehome Köln Friesenplatz
limehome Köln Friesenplatz
3 out of 5
Friesenpl. 15, Köln, NRW
Priset är 639 kr per natt mellan 23 jan. och 24 jan.
Detta lägenhetshotell i Innenstadt ligger 15 minuters promenad från Friesenplatz och Neumarkt. Kölns katedral och Alter Markt ligger också 2 km härifrån. Friesenplatz ...
4.3/5 Excellent! (3 recensioner)
Excellent
"lovely room, quiet and great location right next to a tub station."

Recension från 4 dec. 2021

limehome Köln Friesenplatz
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Köln

Toppaktiviteter i Köln

Städer nära Köln